O ile słodkie owoce, typu: maliny, truskawki, czereśnie, możemy zamknąć w słoikach na zimę bez konieczności dodawania cukru (metodą janginizacji), o tyle kwaśny rabarbar bez słodu
Jeść, by żyć w zdrowiuUwielbiamy to danie. Wykonanie jego jest proste a smak jest rewelacyjny. Najbardziej nam smakuje z
Pan i Pani Smith w kuchniCukinia - jedno z warzyw, których nie mogę się doczekać z własnego ogródka i ponieważ jest dostępna całym rokiem, swoja pojawia się dopiero lipiec/sierpień, ale
Życie zaczyna się w kuchniTradycyjne danie kuchni szwedzkiej. To właśnie od śledzia rozpoczyna się spotkanie przy szwedzkim stole. PS. Na zdjęciach nie ma borówek, bowiem takich nie mieliśmy, udekorowaliśmy czerwonym
R'n'G KitchenSałatka caprese , czyli pomidory, mozzarella i bazylia to jeden najpopularniejszych włoskich smakołyków. Idealna w upalne dni jako lekkie śniadanie, lunch czy kolacja. Nie tylko świetnie smakuje
Ola la LCHFOgraniczyłam mięso, więc od czasu do czasu zastępują go produktami z soi. Prosta i smaczna propozycja dla każdego! Tofu naturalne z szparagami i kaszą orkiszową. Składniki
Truskawkowa FiestaDanie z kuchni francuskiej. Składniki 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego Nadzienie : 4 pory 2 łyżki masła 2/3 szklanki śmietanki 36 % 150 g sera camembert 1 jajko
R'n'G KitchenKochani, mam dziś dla Was fantastyczne danie na lato, ze świeżutkich zielonych strączków prosto ze straganu, lub ogródka :) z czerwoną quioną, oliwą z oliwek i aromatycznie
Quinoa Raz!Kto nie czeka na przepyszne rozpływające się w ustach młode ziemniaki? To niesamowite jak potrafią być pyszne! Odpowiednio przygotowane mogą być również chrupiące. I pomysłem na
MamaOskarkaMoje pierwsze w tym roku ogórki małosolne. Najbardziej lubię takie na trzeci dzień i takie właśnie są na zdjęciu. Powiem Wam w tajemnicy, że po zrobieniu
Agusiowe smakołykiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 2 średniej wielkości cukinie, ugotowane mięso z zupy - u mnie
JejKuchniaŚniadanie od święta – grzanki z bułeczek. A bo dawno nie było Zazwyczaj przygotowuję podobne śniadania z pieczywa ciemnego, pełnoziarnistego. Dziś zasmakowaliśmy w takich;) Chrupiące, aromatyczne
Zasmakuj Kuchniskładniki: ok. 300 g piersi kurczaka 80 ml mleka 1 jajko 40 g mąki sól, pieprz, tymianek tłuszcz do głębokiego smażenia opcjonalnie: bułka tarta dodatkowo: ulubiony
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: ciasto: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 50 g masła 2 jajka szczypta soli nadzienie: 1 opakowanie twarożku (200 g) 1/2 pęczka szczypiorku 1 papryka
czarrna od kuchniSezon na fasolkę szparagową powoli rozpoczyna się. Zawsze czekamy na te chwile, kiedy można ją w końcu przyrządzić. Dzisiaj proponujemy wytrawną tartę, na cieście francuskim, którą
R'n'G Kitchen