proste ciasta - 17526 przepisów (strona:529/1169)

Krokiety z jajkiem 203

Szybkie i tanie krokiety z jajkiem, najlepiej smakują z czerwonym barszczem. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Ciastka z makiem 211

Składniki: 1 kg mąki 45 dkg masła 3 łyżki sypkiego maku 30 dkg cukru 1 jajko, 3 żółtka  Przygotowanie : Mak mieszamy z mąką, dodajemy resztę

Proste Potrawy
Minipizze na bakłażanie 152

lepszego niż cienki i chrupiący lub gruby i puszysty spód z ciasta drożdżowego. Ale cóż, potrzeba matką wynalazków, szczególnie gdy ma się nietolerancję glutenu. Tak oto powstały minipizzerynki na plastrach bakłażana. Smaczne, sycące i bardzo proste. Ale i tak cienki spód drożdżowy mimo wszystko chodzi za mną! Składniki

To co kocham
Popover. Yorkshire pudding. Dutch baby 235

Cudownie pachnące… Z wierzchu ultrachrupiące, lekkie i delikatne. W środku – przyjemnie wilgotne, kremowo-mięsiste, podobne teksturą do ciasta ptysiowego. Każda z nazw w tytule pasuje do

Karo in the Kitchen
Makaronowa przygoda prosto z Włoch 171

Włochy to kraj słynący z pysznej, prostej, opierającej się na świeżych produktach kuchni. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie tam zjemy najlepszy makaron, pizzę z rozpływającym się w ustach ciastem i oczywiście lody, których smaki latami śnią się po nocach. Artykuł Makaronowa przygoda prosto z Włoch pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Makaron domowy 204

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: Jak zrobić domowy makaron, zasada jest prosta - na każde 100g mąki pszennej + 1 jajko + szczypta soli Podane składniki wrzucić do miski lub wyłożyć na stolnicy i zagnieść dokładnie sprężyste, gładkie ciasto. W razie potrzeby podsypać lekko mąką. Po czym odstawić ciasto na makaron do miseczki i przykryć ściereczką

W garach u Gosi
Budyń czekoladowy 252

Szybki przepis na pyszny deser. Wystarczy zagotować mleko i dodać kilka prostych składników. Już nigdy nie sięgnięcie po sklepową saszetkę z budyniem. Składniki na 4

prawdziwe jedzenie
Szarlotka jaglana 152

Hej :)) Przepis na tą szarlotkę znalazłam na Fb na stronie Mapa zdrowia. Tak pomyślałam, szybka, prosta i zrobiłam. Mnie wyszła troszkę inna, bo dodałam za

kruche babeczki
Czekoladowy flan z truskawkami (wegański, bezglutenowy) 192

Ale to było pyszne! Niestety po deserze pozostało tylko wspomnienie, ale jest tak prosty do wykonania, że na pewno go powtórzę :) Przepis dedykuję szerokiej grupie odbiorców

Domowa Cookierenka Agi
Sałatka śledziowa z czerwonymi buraczkami 179

Wspaniała, prosta sałatka z udziałem śledzi, które jak wiemy powinny się znajdować w naszych jadłospisach z uwagi na ich wartości odżywcze, dlatego taka sałatka jest

kgwjanczewo
Pączki wegańskie – na szybko 193

Klasyczne polskie pączki to gęste, puszyste i elastyczne ciasto drożdżowe z dodatkiem masła, jajek i mleka. Da się to ominąć, i zrobić wegańskie mini-pączki, smakujące

Karo in the Kitchen
Najlepsze Placuszki Biszkoptowe Z Jabłkiem 7323

Te placuszki są po prostu obłędnie doskonałe, puszyste, mięciutkie i czasami kiedy je jem zapominam się, że to są w ogóle placuszki bo smakiem przypominają mi

Gotowanie...to proste !
Ptasie mleczko na herbatnikach 5486

Pyszne, delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach... Ile jeszcze można dopasować opisów odzwierciedlających smak tego ciasta?  :) W tym tygodniu miałam ochotę na coś lekkiego i dlatego w moją zachciankę, idealnie wkomponował się przepis na ptasie mleczko. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu - a dodatkowo pozwala wykorzystać sporą ilość białek, które czasami zostają nam z innych wypieków. Składniki na spód

Świat Ciasta
Domowa pizza! 200

Prosta w wykonaniu, smaczna dla naszego podniebienia. Zapraszam na domową pizzę! :-) Kiedyś robiło się w domu po prostu pizzę. Nie było rozróżnienia, czy na cieście cienkim, czy grubym. Oczywiste było to, że jest konkretne, grube, żeby można się było najeść- a tak przynajmniej było w moim domu. Proponuję więc taką konkretną pizzę :-) SKŁADNIKI: - 5 dag drożdży

Wielopokoleniowo
Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze 290

Lepienie chińskich pierogów, podobnie jak naszych polskich, to praca wymagająca zamiłowania, cierpliwości i praktyki. Pierożki Jiaozi , choć proste w przyrządzeniu, mają zupełnie inny smak od polskich pierogów z mięsem, mimo że w przypadku jednych i drugich używa się niemal tego samego ciasta z mąki pszennej i farszu (najczęściej z mięsa wieprzowo-wolowego). I nie chodzi tu nawet o gotowanie

Smakowity Blog Kulinarny