Kremówka papieska inaczej nazywane napoleonką, jest to w Polsce ciastko, które składa się z dwóch płatów ciasta francuskiego i może być przekładane bitą śmietaną, kremem śmietankowym
ProstePesto.plPrażone jabłuszka z wanilią zamknięte w słoikach i poddane pasteryzacji. Mus z uprażonych jabłek z kawałkami owoców przyspieszy pieczenie szarlotki, ułatwi też przygotowanie ryżu z musem
ProstePesto.plCzas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 20 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowym By Piotr 25 czerwca 2018
Pogotujmy.plMini pączki szybkie do zrobienie Pączki, pączusie lubimy, ale ja zdecydowanie wolę mniejsze niż wielkie i takie postanowiłam zrobić. Mini pączki zagościły u nas w domu
Kuchnia na wzgórzuKulebiak jest potrawą pochodzenia rosyjskiego lub niemieckiego, ale występuje w roli głównej na wielu wigilijnych stołach w parze z barszczem czerwonym
KuchniaWeDwoje.plAnia z bloga kuchennymidrzwiami.pl zachęciła mnie do wzięcia udziału w co miesięcznym pieczeniu chleba. A oto efekt. Zaczyn: 1,5 dag drożdży 250 ml ciepłej wody
Proste PotrawyBardzo puszysty sernik, który zawsze mi wychodzi. Wymaga on dużo czasu, ale nie jest zbyt skomplikowany. Czas wykonania: 2 h 30 min –
KuchniaWeDwoje.plPyszne, domowe batoniki owsiane z sezamem i orzechami, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu! Pasują idealnie do zabrania ze sobą na pracę lub do
Kuchnia ŁukaszaTapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy z oliwek. Dodatkowo wzbogaciłam jej smak czosnkiem i filecikami anchois, ponieważ w takiej wersji najbardziej mi smakuje. Przygotowanie
Oryginalny smakSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek
Proste PotrawyTarta grejpfrutowa jest bardzo lekka i orzeźwiająca. Pachnąca cytrusami, idealna na lato dzięki rześkiemu smakowi. Z kolei zimą przypomina lato. Prosta, szybka, na pysznym ciasteczkowym spodzie. Świeżo wyciśnięte grejpfruty sprawiają, że prawdziwa tarta grejpfrutowa idealnie pasuje także na ogrodowe party – jej zapach i smak fantastycznie podkreśli charakter przyjęcia na świeżym powietrzu. Składniki: – 2 duże grejpfruty(...)chwilę przy otwartych drzwiach piekarnika (ok. 10 minut), potem wyjąć i ostudzić. Włożyć do lodówki na minimum kilka godzin. Ozdobić bitą śmietaną i ewentualnie kawałkami grejpfruta. Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z czekoladowym musem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Sernik nowojorski – sernik New Yorker .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important
Pociąg Do Kuchniśmiesznie proste! Należy przygotować dwie miski - w jednej należy odmierzyć i wymieszać mokre składniki, w drugiej odmierzyć i wymieszać suche składniki - oprócz sody! Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Wymieszać suche i mokre składniki, na sam koniec dodać do całości sodę, wymieszać i natychmiast nakładać ciasto(...)gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o ładnym kolorze (można ją zastąpić barwnikiem spożywczym) Kremówkę należy ubić, następnie wymieszać z serkiem mascarpone, dodać galaretkę - gotowe! Prawda, że proste
Garniec Magaliełyżki roztopionego masła cukier suchy mak Sposób przyrządzenia: 1. Zrób rozczyn- w letnim mleku dokładnie rozpuść drożdże z cukrem. 2. W misce wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki ciasta, dodaj majonez i stopniowo dolewając rozczyn drożdżowy, wyrabiaj ciasto. 3. Kiedy ciasto będzie już w miarę zwarte dodaj roztopione masło i wyrób elastyczną masę. 4. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw
Kuchnia w Słońcu Skąpanatłuszczu. Nic tylko zakasać rękawy i przygotować weekendowe śniadanko. Smak tych gofrów bardzo mi odpowiada. Może sama struktura nie jest rewelacyjna, ale smak jak najbardziej. Szczególnie jeżeli dodacie do ciasta jakiś fajny aromacik. Przede wszystkim polubiłam w robieniu gofrów za to, że mam 4-minutowe przerwy na ogarnięcie kuchni, nakrycie do stołu i przygotowanie dodatków do gofrów. Tym razem podałam(...)łyżeczka mąka pszenna 140g dodatki: aromat waniliowy, miód, jogurt grecki (ok. 2 łyżeczki), owoce (1 gruszka) Wykonanie: Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Mieszamy następnie z sodą, mąką i aromatem. Wykładamy ciasto do nagrzanej gofrownicy delikatnie posmarowanej tłuszczem (tylko za pierwszym razem). Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami (gruszki i jogurt grecki). Zapisz Zapisz Zapisz
rabarbarowobabeczki red velvet - mini wersje słynnego ciasta, którego nigdy jeszcze nie robiłam. Stwierdziłam, że jego charakterystyczny, czerwony kolor świetnie będzie tu pasował. Wyszły zaskakująca pyszne - mięciutkie, puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną(...)jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik i ekstrakt wymieszać na gładką pastę. Dodać do masy maślanej, zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę z maślanką. Na końcu wlać ocet, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20 minut, aż do suchego
Pożeraczka, czyli raz adobrze