się nimi najeść. Są fantastyczne i mega zdrowe! Te małe nasionka można namoczyć w wodzie, mleku, mleku kokosowym, dodać do jogurtu, zupy czy ciasta i zawsze będzie pysznie. Tym razem wykorzystałam je do zrobienia tego prostego i smakowitego deseru. Smakowało nieziemsko - polecam ogromnie! <3 Pudding chia: 300 ml mleka kokosowego (ja użyłam domowego) ok. 80 g nasion chia
Cooking MonsterDzisiaj chciałabym Was zaprosić na prosty i smaczny deser z udziałem truskawek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, jedynie pieczenie zajmuje trochę więcej czasu. Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaNiedziela, późny wieczór. Skrytka ze słodyczami świeci pustką. Ciasta w lodówce brak, jajka zostały tylko cztery, a sklepy już pozamykane. Na stole leży kilogram rabarbaru kupiony
Karo in the Kitchendlatego na takie sytuacje doskonałym rozwiązaniem są ciasta bez pieczenia. Najbardziej lubię te na herbatnikach, bo równo się kroją i ładnie wyglądają. To ciasto to najprostsza wersja: herbatniki, gorąca masa budyniowa i brzoskwinie w galaretce. Proste ale jakże smaczne! *foremka 23*28 cm Składniki: 300 g herbatników kakaowych 150 g herbatników maślanych 1 l mleka 3 opakowania budyniu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiejsza propozycja to nieco zmodyfikowany przepis na prosty domowy sernik – na spodzie z ciasteczek czekoladowych (świetnie nadadzą się Oreo, ja użyłam czekoladowej wersji Neo z
Ciastkozercygęstej śmietany 18% 200 ml mleka 2 jajka 8 łyżek mąki pszennej Wszystkie składniki miksujemy razem, a następnie wylewamy niewielkie ilości ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy cienkie naleśniki. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Proste? A jakie pyszne
Czary - gary w kuchniPizza to bardzo popularne danie. Dziś przygotujemy je na nico inny niż zazwyczaj sposób. Spodem do naszej pizzy będzie ciasto francuskie, dzięki czemu cała potrawa zyska
MarcinChefIdealnie wyważone w smaku. Przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom maku i kokosu. Połączenie tych dwóch skrajnych smaków, które świetnie wzajemnie się podkreślają jest idealną propozycją na
Tagebuch po polskuNie da się ukryć – jest z nimi trochę zabawy. Ale są tak kruche, leciutkie i smaczne… Nie ma w naszym domu nikogo, kto faworkami pogardzi. No
Karo in the KitchenDzisiaj mamy dla Was pyszne ciasto bananowe z książki Donny Hay „Szybko, Świeżo, Prosto„. To naprawdę bardzo prosty przepis, z którym poradzą sobie
Kuchenne WariacjeKolejne ciasteczka i kolejny prosty – bardzo prosty – przepis. Tym razem ciasteczka serowe z wanilią :) Idealna słodka przekąska dla tych małych
Kuchenne WariacjePyszną tartę mam dzisiaj dla Was. Prosta w wykonaniu a tak pyszna że nie sposób przejść obok niej obojętnie. W środku same pyszności czyli rukola
Moje Małe CzarowanieMak i bakalie to klasyczne świąteczne połączenie, nie potrzebuje reklamy. Niech przekona Was fakt, że to ciasto jest przepysznie wilgotne, lekkie i bardzo aromatyczne. Ten makowy
Karo in the KitchenOd dawna szukałam inspiracji do wykorzystania ciasta filo. Wreszcie trafiła się smaczna okazja :) Podstawą tej potrawy stała się wątróbka z kurczaka . Składniki : 450 g wątróbki
Proste Potrawyszybkie ciasto ananasowe wg Nigelli, tzw odwrócone, gdyż to co na początku w formie znajduje się na dole po upieczeniu będzie na górze. Ciasto jest pyszne, szybkie i zawsze wychodzi, a do tego naprawdę bardzo proste. Polecam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik