Czyli bułeczki drożdzowe z anchois, oliwkami i karmelizowaną cebulką. Pyszna przekąska zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu. Nie jest to kulinarna bajka dla każdego, bo znam sporo osób, które nie lubią oliwek, cebuli czy anchois. Dla mnie to jednak połaczenie idealne, bo wszystkie elementy tego dania uwielbiam. Zapraszam zatem po przepis. Potrawę tę można również wykonać w formie jednego
Gosia gotujeOsoby zaglądajace na mojego bloga mogą zauważyć, że zdjęcie przewodnie stanowią składniki do sałatki caprese, szybkiej i cudownej przekąski. Nie jest to bynajmniej przypadek, gdyż robię ją bardzo często. To mój sałatkowy faworyt, pyszny posiłek gotowy w 5 minut. Składniki: Jedna kulka mozzarelli 2 pomidory garść listków bazylii kilka czarnych oliwek do dekoracji oliwa 1/3 łyżeczki musztardy francuskiej
Gosia gotujewersjach z wiśniami, brzoskwiniami i śliwkami. Oceny były przeróżne, jednak mi najbardziej smakowało z wiśniami i śliwkami. Możecie je przygotować z waszymi ulubionymi owocami. Ciasto nadaje się na deser, przekąskę, do kawy, do mleka i do pracy. Jest świetne, proste w przygotowaniu i całkiem fit :) Lubimy takie desery! A owoce mogą być mrożone, teraz trochę słabo ze świeżymi wiśniami
Niezły Młyneksmakowały niezależnie od miejsca i okazji. Biały ser jest wdzięcznym produktem do wykorzystania jako baza nadzienia do świeżych warzyw. Można przygotować z niego farsz do paprykowych łódeczek - równie wdzięcznych przekąsek jak dzisiejsze roladki. Myślami wybiegam już do jutrzejszego śniadania i nastawię wieczorem bułki. Takie nocne bułeczki bo ciasto wyrośnie kiedy ja będę smacznie spała a rano tylko szybko je uformuję
Smaczna Pyzajarmuż bowiem można podgrzać na chrupiąco. Chipsy z jarmużu można smażyć, jednak zdecydowanie zdrowiej jest upiec je w piekarniku. Ja uwielbiam je na bardzo ostro – idealne jako przekąska. Moim zdaniem lepsze niż zwykłe chipsy, których nie lubię. A o ile zdrowsze! Jak je zrobić? Najlepiej doprawić je suchymi przyprawami według waszego gustu – oprócz wymienionych w przepisie można użyć
Poezja smakutypowe, nudne desery i słodycze będące bombami kalorycznymi. Co to, to nie! Znajdziecie tutaj proste, szybkie, zdrowe, lekkie i w dużej mierze dietetyczne przepisy na śniadania, desery lub przekąski. Jako, że zwracam uwagę na walory smakowe, ale także na kaloryczność i właściwości zdrowotne posiłków, proponowane przeze mnie pyszności z pewnością nie zaszkodzą waszej linii (oczywiście w rozsądnych ilościach
Chocolate Muffin BlogChrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku, z kawałkami suszonej żurawiny i pełnymi zdrowia orzechami włoskimi. Małe słodkości, w sam raz do popołudniowej kawy lub jako przekąska na drugie śniadanie. Uwaga! Takie pyszne, a takie zdrowe :) Składniki na ok.48 sztuk: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki posiekanej żurawiny
Chocolate Muffin BlogSzybkie w przygotowaniu naleśniki ziołowe z kremowym serkiem śmietankowym, przełożone plastrami wędzonego łososia lub włoskiej szynki parmeńskiej z dodatkiem świeżej sałaty. Czy może istnieć lepsza przekąska ? Składniki : 2 jajka 2 łyżki wody 1 łyżka mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżki ziół (bazylia, oregano itp.) sól pieprz Dodatkowo : serek kremowy np. Mój Ulubiony, Almette, łosoś wędzony, szynka parmeńska, sałata itp. Rozgrzać patelnie
Chocolate Muffin BlogPyszne parówki zawinięte w ciasto francuskie i ser żółty, posypane ulubionymi ziołami - całość zapieczoną przez kilkanaście minut i gotowe! Propozycja dla fanów szybkich, mięsnych przekąsek, którzy nie muszą liczyć kalorii... Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego 3 parówki (z zawartością mięsa min. 60%, np. Jedynki) kilka plasterków sera żółtego (może być topiony) zioła do posypania np. bazylia, oregano
Chocolate Muffin BlogZnane, lubiane i niezbyt zdrowe nachos'y sklepowe odchodzą w zapomnienie! Lepsze, zdrowsze, bardziej chrupiące można przygotować w domu, w niecałą godzinkę. Idealna przekąska na wieczorne chrupanie przed telewizorem lub spotkanie z przyjaciółmi. Bardzo polecam, znikają z miski jeszcze ciepłe, a to chyba najlepsza rekomendacja :) Składniki: 150 g mąki pszennej 150 g mąki kukurydzianej 6 łyżek oleju 2 łyżeczki soli
Chocolate Muffin BlogZielono, zdrowo i dietetycznie! Brokuły zapieczone z serem mozzarella są idealne na lekką kolację po treningową lub jako niskokaloryczna przekąska. Czy może być coś lepszego niż warzywa na ciepło z ciągnącą mozzarellą i aromatycznymi przyprawami? :) Składniki: 150 g brokułów (mrożonych lub świeżych) 4 plastry mozzarelli oregano, suszone pomidory, bazylia Dużą ilość wody zagotować z dodatkiem pół łyżeczki soli. Wrzucić
Chocolate Muffin BlogJuż dawno zbierałam się do zrobienia szybkiej, słonej przekąski. Ze względu na zainteresowanie jakim cieszyły się domowe nachosy , postanowiłam przygotować coś pysznego do schrupania. Krakersy wyszły cudowne - chrupiące, o wyraźnym smaku dodanych przypraw. Bardzo polecam z dwóch powodów: 1. Są błyskawiczne, całość nie zajmie Wam dłużej niż 40 minut z pieczeniem! 2. Są w całości pełnoziarniste i mogą sobie pozwolić
Chocolate Muffin Blogowsianymi, orzechami włoskimi i żurawiną posypane cynamonem to pyszny deser idealny na chłodne wieczory. Składa się wyłącznie z naturalnych składników, które cudownie łączą się tworząc niezwykle apetyczną i szybką przekąskę :) Gorąco polecam :) Składniki : 2 duże jabłka 5 łyżek płatków owsianych 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanej suszonej żurawiny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki płynnego miodu Jabłka umyć. Odkroić
Chocolate Muffin Blogdługo a dodatek mleka i orzechów tylko potęguje ten efekt i dostarcza ponadto nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecam zwłaszcza gdy trzeba wyjść na kilka godzin i nie będzie możliwości na przekąskę. Składniki: -płatki owsiane (około 2/3 szklanki) -garść rodzynek -garść orzechów włoskich -łyżeczka miodu lub cukru -szklanka mleka Przygotowanie: Płatki i rodzynki zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i zostawiamy na przynajmniej
Tanie przepisy studenckieoleju na mocno brązowy kolor. W międzyczasie zajmujemy się przygotowaniem frytek zgodnie z przepisem z opakowania (polecam je również przygotować według przepisu na frytki belgijskie dostępnego w dziale "przekąski"). Gdy mamy już usmażone kotlety wkładamy je do przeciętych bułek, kładziemy na nie po plasterku sera i razem wszystko podgrzewamy w piekarniku tak aby bułka zrobiła się lekko chrupka
Tanie przepisy studenckie