ViolaPassion Nic dodać ,nic ująć . Wspaniała wykwintna przekąska w tym wydaniu . Wspaniałe danie ,warte wszystkich wyżeczeń . Jakiś czas temu moja serdeczna koleżanka powiedziała " wolę jezdzic na wakacje niż jeść wynalazki" A ja??? Ja stanowczo wolę smakować i inwestować w swoja kuchnię. Ciekawa smaków i przypraw. Codziennie próbując nowych smaków, przezywam podróż do najdalszych zakątków świata . Tych podróży nie odbierze
Viola cooks with passionPlacuszki z jabłkami to pomysł na szybką do przygotowania, tanią i bardzo smaczną przekąskę na słodko. Idealne na drugie śniadanie. Placuszki w dniu pieczenia będą chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 2,5 szklanki mąki pszennej (330 g) 1 szklanka mleka 2-3 duże jabłka (najlepiej kwaśne
UgotowaćCałość posypujemy papryką i zapiekamy w nagrzanym piekarniku 7 minut - opcja grill 220 stopni. Gotowe zapiekanki posypujemy parmezanem i podajemy z ulubionym sosem. Uwaga: Jeżeli grzanki podajemy w formie przekąski to każdą bułkę kroimy na 4 części (przed zapiekaniem
Alutka-GotujeIntryguje smakiem! Ta smaczna przekąska ma grono wielbicieli wśród mojej rodziny i przyjaciół. Robię ją od ok. 15 lat i jeszcze się nikomu nie znudziła. Składniki: Schab • 1 kg polędwicy wieprzowej • 2 łyżki majeranku • 5 ząbków czosnku • sól • 3 łyżki galaretki lub dżemu malinowego • 1 łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego • 1 łyżeczka gorczycy Sos jabłkowy
To co kochamAndrzejki tuż…tuż… A to moja propozycja na małą domówkę. Przekąski robi się błyskawicznie! Efekt jest doskonały, a dobra zabawa gwarantowana! Składniki: • 1 bakłażan 1. • 8 pomidorków koktajlowych • 1 ser pleśniowy typu Camembert okrągły • 8 ziaren zielonego pieprzu 2. • 10 plasterków kiełbasy krakowskiej • 10 oliwek nadziewanych migdałami 3. • 8 paluchów ptysiowych lub innych • 8 plastrów
To co kochamPowoli szykujemy się na powitanie Nowego Roku. A mięsne smakołyki to idealna propozycja treściwych przekąsek dla mięsożerców. Można je przygotować dużo wcześniej, bo smakują na zimno. Pulpeciki z indyka: • 500 g mielonego mięsa z indyka • 1 jajko • 1 bułka kajzerka • sól, pieprz, 1 ząbek czosnku • 1 mała cebula • olej do smażenia • 2 łyżeczki
To co kochamOstatnio w naszej lodówce, dzięki pewnej zaprzyjaźnionej rodzinie, znajduje się sporo serów. Dzisiaj więc przekąska z sera Brie Saint Benoit, który jest bardzo delikatny i łagodny, a dodatek malin sprawia, że smak staje się wyrafinowany. Pychota! Składniki na 4 porcje: • 2 sery Brie Saint Benoit • 200 g malin mrożonych • 3 łyżeczki cukru • kilka kropli
To co kochamPołączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II. W pierwszej edycji tego konkursu zdobyłam I miejsce, ciekawa więc jestem, czy i tym razem spodoba się jury? A wam się podoba? Składniki na 12 babeczek
To co kochamBardzo szybka, prosta, zdrowa i zarazem elegancka przekąska. Składniki na 26 sztuk: • 30 dkg sera białego tłustego • 30 dkg sera z niebieską pleśnią typu rokpol • sól, pieprz do smaku • 1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich • 1/2 szklanki płatków migdałowych • po kilkanaście winogron ciemnych i jasnych • czipsy ziemniaczane Wykonanie: • Ser biały zmiksować z pleśniowym
To co kochamNastępna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: • 6 jajek • 2 łyżeczki ostrej musztardy • 2 łyżki majonezu • 3 plastry wędzonego łososia • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. • Ściąć wierzchołki
To co kocham