polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:210/582)

Knoppers 152

proszku Masa jasna: 100 g masła 2 żółtka 1 jajko 1 szklanka cukru pudru 250 g serka homogenizowanego waniliowego 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: Polewa czekoladowa Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku. Na końcu dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy. Czekoladę ścieramy na tarce(...)jajko ucieramy z cukrem pudrem na parze. Studzimy. Dodajemy serek oraz mleko w proszku, miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy przestudzoną żelatynę. Wykładamy na biszkopt, przykrywamy trzecim blatem. Całość polewamy polewą. Smacznego

Fascynacje Ani
Pomarańczowiec z piernikami 247

masła * 2 kisiele pomarańczowe z cukrem * 2 szklanki soku pomarańczowego * 1 galaretka pomarańczowa Masa śmietanowa: * 0,5 l. śmietany kremówki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżeczki żelatyny Polewa czekoladowa: * 13 dag margaryny * 5 łyżek cukru pudru * 3 łyżki kakao * 3 łyżki wody * 1 łyżka żelatyny * 5 łyżek gęstej śmietany * 40 dag pierników w czekoladzie Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę(...)mieszając. Dodajemy galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody. Mieszamy. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodając cukier i przestudzoną żelatynę. Polewa: W garnuszku podgrzewamy rozpuszczoną w 3 łyżkach wody żelatynę, kakao, cukier i margarynę (nie gotujemy!). Po przestudzenie (masa ma być lekko ciepła) dodajemy cały czas mieszając śmietanę. Przełożenie ciasta

Pobite gary Barbary
Mazurek śmietankowy 120

ciepłej wody na wzorki kawałeczki 2 cukierków karmelowych rozpuszczone w łyżce w 3 łyżkach mleka na zajączka i kleksy: 3 łyżki śmietany kremówki, pół tabliczki mlecznej czekolady kilka kosteczek czekoladowych tarkowanych na wiórka zielone listki jadalne do ozdoby i dowolnie co chcecie Robimy! Mąki mieszamy ze sobą. Masło trzeba posiekać z mąkami, solą i cukrem pudrem. Dodać żółtko i śmietanę(...)mascarpone i dajemy żelatynę. Odstawiamy na pół h do lodówki. Lekko stężeje Wykładamy na nasz mazurek. Tworzymy króliczka (jak ktoś chce) i robimy łyżeczką wzorki dowolne (misz masz) z polewy czekoladowej i karmelowej Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares

Latosiowydom
Wafle Z Jogurtem I Galaretkami, Oblane Czekoladą 212

galaretki agrestowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru Masa różowa: 200 g jogurtu greckiego 1 opakowanie galaretki poziomkowej lub truskawkowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru Polewa czekoladowa: 100 g masła/margaryny 3-4 czubate łyżeczki kakao 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka zimnego mleka Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania po wierzchu 1. Każdą galaretkę z osobna(...)minut deskami aby całość się złączyła. Możemy je nawet włożyć do lodówki aby szybciej się galaretki skrzepły. 3. W czasie gdy wafle łączą się z masami z galaretek przygotowujemy polewę. 4. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki polewy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Gotową rozsmarowujemy na waflach, obsypujemy wiórkami i odczekujemy chwilkę aż czekolada trochę przestygnie  i już możemy kroić

Gotowanie...to proste !
Babeczki kokosowe (bezglutenowe) 195

ryżowej 60 g wiórków kokosowych 40 g masła 100 ml mleka 2 jajka (żółtka i białka osobno) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady 15 g masła 3 łyżki cukru 100 ml mleka oraz wiórki kokosowe do dekoracji   Wykonanie:  1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystygnięcia(...)Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut z grzaniem góra-dół. Następnie jeszcze 5 minut dopiekamy z termoobiegiem. Następnie, gdy babeczki stygną przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki rozpuszczamy w rondelku i polewamy babeczki, oprószamy wiórkami i gotowe

Kawa z mlekiem
Oszukany piernik toruński przełożony masą z orzechów włoskich i laskowych 184

przepis musiał ulec stosownym modyfikacjom aczkolwiek myślę, że smakuje wyśmienicie. Delikatny, miękki i kruchy zarazem, przesmaczny ze względu na dodatek masy orzechowej w formie pasty do przełożenia. Glazurowany piękną polewą czekoladową. Przygotuję go na wigilię! Składniki (forma keksowa duża): 250 gram mąki żytniej  125 gram miodu  125 gram masła  łyżeczka sody  łyżeczka cynamonu  łyżka korzennej(...)szczypta soli Masa orzechowa do przełożenia: 3/4 szklanki orzechów włoskich  1/2 szklanki orzechów laskowych  2 łyżki Amaretto  1/2 szklanki miodu  2 łyżki masła  Glazura czekoladowa: 150 gram masła  3 łyżki kakao  3 łyżki cukru  Białka ubij z solą na sztywno. Żółta utrzyj z cukrem na puszystą masę. Miód rozpuść z masłem

Mango Papaja
Tort na biszkopcie z białej i gorzkiej czekolady ze śmietaną malinami i truskawkami. 251

najwyższych obrotach ze szczyptą soli. Po tym czasie dodajemy cukier i miksujemy jeszcze około 2 minut. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i dodajemy do ubijanej śmietany. Polewa czekoladowa: -120 gram gorzkiej czekolady -3 łyżki kakao -łyżka cukru pudru -50 gram masła. Masło topimy z czekoladą, dodajemy kakao i cukier, mieszamy na ogniu intensywnie, odstawiamy do wystudzenia. Komponujemy(...)dwóch stron marmoladą, kładziemy na wierzch tortu i tak jak wyżej marmolada, owoce, śmietana, biszkopt. Cały tort smarujemy śmietaną, większe części po bokach obkładamy wiórkami migdałów. Od góry polewamy polewą. Dekorujemy truskawkami topionymi do połowy w polewie

BaRepas
Babka czekoladowa z szampanem 306

upieczeniu wyjąć z pieca a po około 10 minutach wyjąć z formy i studzić na kratce. Czekoladę z masłem i śmietanką rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną babkę polać polewą czekoladową. Babka jest na dużą formę o pojemności 2,5 litra

Ala piecze i gotuje
PIERNIK DIETETYCZNY – pełnoziarnisty / najlepszy! – BE FIT! 156

oraz sodę oczyszczoną, mieszamy, wylewamy do keksówki lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na ok. 45 minut. Wystudzony przekładamy marmoladą Możemy dodatkowo oblać polewą czekoladową. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 124

spokojnie czekały na wenę. Doczekały się wreszcie ;) Postanowiłam upiec ciasto czekoladowe z zatopionymi wewnątrz niego ćwiartkami śliwek. Śliwki miały za zadanie nadać ciastu wilgotności i przełamać czekoladowy smak. Udało się, ciacho wyszło pyszne :) Zapraszam zatem do stołu :) Składniki: 5 jajek , 1 szklanka cukru , 2 łyżki esencji waniliowej >klik!< 70-80 ml słodkiej śmietanki , 3 lekko czubate(...)wierzchu ułożyć ćwiartki śliwek (bez pestek). Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się dobrze upiekło. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki piernikowe z dżemem dyniowym 165

najczęściej muffinki, babeczki lub ciastka a na weekend ciacho :)Dzisiaj mam propozycję pysznych babeczek z nutką korzenną i dżemem dyniowym. Babeczki można udekorować dowolnym kremem, cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Można je zabrać do szkoły lub pracy. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na 12 małych babeczek: 150 g miękkiego masła 120 g cukru 3 jajka 2 kopiaste łyżki dżemu z dyni(...)wychodzą  równe. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy około 25 minut do suchego patyczka. Upieczone babeczki wykładamy na kratkę i studzimy. Jak pisałam wcześniej można je polać polewą, udekorować kremem lub oprószyć cukrem pudrem. Ja najczęściej oprószam cukrem pudrem i zamykam w pojemniku na drugi dzień są jeszcze mięciutkie, gdy użyjecie kremu musicie je zjeść w ciągu dnia

Sama słodycz i szczypta chili
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 198

mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ l mleka,  5 łyżek cukru,  1 kostka masła,  ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników,  wiórki kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp(...)gładką masę, dodajemy budyń i dalej miksując wlewamy alkohol.     PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche z bezą – masa wiśniowa – biszkopt makowy – ½ kremu ajerkoniakowego – herbatniki – 1/2 kremu ajerkoniakowego – herbatniki – polewa – wiórki kokosowe

słodki bratek
Ciasto Maxi King 113

pysznego batonika. Maxi King to deser zaliczany do kategorii ciasta bez pieczenia, ponieważ do jego wykonania nie potrzebujemy piekarnika. Składa się z warstwy herbatników, masy śmietankowej, kajmaku oraz pysznej polewy czekoladowej z dodatkiem orzechów. Ciasto Maxi King to prawdziwy raj dla podniebienia i rozkosz dla wszystkich miłośników słodkości. Jeśli jesteście fanami tego batonika, koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Ciasto jest(...)Składniki 700 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki żelatyny 120 ml wrzątku 2 cukry wanilinowe 3 łyżki cukru 1 puszka masy kajmakowej Dodatkowo ok. 350 g herbatników Polewa 80 g mlecznej czekolady 80 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki garść orzechów Wykonanie Żelatynę rozpuszczamy w 120 ml wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy

Przepiski.pl
Muffinki pomarańczowe z rodzynkami 159

lepszego na deser w ciągu dnia w taką pogodę?! Kształtne, aromatyczne, pulchniutkie i delikatne w smaku muffinki. Podałam je z lukrem i płatkami migdałów. Można posypać je orzechami, udekorować polewą czekoladową lub bitą śmietaną, dowolnie, i tak będzie pysznie! Zapraszam dziś na muffinki z rodzynkami, pachnące pomarańczą i lukrem. Wspaniałe do kawy, i nie tylko! Podjadamy je cały czas! Składniki(...)wysokości foremek na muffinki. Piecz w temp. 180C grzaniem góra plus dół przez 25 minut. Gotowe udekoruj lukrem (do szklanki wsyp cukier puder, następnie dodaj wodę i energicznie mieszaj), polewą, dowolnym kremem lub cukrem pudrem. Ja udekorowałam muffinki lukrem i płatkami migdałów. Zainspirowałam się przepisem z magazynu Tesco nr 27 / zima 2017, str. 64, lekko go zmodyfikowałam i dodałam

Zasmakuj Kuchni
Naleśnikowe sushi na słodko z truskawkowo- miętowym twarożkiem i czekoladą. 219

łyżka oleju słonecznikowego łyżka kakao łyżka syropu karmelowego nadzienie: 250 g dobrej jakości twarogu śmietankowego 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 15- 20 dojrzałych truskawek 6-8 listków świeżej mięty polewa: 4 kostki mlecznej czekolady 4 kostki gorzkiej czekolady pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżka mleka dodatkowo : truskawki do przybrania SPOSÓB WYKONANIA: 1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć za pomocą miksera(...)każdej strony) 3. Twarożek wymieszać widelcem z jogurtem naturalnym. Dodać pokrojone w kostkę truskawki oraz posiekane listki mięty i delikatnie wymieszać. Można dosłodzić cukrem waniliowym, ale truskawki i czekoladowa polewa dają tak dużo słodyczy, że według mnie cukier jest tu zbędnym dodatkiem. 4. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać mleko i kawę, która fajnie podbije smak czekolady

DefinicjaSmaku
Domowy Baton Twix + film 232

formę 28 x 24 cm spód 400 g pianek Marshmallows 100 g masła 300 g biszkoptów masa krówkowa 500 g krówek 100 g masła 1/2 szklanki mleka polewa czekoladowa 200 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka przepis Biszkopty rozdrabniamy na mniejsze kawałki ale nie zbyt drobne i wrzucamy do miski. Do drugiej miski przekładamy pianki(...)pianek i biszkoptów. Deser ponownie wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnek z ognia. Na warstwę masy krówkowej wlewamy rozpuszczoną czekoladę, starannie ją rozprowadzając. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodóweki na cała noc. Artykuł Domowy Baton

Smakowite Dania
SERNIK MARMURKOWY 307

margaryny, 1,5 szkl. cukru, 10 żółtek, 5 białek, 1 budyń śmietankowy, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki kaszy manny, olejek cytrynowy, 1 łyżka kakao w proszku Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Posypka kokosowa: 4 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru Dodatkowo: kakao do posypania ciasta WYKONANIE(...)kakaowej i tak na przemian do wyczerpania składników. Patyczkiem do szaszłyków robimy wzorki. Pieczemy ok. 50 min. w 180 stopniach. Zostawiamy do wystudzenia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. 4. Polewa: Rozpuszczamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao- mieszamy dokładnie. Polewamy ciasto. 5. Posypka kokosowa: Rozpuszczamy na patelni margarynę, dodajemy wiórki i cukier, prażymy ciągle mieszając do uzyskania złotego

słodki bratek