Paszteciki z kiszoną kapustą to danie nie tylko od święta. Ostatnio przygotowałam je jako towarzystwo do zupy pomidorowej. Moje ulubione są właśnie z kapustą, jednak farsz
Do Garów!Kulki ziemniaczane to pyszna alternatywa ziemniaczanego purre. Podobnie delikatna kostystencja połączona z wyraźnym smakiem boczku i lekko chrupiącą panierką. Duże znaczenie ma rodzaj użytych ziemniaków i
Do Garów!Jaja to dla mnie druga pozycja śniadaniowa zaraz po naleśnikach. Tutaj zapiekane z szynką drobiową i dodatkiem warzyw w pełnoziarnistym chlebie tostowym Jaja zapiekane – składniki
Do Garów!Szaszłyki to danie które lubię przygotowywać nie tylko na obiad czy kolację, ale też przy okazji uroczystości. Smaczne i szybkie w obróbce ale też kolorowe więc
Do Garów!W dzieciństwie często co piątek jadło się placki ziemniaczane. Łatwe do zrobienia i smaczne, robiłam kiedyś placuszki z cukinii i są one naprawdę bardzo dobre. Została
Do Garów!Jesień i jesienne grzybobranie,coś co uwielbiam.A potem większe grzybki do suszenia a mniejsze do marynowania.Dziś przypomnę mój stary ,rodzinny przepis na grzybki w occie
Swojskie jedzonkoSkładniki: 350 g mięsa z piersi indyka (bez skóry i kości) 250 g boczku wędzonego (bez skóry i chrząstek) 200 g wątróbki drobiowej 100 g
Qchnia po prostuSkładniki: 500 g piersi z kurczaka 300 g przecieru pomidorowego (passata) 25 g koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki cukru 20 ml sosu sojowego
Qchnia po prostuSłów braknie, by opisać jak dobry to jest przepis! Niestety nie jest „FIT”, ale dietetycy to też ludzie, pamiętajcie! Pierwszy raz jadłam te hot
Be Fit Be StrongNajlepszy sposób na czyszczenie lodówki? Upiec resztkę warzyw, wymieszać z zieleniną i posypać serem. Powstaje wtedy np. pyszna sałatka z pieczonych warzyw z serem kozim –
FlymetothespoonUwielbiam galarety i często je zajadam 😍 są naturalnym źródłem kolagenu więc samo zdrowie. Kurze łapki mają największą ilość kolagenu więc galareta zsiada się pięknie
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepis odświeżony ze starego zeszytu, wypróbowany i sprawdzony. Sałatka wychodzi pyszna 😋 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r
Kulinarne przemysleniaSkładniki: około 1 kg grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, maślaki) 2 nieduże cebule cukrowe 2 łyżki masła 1 łyżka oleju 2-3 łyżki poszatkowanej natki pietruszki
Qchnia po prostu