Nie miałam jeszcze okazji spróbować kani z zalewy ponieważ zawsze miałam tylko kilka sztuk więc szybko znikały z talerza po usmażeniu. W tym roku dostałam tak
Monia miesza i gotujePyszna jesienna sałatka. Polecam rozkoszować się jej smakiem np. w ogrodzie w tak piękny dzień jak dzisiaj 😊 Składniki: -mała główka kalafiora -po pół papryki czerwonej i
Kulinarne przemysleniaZiemniaki pieczone z miodem i przyprawami – na obiad lub przyjęcie Próbowaliście kiedyś pieczonych ziemniaków z dodatkiem miodu? Nie to koniecznie spróbujcie. Zupełnie inny, naprawdę ciekawy
Słodkie okruszkiSkładniki: 1 brokuł 150 g sera feta 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka cukru Sposób wykonania
Qchnia po prostuDoskonała propozycja na ekspresową surówkę to marchewka z chrzanem do obiadu. Słodka marchewka i ostry chrzan tworzą wyjątkowo smaczne połączenie. Marchew w towarzystwie tego pikantnego dodatku
Kuchnia Na WypasieSkładniki: 300 g ketchupu 150 g koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z
Qchnia po prostuC zęsto robię naleśniki gryczane. Uwielbiam ich "koronkową" strukturę. Kojarzą mi się z serwetkami dzierganymi na szydełku. Mama zrobiła smażone jabłka i dostałam cztery słoiki. Prawdziwe
AZgotuj!Jak nie macie pomysłu na wykorzystanie kurczaka gotowanego lub pieczonego który został wam z obiadu,to to jest przepis dla was.Alternatywa dla potrawki z kurczaka lub
Swojskie jedzonko(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowane, smażone, pieczone, w formie frytek czy puree – każdy z nas ma swoją ulubioną postać ziemniaków. Z pewnością każdy z Was zgodzi
Przepiski.plPizzerinki z sosem pomidorowym, awokado i przepiórczym jajkiem Najlepsza pizza , jak dla mnie, to taka przygotowana z ciasta, które dojrzewa w lodówce przez około 12 –
Tajemnice SmakuBlog ma już 9 lat! I od tych 9 lat ( serio 9 już?! ) powtarzam Wam, że uwielbiam jeść śniadania! I choć przyznaję, że jakiś czas temu
Ostra na SłodkoKiszona czerwona kapusta po koreańsku Do przygotowania kimchi z czerwonej kapusty zainspirował mnie przepis z książki “Kiszonki i fermentacje”. Aleksander Baron przedstawił pomysł na
Tajemnice SmakuSkładniki: 4 nieduże cukinie 100 g kaszy jaglanej 150 g surowego boczku wędzonego 1 cebula 200 g pomidorów (np. jojo) 2 ząbki czosnku 2 nieduże
Qchnia po prostuChipsy to jedno z ulubionych dań dzieci i dorosłych. Są chrupiące, pyszne w smaku do tego bardzo łatwo dostępne i silnie uzależniające. Kto nie miał tak
Do Garów!