podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:26/70)

Cytrynowy kurczak 205

kurczaku - wyszedł aromatyczny i delikatny.  Źródło przepisu.   Po inne przepisy zajrzyjcie do: Wiosenki , Karoliny , Gosi , Patryka , Małgośki i Eli . Składniki /dla 2 osób/: 4 podudzia z kurczaka 1 cytryna 50 ml białego wina 2 łyżeczki suszonego rozmarynu  1 łyżeczka oregano 4 ząbki czosnku 50 ml oliwy 3 ziemniaki sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka opłukać i osuszyć(...)marynaty obsmażyć na oliwie (marynatę zachować). Ziemniaki wyszorować i pokroić na kawałki. Ułożyć je na brzegach naczynia żaroodpornego. W środku położyć podudzia. Wszystko zalać pozostałą oliwą i marynatą, posypać rozmarynem i włożyć pomiędzy nieobrane ząbki czosnku. Na kurczaku ułożyć pokrojoną w plasterki drugą połówkę cytryny. Piec pod przykryciem w temp. 200 C. przez około godzinę. Następnie zdjąć pokrywę i zapiekać

Pasja Smaku
Kanapkowa pasta z pieczonego kurczaka i suszonej moreli 70

Jeśli z obiadu zostanie Ci nadmiar upieczonego kurczaka, możesz przygotować kurczakową pastę kanapkową. Jest tak smaczna, że podczas przygotowania obiadu warto wstawić do piekarnika większą ilość kawałków kurczaka (ćwiartek, podudzi, itp.) z myślą o paście z kurczakiem na śniadanie. Do świeżej bułki z masłem jest jak znalazł; do tego liść sałaty, świeży lub kiszony ogórek i mamy smakowite śniadanie

ProstePesto.pl
Wielkanocna galaretka 205

domownicy za nią nie przepadają. Ja bardzo ją lubię i nie jest bardzo skomplikowana do zrobienia. A wachlarz dodatków jest ogromny :) Zakupy: - groszek konserwowy - marchewka - kukurydza - 2 podudzia z kurczaka - żelatyna Przygotowanie: Odstawiam ją do wystudzenia. Podudzia gotuję w osolonej wodzie i obieram potem mięso. Żelatyna zazwyczaj jest na 2,5 l wody ale ja zalewam tylko

Tanio smacznie i prosto
Makaron chow mein z warzywami i pieczonym kurczakiem 188

łyżką sosu sojowego, cukrem, przyprawami i sokiem z cytryny. Następnie dodać odcedzony makaron. Dodać kolejną łyżkę sosu sojowego. Całość chwilę podsmażyć. Kurczak składniki na 1 porcje: 2 małe podudzia z kurczaka bez kości lub pół piersi z kurczaka 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego odrobina miodu przyprawa do kuchni chińskiej Kamis lub mieszanka kolendry ze szczyptą ostrej papryki Przygotowanie: Kurczaka

Fabryka pomysłów
KURCZAK ZAPIEKANY Z MORELAMI I ŚLIWKAMI 133

Podobny przepis tylko z indyka możecie zobaczyć TU . Dziś mała modyfikacja...po pierwsze inny ptak ;)   po drugie dodałam warzywa. Składniki: podudzia z kurczaka marchew pietruszka suszone morele suszone śliwki przyprawa prowansalska do kurczaka parę ząbków czosnku majeranek sól,pieprz,słodka czerwona papryka masło do podsmażenia Kurczaka podsmażyłam na maśle. Przełożyłam go do żaroodpornego naczynia. Podudzia posoliłam,posypałam pieprzem

potrawyregionalne
Kurczak w pikantnej otrębowej skorupce 193

piekarnika oraz sałatą rzymską z pomidorami w sosie winegret. Moje danie z chęcią dodaję do akcji Przepis miesiąca - danie z kurczakiem, prowadzonej przez Małgosię . Składniki: 8-10 podudzi z kurczaka sól, mielony pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie lub włoskie, suszony czosnek 500 ml maślanki ok. 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

Czerwień i błękit
SUSHI 188

się całość sklei. Sushi podawaj z maleńką porcją wasabi i marynowanym imbirem oraz sosem sojowym. Gotowe! Smacznego! * Pasta z grillowanego kurczaka z majonezem:  mięso z dwóch grillowanych podudzi z kurczaka drobniutko posiekaj, dodaj 3 łyżki majonezu i dokładnie wymieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Udka pieczone 200

Pyszny obiadek...kurczak z dodatkiem przypraw z Tytki Smaku .. podudzia z kurczaka sok z cytryny sól i pieprz przyprawa rosołowa przyprawa udko pieczone Udka z kurczaka umyc , skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym ,podlać niewielką ilością wody i piec w temperaturze 200°C przez około 1,5 godziny [ w miedzy czasie obracać udka

Moje domowe kucharzenie
Pieczony kurczak z soczewicą 147

Składniki: 4 podudzia z kurczaka oliwa 4 ząbki czosnku sól, pieprz świeży tymianek 1 łyżka soku z cytryny 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 szklanki białego wina 150 g pieczarek 1 łodyga selera naciowego 1/2 cebuli spora garść szpinaku  natka pietruszki  Czosnek posiekać. W misce wymieszać oliwę, sok z cytryny, tymianek, czosnek, sól, pieprz. Kurczaka natrzeć przygotowaną marynatą

Moja Galeria Smaku
Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami 367

jednocześnie bogata w smaku. To świetna propozycja na jesień i zimę, gdy rosół już się znudzi a my mamy ochotę na coś bardziej treściwego. Mięso kurczaka oczyszczamy z kawałków kości, tłuszczyków i błonek. Z podudzi zdejmujemy całą skórkę i wyrzucamy – nie będziemy jej gotować. Zostawiamy samo mięso i kości. Do mięsa dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy(...)treściwa niż jej sproszkowany odpowiednik. Porcja z przepisu to zupa na 2-3 dni dla 2-3 dorosłych osób. Przy odgrzewaniu tylko zyskuje na smaku. SKŁADNIKI ok. 1kg podudzi z kurczaka 2 średnie pietruszki 2 średnie marchewki biała część średniego pora ¼ średniego selera 3-4 łodygi selera naciowego 3-4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 litry wody

Karo in the Kitchen
Wegetariańskie pierożki à la coxinhas 132

Coxinhas to brazylijskie pierożki (ze względu na panierkę niektórzy nazywają je krokietami) przyrządzanie na bazie bulionu z farszem z kurczaka i serka oraz wyglądem przypominające łezkę lub podudzie (nóżkę) kurczaka. Kształt i wygląd od dawna mnie fascynowały i postanowiłam zrobić u siebie, ale w wydaniu wegetariańskim. Pracy przy nich sporo, jak to przy pierogach, ale klei się zdecydowanie łatwiej

Weekendy w domu i ogrodzie
Udka pieczone w marynacie z ajvarem 127

ajvarem. Są naprawdę przepyszne! Mięso wychodzi bardzo miękkie oraz soczyste i oczywiście pasta ajvar nadała mu paprykowej nuty! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia!   około 1 kg udek z kurczaka (tzw. podudzi, pałek, ale mogą też być inne części kurczaka) Marynata: 5 łyżek pasty ajvar 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej (**) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki

Di gotuje
Zupa spalająca tłuszcz 20905

media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa spalająca tłuszcz – Składniki: 5 podudzi z kurczaka (ok. 500g) ok. 3 litry wody do ugotowania podudzi + 1,5 litra wrzątku w etapie późniejszym gotowania zupy 2 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 mała główka kalafioru(...)pęczek szczypiorku 1 puszka pomidorów (400g) 1 pęczek natki pietruszki 1/4 łyżeczki pieprzu chilli cayenne sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa spalająca tłuszcz – Wykonanie: Podudzia umyć, wrzucić do garnka, zalać wodą, zagotować, ściągnąć łyżką cedzakową ewentualne szumowiny. Dodać obraną i pokrojoną w półplasterki marchewkę, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i sól do smaku. Gotować wywar dalej

Kulinarne Przeboje
Pikantny kurczak zapiekany w pomidorach 136

fotografowania. Obiecuję Wam jednak , że jak tylko przestanie boleć to zrobię kurczaka jeszcze raz i podmienię zdjęcie. Dlatego musicie mi uwierzyć na słowo, było pysznie. Składniki: 8 podudzi z kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów (krojonych) 3 łyżki oleju 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka cukru sól pieprz Podudzia umyć i osuszyć na ręczniku papierowym

O kuchni z uczuciem
Błyskawiczny krupnik 86

mięsnego z ziemniakami i marchewką. Niewątpliwie jest to jedna z najlepszych zup. Świetnie się sprawdzi również podczas różnych dolegliwości żołądkowych. Przepis na Zupę pho Składniki golonka indycza 2 podudzia z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 4-5 ziemniaków 50g kaszy jęczmiennej wiejskiej sól pieprz pęczek natki pietruszki 2 l wody 1 cebula 4 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!