świetnie orzeźwiał, nie jest słodki, tylko naturalne składniki, dla zdrowia! Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Składniki: 1 szklanka zimnej wody sok z 1/2 limonki sok z 1/2 pomarańczy skórka otarta z 1/2 limonki 1 kiwi 1/2 pęczka natki z pietruszki Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy wodę, dodajemy obrane ze skórki kiwi oraz sok z cytrusów i otartą
Moja smaczna kuchniamyślcie, że nie można zrobić w domu takiego, który wszystkim zawróci w głowie. Taki właśnie jest nasz KOMPOT Z RABARBARU, który w połączeniu z wodą gazowaną i plastrami pomarańczy staje się naprawdę wykwintnym napojem. Artykuł KOMPOT Z RABARBARU pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEsprzedaje się doskonale. Czekamy na ogólnopolską ekspansję. Znane w Rzeszowie są również pączki. W Tłusty Czwartek ilość sprzedanych pączków – z nadzieniem z róży i oblanych lukrem z smażoną skórką pomarańczy - liczy się podobno w dziesiątki tysięcy. Kruche babeczki z kremem karmelowym zjadane prosto z pieca smakują najlepiej. Bardzo dziękujemy Panu Henryk Szczęch za oprowadzenie po zakładzie, pokazanie wszystkiego, odpowiedź
królestwo garówformy włożyć 3/4 ciasta i łyżką roprowadzić po formie, śliwki bez pestek wymieszać z kisielem i poukładać na cieście ciasno do reszty ciasta dodać startą skórkę z pomarańczy i wymieszać dokładnie łyżką z ciasta formować wałki i spłaszczone kłaść na śliwkach lekko je dociskając do śliwek piec w 200 C około 45-50 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć
W Mojej Kuchni Lubięciasto się zrumieni. składniki na nadzienie: ok. 500-520 g rabarbaru ok. 100 g malin, mrożonych lub odsączonych ze słoiczka 1/2 skórki otartej z pomarańczy(wyszorowanej i sparzonej) 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej wykonanie: Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na upieczony kruchy spód równomiernie wykładamy nadzienie. składniki na bezowy
Domowy Smak Jedzeniamiesiącu najwięcej jest pielęgnacji. W marcu zaopatrzyłam się w kilka wegańskich kosmetyków, które od razu stały się moimi ulubieńcami. Pierwszym ulubieńcem w marcu jest herbata o smaku czerwonej pomarańczy z lapacho, którą kupiła moja mama. Niestety nawet nie miała okazji jej spróbować bo tak szybko została przeze mnie wypita :P. Kolejnym ulubieńcem jest słodki sos chilli, który jadłam
wegujemyowsianka na mleku ryżowym z czerwonymi pomarańczami i domowym kremem kakaowym z kaszy jaglanej~ Ostatnio trzyma się mnie szczęście (i oby tak zostało ♥)...W sobotę na Kulinarnych Potyczkach Bloggerów również mi się powiodło i...moja potrawa zajęła pierwsze miejsce ! :o ♥ Byłam mega zaskoczona i bardzo szczęśliwa! Dało mi to na prawdę dużego motywacyjnego kopa! Nie będę się bardziej rozpisywać
breakfast of dreamsJeśli jesteście miłośnikami czekolady to zapraszam. Nie miałam czasu na upieczenie ciasta, ale zrobiłam bardzo czekoladowy deser z malinami. Oczywiście można wykorzystać dowolne owoce np. truskawki, kiwi, pomarańcze .... No cóż, takie smakołyki zawsze szybko znikają i jutro pewnie upiekę jakieś ciacho. A może czekoladowe :) Hi hi Składniki 2 płaskie łyżki mąki pszennej 3 płaskie łyżki kakao
O kuchni z uczuciemkosztować, mogę powiedzieć, że to najlepsze orkiszowe ciasto, pachnące, kruche, o delikatnym orzechowym posmaku, nadziane po brzegi słodko-kwaśnym rabarbarem z dodatkiem szczypty cynamonu i otartej skórki z pomarańczy, która nadała pięknego aromatu całości. Trata jest bardzo podzielna, nie rozpada się i znika błyskawicznie z talerzy :) Nie licząc półgodzinnego schładzania surowego ciasta w lodówce, cała tartę robi się
Słodko-Słony Świat Ilonyśmietany słodkiej (18% lub 30%) (zamiast twarogu i śmietany można użyć 1 kg sera w wiaderku) 4 jajka 200 g cukru skórka otarta z 1 cytryny lub pomarańczy (niepryskanej) 2 budynie waniliowe Twaróg miksujemy ze śmietaną i jajkami, kolejno dodając resztę składników. Cały proces miksowanie nie powinien być zbyt długi, żeby zbytnio nie napowietrzać masy. Gotową
Rozpustne gotowanieteż uczucie sytości pozostaje na dłużej. Owocowe soki są zdrowe, bo zawierają dużo witamin…kolejny mit! Tak, dużo witaminy C i mnóóóóóóstwo cukru. W jednej szklance soku z pomarańczy lub z jabłek znajduje się tyle samo cukru, co w jednej szklance gazowanego napoju. Witaminę C znajdziecie w brokułach i innych warzywach kapustnych, więc opijanie się sokami z zamiarem
codojedzeniaciasto podwoi swoją objętość. Masa makowa: 250 g maku (użyłam zmielonego) 2 łyżki miodu 80 g cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 50 g rodzynków skórka otarta z pomarańczy 1 łyżka miękkiego masła 3 białka Wykonanie: Mak zalać gorącą wodą do przykrycia i odstawić. Po wystudzeniu dobrze odsączyć z płynu i dwukrotnie zmielić (użyłam już zmielonego, ta czynność wówczas
zadanie-gotowaniektóre praktycznie "robią się" same. Wystarczy udka przyprawić, przesmażyć i zapiec w piekarniku. Jeżeli macie ochotę na inne kombinacje dań z udkami to zachęcam do przygotowania udek zapiekanych z pomarańczami lub kaszą gryczaną i warzywami . Poniższe danie podałam z ryżem basmati. Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,5 kg udek z kurczaka (bez skóry i kości
Ugotowaćprzygotowanie domowego kefiru ? Propozycje dietetycznych koktajli: – Jogurt z kiwi – Koktajl z buraka – Koktajl truskawkowy – Koktajl z kiwi (shake z kiwi) – Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango – Koktajl warzywny ze szpinakiem – Koktajl truskawkowy na kefirze Koktajl warzywny z koperkiem Koktajl ogórkowo-ziołowy: Koktajl ogórkowo-ziołowy Składniki: 1 mały zielony ogórek 300 ml kefiru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwędzonego łososia w plastrach 100 g liści świeżego szpinaku 200 g kremowego serka typu Philadelphia 1 łyżeczka otartego chrzanu 1 dojrzałe awokado Smoothie: 2 dojrzałe banany 1 pomarańcza 50 g jarmużu 2 łyżeczki młodego jęczmienia 300 ml wody * PRZYGOTOWANIE Naleśniki gryczane Wszystkie składniki na naleśniki starannie mieszamy w misce za pomocą łyżki. Odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę (to bardzo(...)garść szpinaku, później łososia i pokrojone w słupki awokado. Naleśnika zwijamy niczym sushi, a później kroimy na 3-4 cm kawałeczki, które pakujemy ze sobą. Smoothie Obrane banany i pomarańczę wrzucamy do kielicha blendera wraz z jarmużem, młodym jęczmieniem i wodą i miksujemy, aż powstanie pyszny koktajl. Przelewamy do zamykanych kubków i w drogę
Food Square