Pyszny, aromatyczny chleb o chrupiącej skórce. Jeżeli jeszcze nie piekłeś chleba, to ten przepis jest dla Ciebie! Składniki 300ml ciepłego mleka 1,5 łyżki masła 1
Wasze PrzepisySzybkie, mało pracochłonne ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym na herbatnikach. Składniki 350 g herbatników masa kajmakowa 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wasze PrzepisyKurczak po kujawsku pieczony w piekarniku to danie idealne na obiad lub kolację. Świetny pomysł na urozmaicenie zwykłych pieczonych udek. Składniki udka z kurczaka bułka tarta
Wasze PrzepisyWyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka i smaczna sałatka z krewetkami. Składniki mieszanka sałat rukola pomidorki dwa ząbki czosnku dwie łyżki masła 15 szt. krewetek
Wasze PrzepisyKotlety jajeczne z ugotowanych jajek ze szczypiorkiem. Proste w przygotowaniu i niezwykle pyszne! Składniki 8 – 10 jaj ugotowanych szczypiorek łyżka musztardy 1 surowe jajko 3
Wasze PrzepisyMakaron z boczkiem i pomidorami to świetny pomysł na szybki i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki makaron rurki boczek parzony suszone pomidory z czosnkiem 2
Wasze PrzepisyKaszak to szybkie ciasto bez pieczenia. Jego głównym składnikiem jest kasza manna stąd jego nazwa. Składniki 1 litr mleka 1 margaryna 1 szklanka cukru 2 łyżki
Wasze Przepisysłoiku ze specjalnych nasion na kiełki. W 3 dni uzyskasz soczyste, jędrne kiełki o delikatnie pikantnym posmaku. Kiełki wykorzystasz na kanapkę nadając jej wyrazistszego smaku lub jako samodzielną, zdrową przekąskę. W kiełkach w zależności od rodzaju magazynowane jest to co najlepsze: witaminy, białko, błonnik, mikroelementy. Zawierają większą ilość stężonych dobroczynnych składników, niż rośliny i warzywa, które wyrastają z nich później(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Nasiona rzodkiewki – kiełki ze słoika 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 słoik Przygotowanie 10 min. Gotowanie 0 min. Kalorie 40 kcal Jak wyhodować domowe kiełki rzodkiewki w słoiku? Potrzebujesz tylko kilku podstawowych rzeczy i oczywiście nasion na kiełki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 torebeczka nasion rzodkiewki
ProstePesto.plDelikatny i słodziutki serniczek idealny do popołudniowej kawy czy herbaty. Składniki oraz sposób przygotowania Spód: 2 szkl. mąki ½ kostki masła 4 łyżki śmietany 4 żółtka 2
Wasze PrzepisyPyszne ciasto na zimno, bez pieczenia, na lekko słonych krakersach. Składniki oraz sposób przygotowania 2 opakowania krakersów 500ml śmietany 30% serek mascarpone kajmak w puszce KREM
Wasze PrzepisyFaworki bez jajek to wyśmienity smakołyk zajadany podczas ostatnich dni karnawału. Najlepiej smakują obficie posypane cukrem pudrem i mimo tego że są przysłowiową bombą kaloryczną to
Smakowite DaniaPomysł na jednego wielkiego gołąbka, który z pewnością zachwyci całą rodzinę i wyglądem i smakiem. Składniki oraz sposób przygotowania kapusta włoska około 15 liści, które trzeba
Wasze PrzepisyPrzepis na domową czekoladę z dodatkami. Prosta i szybka do zrobienia. Składniki 1 margaryna 1 szklanka cukru gorzkie kakao (ja dałam 3 łyżki ale jeśli wolisz
Wasze PrzepisyProsta i smaczna sałatka z kurczakiem, makaronem, papryką i ogórkiem. Doskonała na kolację. Składniki makaron pierś z kurczaka pomidor ogórek papryka kukurydza konserwowa mortadela 2 łyżki
Wasze PrzepisyZjadłoby się „coś” – kto tak nigdy nie powiedział, ten… nie, nie ma takich osób! Ale owe „coś” może mieć różne formy, a potrzeba ta to częściej ochota na szybką przekąskę, niż na wystawny i sycący obiad. W wielu przypadkach pada więc na coś słodkiego – smacznego i rozpieszczającego podniebienie. W tej roli doskonale sprawdzą się lekkie desery. Oto kilka inspiracji(...)przygotować pierogi leniwe, które doskonale smakują z cynamonem. Naturalny ser idealnie komponuje się także ze słodkim dżemem – taki duet można zajadać łyżeczkami! Trudno jednak powiedzieć, by tego rodzaju przekąski były delikatne… Zatem co zrobić z sera białego, by stworzyć deser lekki jak piórko? Oczywiście sernik! Ten może mieć klasyczną formę, czyli dodatek ciasta i kruszonki, może być także lżejszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!