polędwiczki - 3023 przepisów (strona:46/202)

Burger z polędwiczką z kurczaka 37

dodatki warzywne – listek sałaty, plasterki konserwowego ogórka, czerwoną cebulę, paprykę oraz plaster pomidora, a także sos majonezowo-ketchupowy. Dodatkiem mięsnym były zamarynowane w ketchupie z dodatkiem przyprawy curry polędwiczki z kurczaka. Dodałam również ser cheddar. Kanapki wyszły super! Mój mąż i syn nie mogli się ich nachwalić Mnie też smakowało. Bardzo! około 400 g polędwiczek z kurczaka(...)kieleckiego 2 łyżki ketchupu sól, pieprz Ketchup mieszamy z przyprawą curry, niepełną łyżeczką czarnego pieprzu oraz około 1/3 łyżeczki soli. Dwie łyżki mieszanki odkładamy na bok, a pozostałą nacieramy polędwiczki z kurczaka. Mięso wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Wyjmujemy z lodówki i odstawiamy na około 3o minut, by nieco się ogrzało. Po tym czasie smażymy z obu stron

Smaki Na Talerzu
Polędwiczka w sosie z czerwonego pieprzu 40

POLĘDWICZKA W SOSIE SKŁADNIKI polędwiczka wieprzowa o wadze 450 gramów; mały słoiczek marynowanego czerwonego pieprzu; 8 plasterków szynki dojrzewającej lub boczku; kieliszek białego wina; masło; świeży rozmaryn; pieprz; przepis na polędwiczkę w sosie z czerwonego pieprzu Artykuł Polędwiczka w sosie z czerwonego pieprzu pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Polędwiczka faszerowana grzybami i serem 41

POLĘDWICZKA FASZEROWANA SKŁADNIKI polędwiczka wieprzowa o wadze około 500 gramów; garść suszonych podgrzybków; 1 cebula; suszony cząber lub Twoja ulubiona mieszanka przypraw; twardy ser żółty (np. kaszkawał); sól, pieprz; przepis na polędwiczkę faszerowaną grzybami i serem Artykuł Polędwiczka faszerowana grzybami i serem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 40

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE PIECZARKOWYM SKŁADNIKI polędwiczki wieprzowe o wadze 300 gramów 300 gramów pieczarek 1 spora cebula mały ząbek czosnku śmietanka 30 % 250 ml domowego bulionu drobiowego suszone oregano sól, pieprz przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym Artykuł Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
PIECZONA POLĘDWICZKA WIEPRZOWA 194

Niezawodny i wielokrotnie sprawdzony przepis na soczystą i delikatną polędwiczkę wieprzową.  Prostą w wykonaniu i niebanalną w smaku. Przed obsmażeniem  należy ją ocieplić w temperaturze pokojowej.  Najpierw obsmażamy mięso, z każdej strony na rumiano, a następnie pieczemy w piekarniku.  _____________________________________________________________________ SKŁADNIKI / 2 porcje 1 polędwiczka wieprzowa, ok. 400 g sól morska,  świeżo zmielony czarny pieprz(...)łyżka oliwy OPCJONALNIE: 1 łyżka musztardy, pokruszone orzechy WYKONANIE Polędwiczkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oczyszczamy z białej błony.  Doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nacieramy oliwą i o dstawiamy do ocieplenia. Piekarnik nagrzewamy do 180℃ z włączona funkcją grzanie góra/dół, bez termoobiegu.  Rozgrzewamy patelnię, którą można wstawiać do piekarnika. Jeśli takiej nie mamy, wówczas

cool and minty
Polędwiczki wieprzowe w podgrzybkach 58

Wieprzowe mięso i grzyby, duet idealny:).  500g polędwiczki wieprzowej 500g mrożonych, krojonych podgrzybków 1 cebula sól, pieprz  olej 1. Mięso kroimy na plastry o grubości 1,5-2cm, delikatnie rozbijamy dłonią. Posypujemy solą i pieprzem.  2. Na patelnię wylewamy 2 łyżki oleju, mocno rozgrzewamy. Układamy polędwiczki, smażymy po 3 minuty z każde strony. Przekładamy(...)talerz i na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Dusimy 10 minut, na patelnię dokładamy polędwiczki i dusimy jeszcze chwilę.  dania obiadowe, polędwica wieprzowa, polędwiczka wieprzowa, dietetyczny, fit, zdrowy, zdrowo, obiad, szybkie gotowanie, podgrzybki, grzyby

Szefowa kuchni
Polędwiczka wieprzowa pieczona w marynacie paprykowo-czosnkowej 55

Według mnie polędwiczka wieprzowa najlepiej smakuje podana w prostej formie. Wersja w paprykowo-czosnkowej marynacie bardzo nam smakowała, do tego nie jest czasochłonna. 1 polędwiczka wieprzowa, około 400-500g marynata: 1 łyżka papryki słodkiej, 1 łyżka wędzonej papryki, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu  1. Polędwiczkę osuszamy, odcinamy błonki(...)Nacieramy nią dokładnie mięso, odkładamy na 1h. Układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Przed podaniem kroimy w plastry.  dania obiadowe, polędwica wieprzowa, polędwiczka wieprzowa, dietetyczny, fit, zdrowy, zdrowo, obiad, szybkie gotowanie

Szefowa kuchni
Polędwiczki drobiowe w szynce parmeńskiej pieczone ze szparagami 46

jest u mnie tak intensywny - staram się przyrządzać je wtedy często. Poza sezonem również można spotkać je czasami w sklepach, warto i wtedy wpleść je w swoje menu:). 300g polędwiczek z kurczaka, czyli 5-6 sztuk 1 opakowanie szynki parmeńskiej  sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1 pęczek zielonych szparagów  2 łyżki oleju  1. Polędwiczki drobiowe(...)posypujemy solą i przyprawami, każdą z nich zawijamy w plaster szynki parmeńskiej.  2. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki.  3. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian polędwiczki i po kilka szparagów. Szparagi smarujemy olejem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.  szparagi, polędwiczki drobiowe, szynka parmeńska, dania obiadowe, obiad, przepis, przepisy, fit obiad

Szefowa kuchni
Polędwiczki niezwykle proste i pyszne 48

solą, pieprzem, przyprawą z suszonych pomidorów. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim cebulkę. Cebulkę pokroić w piórka. Zdjąć cebulkę z patelni jak nabierze złotego koloru. Wrzucić polędwiczki na patelnię i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Ponownie dodać cebulkę, wymieszać. Wlać wodę, tyle żeby polędwiczki były przykryte w 3/4 wysokości. Gotować kilka minut. Sprawdzić czy polędwiczki

Kuchnia Pokoleń
Polędwiczki wieprzowe w konfiturze jagodowej z jabłkiem, brzoskwinią, figą i rozmarynem 47

rzadko ostatnimi czasy gości u mnie mięso na talerzu. Ale ten pomysł sprawił, że poczęstowani nim moi goście byli zachwyceni smakiem. A jest on niecodzienny, trzeba przyznać. Przez noc polędwiczki moczyły się w mocnym koniaku, przyprawach i rozmarynie. Drugiego dnia piekłam je razem z wieloma przepysznymi owocami – jabłkami, brzoskwiniami, figami, żurawiną. Głównym ziołem dodającym mocniejszego akcentu był świeży rozmaryn(...)doskonałe, a jeśli ja sama tak uważam, to znaczy, że jest ono w pełni godne polecenia. Sprawdzi się na wykwintny lub świąteczny obiad. Smakujcie!   Składniki 3 – 4 polędwiczki wieprzowe 1/2 szklanki koniaku 1 duże jabłko 1 brzoskwinia garść świeżej żurawiny 2 figi świeże kilka gałązek świeżego rozmarynu sól, pieprz, sypka papryka   Wykonanie Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy

Raj dla Podniebienia
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami 60

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej to świetna propozycja na grilla. Ale można je zrobić również w piekarniku czy na patelni. Delikatne mięso polędwiczki nie potrzebuje długiego pieczenia co jest zdecydowanie ich zaletą. Dodatek buraka do polędwiczki okazał się strzałem w dziesiątkę. Polecam!!! 5 szaszłyków 1 polędwiczka wieprzowa około 600 g 1 mała papryka czerwona 1 duża cebula 2 średniej wielkości ugotowane

Andzia Pichci
Polędwiczki wieprzowe w konfiturze jagodowej z jabłkiem, brzoskwinią, figą i rozmarynem 47

rzadko ostatnimi czasy gości u mnie mięso na talerzu. Ale ten pomysł sprawił, że poczęstowani nim moi goście byli zachwyceni smakiem. A jest on niecodzienny, trzeba przyznać. Przez noc polędwiczki moczyły się w mocnym koniaku, przyprawach i rozmarynie. Drugiego dnia piekłam je razem z wieloma przepysznymi owocami – jabłkami, brzoskwiniami, figami, żurawiną. Głównym ziołem dodającym mocniejszego akcentu był świeży rozmaryn(...)doskonałe, a jeśli ja sama tak uważam, to znaczy, że jest ono w pełni godne polecenia. Sprawdzi się na wykwintny lub świąteczny obiad. Smakujcie!   Składniki 3 – 4 polędwiczki wieprzowe 1/2 szklanki koniaku 1 duże jabłko 1 brzoskwinia garść świeżej żurawiny 2 figi świeże kilka gałązek świeżego rozmarynu sól, pieprz, sypka papryka   Wykonanie Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy

Raj dla Podniebienia