przekąska - 23005 przepisów (strona:681/1534)

Koktajl owocowy 174

łyżeczkę ksylitolu. Miksujemy, aż wszystkie owoce się połączą w jednolitą masę. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek lub innych naczyń. Owocowy koktajl podajemy jako deser, dodatek do śniadania lub jako przekąskę w ciągu dnia.  Działanie przeciwgorączkowe, ścigające, przeciwzapalne, rozkurczowe - to potrafią tylko maliny. Owoce te są bogate w witaminy C, E i z grupy B. Zawierają potas, wapń, magnez

My Chcemy Jeść
SAŁATKA Z AWOKADO I MELONA 190

Prosta a zarazem efektowna sałatka, idealna na upalne dni. A w dodatku pełna witamin. Szybka przystawka lub przekąska dla zagonionych mam, polecam! Przygotowanie 15 minut Dla 4 osób 2 melony 2 awokado 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 cytryna 100 g sałaty (np. strzępiastej lub innej)   Melony przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój na ćwiartki i obierz ze skórki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dip czosnkowy ze świeżą natką pietruszki 173

Świeżo poszatkowana natka pietruszki dodaje do dipu magicznego świeżego aromatu. Pyszny czosnkowy sos podawajcie do różnych mięs, przekąsek chlebowych. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek garść świeżej natki pietruszki Wykonanie: Połączcie w miseczce jogurt z majonezem, dodajcie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, przyprawcie do smaku. Na koniec dodajcie świeżo

Zasmakuj Kuchni
Pasztet z bobu 192

Lekki warzywny pasztet z bobu. Bardzo dobry jako osobna przekąska lub dodatek do pieczywa. Polecam :) Przepis pochodzi z bloga Gotuję, bo lubię—>KLIK. U mnie z maleńkimi zmianami. 1 kg bobu średnia cukinia 2 marchewki pietruszka por (biała część) 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki cayenne sól i pieprz 2 kopiaste

Mienta blog
Zapiekanka truskawkowa z adwokatem 178

tradycyjnych homogenizowanych serników i truskawek zatopionych w galaretkach. Robi się w mig, zjada jeszcze szybciej. Można upiec wcześniej, a przed podaniem podgrzać w mikrofalówce. Idealnie nadaje się na słodką przekąskę pod chmurką 🙂   ZAPIEKANKA […] Artykuł Zapiekanka truskawkowa z adwokatem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Babeczki z ananasem 136

Babaeczki z ananasem ? hmm coś innego, orzeźwiającego.. Są bardzo miękkie i wilgotne w środku. Idealana przekąska na letni podwieczorek. Polecam!  Babeczki z ananasem Składniki:  Suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju dodatkowo: 3/4 szklanki ananasów w kawałkach z puszki  Sposób wykonania

Smaki Natalii
Muffiny z borówkami 118

znowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a na stole prezentują się ślicznie. Po raz pierwszy ich głównym składnikiem były u nas borówki amerykańskie, które wprost uwielbiam. Wyszły wilgotne i mocno owocowe. Sprawdźcie sami ok. 1 godziny 12 dużych + 10 malutkich (oczywiście jeżeli

Ania i Marcin gotują
Domowe ciasto z cukinią 338

przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Hummus z cukinii 154

Uwielbiam hummus i zaraz po guacamole jest to moja ulubiona pasta i przekąska. Nigdy jednak nie wpadłabym na to aby przyrządzić go z cukinii. Przepis pochodzi z książki „Kuchnia Raw Food”, którą ostatnio przedstawiałam Wam tu —>KLIK Chociaż sercem zostanę przy tradycyjnej wersji tego dania, to ta pasta również bardzo mi smakowała. Przygotowanie jest szybkie

Mienta blog
Faszerowane pieczarki z serem 128

smakowity ser jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość

Różowa kuchnia
Sałatka z kurczakiem, szynką, ananasem i brokułami 169

Szybka i pożywna sałatka. Idealna na przekąskę w ciągu dnia lub na wspólne biesiadowanie ze znajomymi. Możecie ją dowoli przyprawić, jeśli lubicie ostre smaki dodajcie papryczkę chili. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula puszka kukurydzy kilka kwiatów brokułów 4 plastry dobrej jakościowo szynki 3 większe konserwowe (opcjonalnie kiszone) ogórki 5 krążków ananasa z zalewy przyprawy: sól, pieprz

Zasmakuj Kuchni
Szaszłyki ze schabu 140

schabu są aromatyczne i smaczne, nabite zostały na patyczki w sposób charakterystyczny dla kuchni wschodniej, gdyż tak przygotowuje się satay’e z drobiu. Szaszłyki ze schabu to doskonała przekąska na obiad, przyjęcie, czy na letniego grilla. Schab oczywiście można pokroić w kostkę, ale w tej formie schab lepiej się prezentuje. Mięso na szaszłyki krojone jest w długie paski

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone kwiaty cukinii 184

tylko na nie popatrzcie… Są tak piękne! We Włoszech kwiaty cukinii uchodzą za największy rarytas. Będą idealne na letnią przystawkę przed uroczystym obiadem lub po prostu – jako przekąska na kolację. Pieczone kwiaty cukinii: ok. 10 kwiatów cukinii 1 opakowanie serka ricotta (250 g) 3 łyżki drobno startego parmezanu 2 duże cebule szalotki 1 ząbek czosnku duża garść liści

Poezja smaku
Bounty - małe batoniki 136

wielbicieli tych pysznych batonów mam dobrą wiadomość, są jeszcze lepsze niż te oryginalne. Jeśli jeszcze chcą je zjeść weganie czy wegetarianie również mam dobrą wiadomość, to są przekąski dla Was. Kokos to mój ulubiony orzech i w tym wydaniu polecam serdecznie. Mąkę kokosową można zrobić samemu lub zakupić w sklepie z orientalną żywnością, cukier kokosowy - wystarczy normalny cukier zmiksować

Moje Małe Czarowanie
Szparagowe co nieco 151

Póki sezon na szparagi trwa, w mojej kuchni królują kilka razy w tygodniu od momentu pojawienia się na straganach pobliskiego targu. W różnych wersjach obiadowych, śniadaniowych lub jako przekąska. Jeden z pomysłów to szparagi zapieczone w cieście francuskim. Mogą stanowić odrębne danie lub dodatek, na przykład do pysznej pieczonej rybki. Ta wersja szparagów nie wymaga od Was specjalnego sprzętu kuchennego

Pichceniomania