przekąski - 41322 przepisów (strona:441/2755)

Krewetki z czosnkiem w cieście 220

kolejnym naczyniu dokładnie połączyć mąkę ziemniaczaną i jajko. Po obtoczeniu krewetki w mące pszennej, należy zanurzyć ją w cieście z mąki ziemniaczanej i położyć na rozgrzany olej. Nasze przekąski powinny się smażyć po 2 minuty z każdej strony. Tak przygotowana przekąska zrobi furorę na imprezach

Full Smaku
YumYum DEVILED EGGS – FALLOUT – jajka faszerowane awokado z bekonem 239

tych względów jajka ustroiliśmy pastą z awokado, nie zapominając jednocześnie o mięsnym akcencie w postaci boczku, który idealnie pasuje do aksamitności farszu. Tak oto powstała prosta i smaczna przekąska dla fanów postapokalispy! Zobacz, jak jajka wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 145 kcal | 9 g białka | 2 g węglowodanów | 11 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE(...)MONTAŻ (2 min) Kratery po żółtkach wypełniamy czubatą łyżeczką pasty z awokado. W farszu utykamy kawałki usmażonego boczku i posypujemy ostrą papryką. PODANIE Jajka nadają się na świetną przekąskę nie tylko w okresie świątecznym, ale także na każdą imprezę, zwłaszcza w klimatach postapo. Przywracają kilka punktów życia i dostarczają małej porcji promieniowania. OM NOM NOM!   * dane dotyczące wartości energetycznych

Nerds Kitchen
Nadziewane muszle na zimno 147

Jedna z przekąsek z naszej pierwszej parapetówki. Muszle zostały zjedzone wszystkie. Troszkę z nimi jest pracy, ale pusty talerz po nich, wynagradza wszystkie męki ;) Muszle można nadziać czym tylko dusza zapragnie, na ciepło lub na zimno. Tym razem na zimno, jako idealna przekąska na parapetówkę. Przepis znalazłam tutaj . 'muszle nadziane' Składniki: - 20szt dużych muszli - 5-6 pieczarek - 1 duża cebula

CookYourself
współpraca - Bacówka - towary tradycyjne 165

smaku nie ma porównania. Swoja ze słoja jest pyszna. Plus za zamknięcie tak dobrego smaku w słoiku, dzięki czemu możemy wziąć ją na wycieczkę. Do tego świeża bułka i przekąska gotowa. * szynka długodojrzewająca - na początku się jej trochę bałam i nie potrzebnie! Jest pyszna! Jest subtelna i niepowtarzalna w smaku. Musicie spróbować! Nie zawiedziecie się. Jest lekkostrawna oraz zawiera dużo(...)mięso wieprzowe. Bez MOMów (mięso oddzielone mechaniczne), które tak często spotykamy w produktach parówko-podobnych. Zawierają niewielką ilość tłuszczu. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przekąska. Idealne dla dzieci jak i dla osób będących na bezglutenowej diecie. Nie zawierają glutenu ani konserwantów czy dodatków chemicznych. * pierogi swojskie - moje największe zaskoczenie. Oczywiście pozytywne. Nigdy, ale to przenigdy

CookYourself
Wielkanocna baba drożdżowa z rodzynkami. 144

 Pyszna, mięciutka, puszysta baba drożdżowa z rodzynkami, to jeden z tradycyjnych wypieków na naszym rodzinnym stole Wielkanocnym. Co roku pieczemy z mamą na Wielkanoc tą

Kuchnia Łukasza
Wielkanocny żurek. 152

 Wielkanoc już tuż, tuż! Czy już macie przygotowany zakwas na żur? Jeżeli nie, to nie ma się czego martwić, czasu jeszcze jest.  U nas

Kuchnia Łukasza
Ciasto czekoladowo-kawowe. 166

 No cóż sporo czasu nie publikowałem nowych przepisów, ale wreszcie powracam z nowym pysznym przepisem na ciasto czekoladowo-kawowe! Ciasto jest pyszne! Uwierzcie mi, że

Kuchnia Łukasza
Spring rolls z czarną rzepą 300

Nieco odmiany w przedświątecznym szale wypiekowym. Małe przekąski są idealne, gdy mają do mnie wpaść znajomi. Te na dodatek są niskokaloryczne. Smakowały wszystkim ;) 1 opakowanie papieru ryżowego 1 czarna rzepa 2 średniej wielkości marchewki 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki sos sojowy jasny olej ryżowy ziarna sezamu pęczek szczypiorku Warzywa kroimy w słupki. W woku umieszczamy odrobinę oleju ryżowego(...)dokładnym wymieszaniu zdejmujemy z ognia. Papier przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wzdłuż środka nakładamy trochę warzyw, zawijamy i przecinamy na 2-3 części. Najlepiej jednak robić po 1 przekąsce z 1 papieru ryżowego – wówczas ładnie można zawinąć brzegi i nic się nie rozpadnie. Każdą przewiązujemy nitką szczypiorku. Kategoria: Przystawki

kuchcikownia
Chrupiący rarytas od GOOD FOOD 262

funkcjonalność stworzonego przez producenta produktu. Nie ukrywam, iż cieszę się niezmiernie, że nareszcie powstały wafle ekstra cienkie, o zaledwie 6mm grubości, które przyjemnie chrupią i doskonale nadają się na przekąskę, do śniadania, na podwieczorek, czy lekką kolację. Urozmaicą każde danie czy też staną się idealną podstawą do stworzenia super smacznej imprezowej przekąski.  Jedno jest pewne - do mojego codziennego menu

Sajkofanka smaku
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 153

lubicie wędzonego łososia to takie jajka na pewno Wam zasmakują. Zbliżają się Święta Wielkanocne, warto więc skorzystać z przepisu i takie przyrządzić. Każdy szuka inspiracji i przepisu na świąteczne przekąski i nie tylko. Takie jajka możemy podać na śniadanie, kolację lub po prostu przekąskę. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Chipsy cebulowe + film 157

Chipsy cebulowe to znakomita przekąska do piwa. Dodatek ostrej papryki oraz panierka z płatków kukurydzianych nadaje im wyjątkowego smaku. Przekąska n ajlepiej smakuje podana na ciepło od razu po przygotowaniu. składniki na talerz chipsów 3 średnie cebule szklanka mąki pszennej 2 jajka 1/2szklanki mleka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szklanka płatków kukurydzianych olej do smażenia sól przepis

Smakowite Dania
Ciasto francuskie - przekąski z salami 188

Często wykorzystuje gotowe ciasto francuskie. To taki dobry i smaczny wynalazek, który ułatwia nam pracę  w kuchni. Świetnie nadaje się  na szybkie przekąski . Dzisiaj takie przekąski  powstały zapraszam na zawijaski z salami. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 dag salami -cienkie WYKONANIE: Płat ciasta dzielmy na pasy, następnie kwadraty. Na każdy nakładamy salami i zwijamy po skosie

W kuchennym oknie Ewy
Prażone migdały z miso 147

powodów, by im nie wierzyć. Każda zupa wzbogacona tym cennym składnikiem nabiera wyjątkowego charakteru. Jednak miso to produkt o wszechstronnym zastosowaniu. Dlaczego by nie użyć go przy przyrządzaniu kreatywnych przekąsek? Migdały otulone warstwą aromatycznej marynaty miso zyskują zupełnie inny wymiar. Nie jestem w stanie opisać, jak pachną wyjęte z piekarnika ciepłe i chrupiące orzechy.  Składniki: 1 szkl. migdałów(...)pasta, którą za pomocą pędzelka bez trudu rozprowadzisz na przygotowanych orzechach. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez ok. 7 min. Wyjmij, poczekaj, aż przestygną i delektuj się tą niebanalną przekąską

Roślinna - blog wegański
Bezowe duszki. 143

 Halloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a

Kuchnia Łukasza
Domowy makaron. Czy to aż takie trudne? 114

 Większość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze

Kuchnia Łukasza