smaczną wieczorną przekąskę proponuję domowy hummus :) Bardzo prosta i szybka pasta z ciecierzycy . Czytaj więcej
Ana Mari's worldsmaczną wieczorną przekąskę proponuję domowy hummus :) Bardzo prosta i szybka pasta z ciecierzycy . Czytaj więcej
Ana Mari's worldobowiązkowa przerwa na kawę, a Szwedzi kawę uwielbiają ... Znanym poczęstunkiem do niej są właśnie Kanelbullar - czyli małe bułeczki pszenne z cynamonem i kardamonem. Idealnie nadają się na przekąskę do pracy czy szkoły oraz na podwieczorek. Dzieci za nimi przepadają! I zawsze proszą o więcej i więcej ... :) Bułeczki te są odpowiednikiem amerykańskich Cinnamon Rolls, różni je jednak sposób "supłania." Dziś
Garniec MagaliePrzysmak taperów i myśliwych, doskonała przekąska na ryby, pod namiot i górskie wędrówki. Jest zdrowa, wysoko białkowa, trzeba ja długo żuć, dzięki temu nie zjemy za dużo, a się najemy. Polecam zrobienie samemu, jest to doskonała alternatywa dla paczkowanej suszonej wołowiny. SKŁADNIKI: - 500 g ligawy lub innego wołowego mięsa bez tłuszczu - 80 ml sosu sojowego bezglutenowego - pół łyżeczki soli
Kuchnia bezglutenowa LoliIdealny dodatek do ryb i drobiu. Sprawdza się także jako przekąska. Składniki 600 g selera naciowego 60 g suszonych moreli cytryna 250 ml wytrawnego białego wina sól pieprz czarny 3 łyżki oleju Przygotowanie Selery po umyciu oczyściłem, łodygi pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm, trochę natki posiekałem. Morele zagotowałem z ¼ l wody, łyżeczką soli i skórką cytrynową. Kawałki
R'n'G Kitchenwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam tak przyrządzonego kalafiora i mogę go podjadać bez żadnych dodatków. Może stanowić samodzielną przekąskę i być podawany z dowolnym sosem. Sprawdzi się też jako dodatek obiadowy. kalafior 2 jajka + 2-3 łyżki mleka bułka tarta olej sól Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Jajka rozmieszać z mlekiem
Di gotujeMałe co nieco na przekąskę. Daktyle faszerowane serem, owinięte boczkiem i upieczone w piekarniku. Smaczny pomysł na domowe spotkanie. Można podać je ciepłe, można podać całkiem wystudzone - i takie i takie są smaczne. A poza tym, przygotowanie nie zajmie nam dużo czasu. Polecam! Wypatrzyłam takie daktyle tutaj składniki 10 cienkich plastrów boczku wędzonego, przekrojone na połowy
Stare Garywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna i zdrowa przekąska, którą można zajadać się... bezkarnie! Z 200g cukinii wyszło mi około 30g chipsów. Podałam przykładowe przyprawy, których osobiście użyłam. Chipsy można doprawiać według własnych preferencji smakowych. 1 cukinia 2 łyżki oleju 1/4-1/3 ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól morska Cukinię pokroić w cienkie plasterki (około 3 mm). Ułożyć
Di gotujedigotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Surimi, czyli paluszki sporządzone na bazie zmielonego mięsa ryb morskich, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Surimi w cieście - to pomysł na pyszną przekąskę - jak również na lekki posiłek. Tak przygotowane są pyszne na ciepło oraz po wystygnięciu. Ciasto możecie doprawić według własnego smaku. Tak czy inaczej - zapewniam, że znikną baaardzo szybko
Di gotujelodówce. W szafce znalazł się również sos słodko – kwaśny, który podałam do pierożków. W ten sposób wyczarowałam w ciągu 30 minut świetną przekąskę, która sprawdzi się na kolację lub szybką przystawkę na spotkanie ze znajomymi czy rodziną. Post Pierożki na słono z ciasta francuskiego pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta Gotujepieczenia i przekładamy masę. Wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Studzimy i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Kroimy na pożądanej wielkości batoniki. Pyszna słodka przekąska gotowa! Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeprzekąskę, bo niby ciasteczko, ale na słono, a raczej z ziołowym posmakiem polecamy te ciasteczka, proste, szybkie uatrakcyjniające czyste zupy, rosoły, mogą zachwycić niejednego gościa, spróbujcie! prawda, że ślicznie wyglądają?!... Składniki: 30 dag mąki pszennej 1 kostka masła 25 dag sera żółtego tartego 2 żółtka 10 oliwek nadziewanych papryką po szczypcie bazylii i oregano Wykonanie: Do miski wsypujemy
kgwjanczewowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Co prawda wymagają czasu i pracy, ale efekt wszystko wynagrodzi. Są rewelacyjne! Jedna z moich ulubionych przekąsek - szkoda, że niedostępna w polskich sklepach... skórki wieprzowe sól tłuszcz do smażenia Skórki (najlepiej najcieńsze) ugotować w osolonej wodzie. Po tym czasie pociąć je na kwadraciki/prostokąty (mniej więcej 2 x 2 cm) i ułożyć (równo
Di gotujePaluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej - idealne na przekąskę ( na imprezę/film itp.) czy na obiad. Przedstawiamy dwie propozycje podania - klasyczna z sosem czosnkowym lub w wersji fast foodowej, czyli jako hot-tofu. Paluszki z tofu w panierce Przepis na ok. 12 paluszków Potrzebujemy: - opakowanie tofu (180 g) - my użyliśmy naturalnego, ale każde inne również się nada
Bananowe Poleprzygotować. Dzięki Małgosi i cyklowi Wypiekanie na śniadanie w końcu był bodziec, żeby ją przyrządzić. Będzie doskonała na rodzinne leniwe niedzielne śniadanie, lub jako przekąska w ciągu dnia. Mówię Wam: pycha z delikatną orientalną pikantną nutą. Szakszuka (shakshouka) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki ziarenek kuminu oliwa z oliwek
Kulinarne przygody Gatity