danie bardzo przypadło do gustu domownikom i jeszcze nie raz do niego powrócę. Kąski kurczaka świetnie się sprawdzą jako danie obiadowe podane z ryżem i warzywami lub jako samodzielna przekąska. Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g piersi kurczaka sól i pieprz do smaku Panierka: 2 duże jajka 1,5 szklanki Panko lub bułki tartej Sos miodowo-czosnkowy: 5 łyżek(...)szczypiorkiem lub zieloną kolendrą. Podawać z ryżem i dodatkami warzywnymi (u mnie kolorowa papryka podduszona lekko na maśle klarowanym, oprószona solą i pieprzem) jako danie obiadowe lub jako samodzielną przekąskę - według gustu. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..Chyba jeszcze nigdy nie próbowaliście placuszków z młodej kapusty, ale uwierzcie mi, to będzie Wasze odkrycie smakowe tego lata. Połączenie młodej kapusty i koperku, to klasyka
Kuchnia ŁukaszaKotlety mielone z kalafiorem i kapustą pekińską to smaczna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Takie kotleciki podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz pożywne danie obiadowe
Smakowite DaniaSałatka z łososiem, serem feta i kapustą pekińską z dodatkiem rzodkiewki, ogórka i cebuli to sprawdzona propozycja na każdą okazję. Jest to pyszna, prosta i szybka
Smakowite DaniaCukinia w cieście to jeszcze jeden świetny pomysł na wykorzystanie tego wspaniałego warzywa. To danie to świetna przekąska do piwa. Podana z waszym ulubionym sosem smakować będzie jeszcze lepiej. Polecam ten przepis bardzo, jest łatwy w wykonaniu a danie naprawdę smaczne. SKŁADNIKI: 1 ŚREDNIA CUKINIA 100 G MAKI PSZENNEJ 2 BIAŁKA SÓL I PIEPRZ DO SMAKU OLIWA Z OLIWEK
Pani M - kuchnia smakowitaLubicie pizze? Ale chcecie jeść zdrowszą jej wersję? Polecam mini pizze z bakłażanu, jest to fajna i zdrowa przekąska - idealna na imprezy :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldLubicie pizze? Ale chcecie jeść zdrowszą jej wersję? Polecam mini pizze z bakłażanu, jest to fajna i zdrowa przekąska - idealna na imprezy :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldBrzoskwinie w cieście to super pomysł na deser lub podwieczorek, świetnie sprawdzą się też na śniadanie czy kolacje. Są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, najlepiej
Smakowite DaniaPieczywo chrupkie może być doskonałą przekąską między posiłkami, może zastąpić tradycyjne pieczywo, być dodatkiem do zup, sosów i sałatek. Nie wszystkie pieczywa chrupkie dostępne w marketach są smaczne, zdrowe, pozbawione dodatkowych, niepotrzebnych i często mało przyjaznych dla naszego zdrowia składników. Spotkałam się też z opinią, że smakują jak tekturka. Chlebek, który dzisiaj prezentuję jest wyjątkowo smaczny, dużo tańszy, zdrowszy(...)bardzo prosty w przygotowaniu. Po upieczeniu można zapakować w papierowy woreczek i przechowywać. Świetnie smakuje z masełkiem, wędliną, serkami i jako samodzielna przekąska między posiłkami. Polecam i zachęcam do wypieków:) Składniki 150 g mąka żytnia pełnoziarnista 200 g mąka pszenna 40 ml oleju 150 ml zimnej wody sól 1 łyżeczka 5 sztuk suszonych pomidorów ( w oleju) 80 g ziarna ( słonecznik
gotuj ze mnązałatwi za nas piekarnik. Co najlepsze tak przygotowane placki będą dużo zdrowszą alternatywą dla tych smażonych na tłuszczu. Wychodzą bardzo lekkie. Doskonałe na letni obiad, a nawet pożywną zdrową przekąskę! Są pyszne na ciepło zaraz po przygotowaniu, ale spokojnie możemy przechować je w lodówce i zjeść także na zimno w roli przekąski. Placki zachęcają także uroczym zielonym kolorem. Takie dania
Healthycreations.plwpzoom-rcb-direction-step-15937985476388190","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Pierścienie kalmarów smażone w cieście z panko 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przekąska Trudność: Średnie Porcje 4 porcje Przygotowanie 30 min. Smażenie 20 min. Kalorie 290 kcal Chrupiące krążki kalmarów w cieście z panierką i sosem ogórkowo – czosnkowym tzatziki. Kalmary w panko(...)idealne na lunch albo przekąskę. Składniki: 500 g oczyszczonych kalmarów 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki soli morskiej drobnoziarnistej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 bu bułki tartej 1 szklanka panierki panko SOS TZATZIKI 200 g jogurtu greckiego 200 g świeżych ogórków 2 ząbki czosnku BIO garść listków natki pietruszki i koperku
ProstePesto.plA teraz coś dla wszystkich tych którzy lubią budyń i truskawki. Dzisiaj zapraszam na kruche ciasto z budyniem i truskawkami, bardzo smaczny deser idealny do kawy
Smakowite DaniaOstatnio tyle osób zachwalało pastę jajeczną z awokado, że musiałam spróbować i ja. Muszę przyznać, że zasłużenie zbiera ona tyle pochwał. Jest pyszna. Taką pastą posmarowałam
Smaki Na Talerzutempurze, przypominającej chrupiące ciasto naleśnikowe. Przepis zainspirowany wizytą w jednej z krewetkowych restauracji. Krewetki są jędrne, a ciasto lekko chrupiące i napowietrzone. Sos z mango i chilli nadaje egzotyki przekąsce. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Krewetki zapieczone w cie\u015bcie nale\u015bnikowym","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/krewetki-w-tempurze.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/krewetki-w-tempurze-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl(...)/prostepesto.pl\/krewetki-w-tempurze-z-sosem-mango-i-chilli\/#wpzoom-rcb-direction-step-15936279385148856","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Krewetki zapieczone w cieście naleśnikowym 5 od 1 osoby Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przekąska Trudność: Średnie Porcje 2 porcje Przygotowanie 30 min. Smażenie 10 min. Kalorie 260 kcal Krewetki w tempurze z dressingiem mango i chilli oraz sosem czosnkowym. Najlepszy przepis na ciasto
ProstePesto.plWyglądają jak frytki, ale to pyszna fasolka szparagowa w cieście. Jest świetna jako dodatek obiadowy lub jako samodzielna przekąska. Przepis na frytki z fasolki szparagowej Składniki: około 200 gramów świeżej fasolki szparagowej, 1 jajko, niecałe pół szklanki mleka, około 3 łyżek mąki pszennej plus mąka do obtoczenia, sól, olej do smażenia. Jak zrobić frytki z fasolki szparagowej? Fasolę umyj, odetnij(...)około 2 minutach obróć, smaż kolejne dwie minuty, przełóż na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, następnie od razu podawaj. Rada: jeśli zaserwujesz tak przyrządzoną fasolkę jako przekąskę, fajnie pasują do niej wszelkiego rodzaju dipy – u nas tym razem domowy majonez z odrobiną czosnku. Artykuł Frytki szparagowe. Przepis na fasolkę w cieście pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie
Kulinarna Polska