kolejnym naczyniu dokładnie połączyć mąkę ziemniaczaną i jajko. Po obtoczeniu krewetki w mące pszennej, należy zanurzyć ją w cieście z mąki ziemniaczanej i położyć na rozgrzany olej. Nasze przekąski powinny się smażyć po 2 minuty z każdej strony. Tak przygotowana przekąska zrobi furorę na imprezach
Full Smakutych względów jajka ustroiliśmy pastą z awokado, nie zapominając jednocześnie o mięsnym akcencie w postaci boczku, który idealnie pasuje do aksamitności farszu. Tak oto powstała prosta i smaczna przekąska dla fanów postapokalispy! Zobacz, jak jajka wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 145 kcal | 9 g białka | 2 g węglowodanów | 11 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE(...)MONTAŻ (2 min) Kratery po żółtkach wypełniamy czubatą łyżeczką pasty z awokado. W farszu utykamy kawałki usmażonego boczku i posypujemy ostrą papryką. PODANIE Jajka nadają się na świetną przekąskę nie tylko w okresie świątecznym, ale także na każdą imprezę, zwłaszcza w klimatach postapo. Przywracają kilka punktów życia i dostarczają małej porcji promieniowania. OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych
Nerds KitchenJedna z przekąsek z naszej pierwszej parapetówki. Muszle zostały zjedzone wszystkie. Troszkę z nimi jest pracy, ale pusty talerz po nich, wynagradza wszystkie męki ;) Muszle można nadziać czym tylko dusza zapragnie, na ciepło lub na zimno. Tym razem na zimno, jako idealna przekąska na parapetówkę. Przepis znalazłam tutaj . 'muszle nadziane' Składniki: - 20szt dużych muszli - 5-6 pieczarek - 1 duża cebula
CookYourselfsmaku nie ma porównania. Swoja ze słoja jest pyszna. Plus za zamknięcie tak dobrego smaku w słoiku, dzięki czemu możemy wziąć ją na wycieczkę. Do tego świeża bułka i przekąska gotowa. * szynka długodojrzewająca - na początku się jej trochę bałam i nie potrzebnie! Jest pyszna! Jest subtelna i niepowtarzalna w smaku. Musicie spróbować! Nie zawiedziecie się. Jest lekkostrawna oraz zawiera dużo(...)mięso wieprzowe. Bez MOMów (mięso oddzielone mechaniczne), które tak często spotykamy w produktach parówko-podobnych. Zawierają niewielką ilość tłuszczu. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przekąska. Idealne dla dzieci jak i dla osób będących na bezglutenowej diecie. Nie zawierają glutenu ani konserwantów czy dodatków chemicznych. * pierogi swojskie - moje największe zaskoczenie. Oczywiście pozytywne. Nigdy, ale to przenigdy
CookYourselfPyszna, mięciutka, puszysta baba drożdżowa z rodzynkami, to jeden z tradycyjnych wypieków na naszym rodzinnym stole Wielkanocnym. Co roku pieczemy z mamą na Wielkanoc tą
Kuchnia ŁukaszaWielkanoc już tuż, tuż! Czy już macie przygotowany zakwas na żur? Jeżeli nie, to nie ma się czego martwić, czasu jeszcze jest. U nas
Kuchnia ŁukaszaNo cóż sporo czasu nie publikowałem nowych przepisów, ale wreszcie powracam z nowym pysznym przepisem na ciasto czekoladowo-kawowe! Ciasto jest pyszne! Uwierzcie mi, że
Kuchnia ŁukaszaNieco odmiany w przedświątecznym szale wypiekowym. Małe przekąski są idealne, gdy mają do mnie wpaść znajomi. Te na dodatek są niskokaloryczne. Smakowały wszystkim ;) 1 opakowanie papieru ryżowego 1 czarna rzepa 2 średniej wielkości marchewki 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki sos sojowy jasny olej ryżowy ziarna sezamu pęczek szczypiorku Warzywa kroimy w słupki. W woku umieszczamy odrobinę oleju ryżowego(...)dokładnym wymieszaniu zdejmujemy z ognia. Papier przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wzdłuż środka nakładamy trochę warzyw, zawijamy i przecinamy na 2-3 części. Najlepiej jednak robić po 1 przekąsce z 1 papieru ryżowego – wówczas ładnie można zawinąć brzegi i nic się nie rozpadnie. Każdą przewiązujemy nitką szczypiorku. Kategoria: Przystawki
kuchcikowniafunkcjonalność stworzonego przez producenta produktu. Nie ukrywam, iż cieszę się niezmiernie, że nareszcie powstały wafle ekstra cienkie, o zaledwie 6mm grubości, które przyjemnie chrupią i doskonale nadają się na przekąskę, do śniadania, na podwieczorek, czy lekką kolację. Urozmaicą każde danie czy też staną się idealną podstawą do stworzenia super smacznej imprezowej przekąski. Jedno jest pewne - do mojego codziennego menu
Sajkofanka smakulubicie wędzonego łososia to takie jajka na pewno Wam zasmakują. Zbliżają się Święta Wielkanocne, warto więc skorzystać z przepisu i takie przyrządzić. Każdy szuka inspiracji i przepisu na świąteczne przekąski i nie tylko. Takie jajka możemy podać na śniadanie, kolację lub po prostu przekąskę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniChipsy cebulowe to znakomita przekąska do piwa. Dodatek ostrej papryki oraz panierka z płatków kukurydzianych nadaje im wyjątkowego smaku. Przekąska n ajlepiej smakuje podana na ciepło od razu po przygotowaniu. składniki na talerz chipsów 3 średnie cebule szklanka mąki pszennej 2 jajka 1/2szklanki mleka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szklanka płatków kukurydzianych olej do smażenia sól przepis
Smakowite DaniaCzęsto wykorzystuje gotowe ciasto francuskie. To taki dobry i smaczny wynalazek, który ułatwia nam pracę w kuchni. Świetnie nadaje się na szybkie przekąski . Dzisiaj takie przekąski powstały zapraszam na zawijaski z salami. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 dag salami -cienkie WYKONANIE: Płat ciasta dzielmy na pasy, następnie kwadraty. Na każdy nakładamy salami i zwijamy po skosie
W kuchennym oknie Ewypowodów, by im nie wierzyć. Każda zupa wzbogacona tym cennym składnikiem nabiera wyjątkowego charakteru. Jednak miso to produkt o wszechstronnym zastosowaniu. Dlaczego by nie użyć go przy przyrządzaniu kreatywnych przekąsek? Migdały otulone warstwą aromatycznej marynaty miso zyskują zupełnie inny wymiar. Nie jestem w stanie opisać, jak pachną wyjęte z piekarnika ciepłe i chrupiące orzechy. Składniki: 1 szkl. migdałów(...)pasta, którą za pomocą pędzelka bez trudu rozprowadzisz na przygotowanych orzechach. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez ok. 7 min. Wyjmij, poczekaj, aż przestygną i delektuj się tą niebanalną przekąską
Roślinna - blog wegańskiHalloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a
Kuchnia ŁukaszaWiększość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze
Kuchnia Łukasza