pyszne i lekkie danie. Lekkie rybne klopsiki na parze z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki płatków jaglanych 1 średniej wielkości marchewka 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko pieprz, zioła prowansalskie, szczypta soli Duszony jarmuż: kilka dużych liści jarmużu 1 łyżka oliwy z oliwek 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku
Słodkie okruszkilatach użytkowania jeszcze się nie znudziłam ;) Rybne klopsiki z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki płatków jaglanych 1 średniej wielkości marchewka 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko pieprz, zioła prowansalskie, szczypta soli Duszony jarmuż: kilka dużych liści jarmużu 1 łyżka oliwy z oliwek 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku
FitKotBardzo delikatne owsiane naleśniki intensywnie pachnące pomarańczami. Podałam je z domowym powidłem, grejpfrutami i płatkami migdałów. Idealne, leniwe śniadanie :) szklanka soku z pomarańczy starta skórka z całej pomarańczy (sparzonej) 0/5 szklanki mleka 2% 1/5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej (+ odrobinę więcej gdyby ciasto wyszło za delikatne i źle się smażyło) 2 jajka olej kokosowy do natłuszczania patelni Wszystkie składniki miksujemy
Mienta blogśródziemnomorskie. Ze względu na swoje prozdrowotne właściwości czarny bez został bohaterem tego przepisu. Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami płatkami czekoladowymi to propozycja na pyszne śniadanie. Składniki 200 g białego sera 150 g otrębów owsianych 80 g suszonych śliwek 200 ml mleka 2 łyżki dżemu z czarnego bzu Łowicz 2 łyżki płatków czekoladowych 2 łyżki syropu
My Chcemy Jeśćmarchwi tofu pieczone w sosie orzechowym z sosem sojowym i syropem klonowym, kuskus, brokuł (vegan) ziemniaki smażone z porem, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan) a na osłodę kakaowe tartaletki owsiane z daktyli, z kakaowy kremem z awokado, daktyli i mleczka kokosowego (vegan
More food, love and dreamspoddałem bardzo drobnej modyfikacji. A sponsorem naszego śniadania była firma naturo.pl i dostarczone przez nią produkty :) Wszystkiego dajemy po dwie łyżki: płatki z quinoa płatki orkiszowe ziarna słonecznika siemię lniane rodzynki otręby owsiane miód Suche składniki wrzucamy na patelnię (suchą i rozgrzaną oczywiście) i prażymy. Po paru chwilach dodajemy miód i mieszamy wszystko razem. Smażymy/prażymy jeszcze troszkę cały
Marder&Marder Manufacturetekst Składniki1,5 łyżki mielonego lnu7-8 łyżek ciepłej wody0,5 szkl mąki gryczanej0,5 szkl mąki owsianej bezglutenowej2 łyżki mąki jaglanej5 czubatych łyżeczek cukru trzcinowego2 łyżki masła orzechowego0,5 łyżeczki proszku do pieczeniaprzyprawa do piernika i cynamon1/3 szkl suszonej żurawiny4 łyżki płatków migdałowych1/4 szkl orzechów laskowych (przekrojonych na połowy)2 łyżki melasy z karobu Sposób przygotowania Krok 1 Siemię
CoolinarniePLPrzepis z kuchni Litewskiej , która jest nam najbliższa,bo oprócz wspólnej uni,króla i kultury mamy wspólną kuchnię i obyczaje . 2 szkl.płatków owsianych 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki miodu odrobina cukru waniliowego ************************************** Płatki zawiązać luźno w czystej gazie, włożyć do zimnej wody i gotować na bardzo wolnym ogniu, aż zostanie połowa wody, a płyn stanie się kleisty
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibiałka zachowujemy do posmarowania ciasta) szczypta soli skórka otarta z jednej sparzonej cytryny Nadzienie: 600 g twardych śliwek 100 g płatków migdałowych 5 łyżek brązowego cukru 3 łyżki bułki tartej lub pokruszonych herbatników (najlepiej razowych lub owsianych) kilka kropel aromatu migdałowego 3 łyżki czystej wódki 1 . Wydrylować i pokroić śliwki na nieduże kawałki, wymieszać z alkoholem, płatkami migdałowymi, aromatem
Kuchnia Prezydentowejbazie miąższu z awokado. Osładzam je naturalnym miodem. Takie masło, to świetny sposób na zdrowy i słodki dodatek do naleśników np. ryżowych bez mleka , naleśników owsianych na słodko , naleśników budyniowych , czekoladowych .. placków, deserów, lodów, płatków, budyniów, pieczywa.. możesz je jeść w formie dipu, lub samo prosto z miseczki :-) Pomyśl chwilę.. być może ten właśnie krem zastąpi Nutellę, którą
AniaGotuje.plkaloryczna: 120 kcal (88) Składniki: · 1 i ½ szklanki otrąb (230g) np: ü ½ owsianych (75g) ü ½ orkiszowych (50g)* ü ¼ gryczanych (55g) ü ¼ płatków jaglanych (50g) · garść (20g) jagód goji · garść
Bazując na smakulubię je jeść z różnego rodzaju owocami lub gorzką czekoladą. A jakie są Wasze ulubione dodatki? I Migdałowe placuszki Składniki - 15 g mąki owsianej - 5 g mąki kokosowej - szczypta sody oczyszczonej - jajko - odrobina wody - łyżeczka płatków migdałowych Wykonanie Do miseczki wsypujemy mąki i sodę. Wbijamy jajko. Całość mieszamy i dolewamy wody tyle aby została nam dość gęsta masa. Na koniec(...)wsypujemy płatki migdałowe. Mieszamy. Na rozgrzanej patelni smażymy małe placuszki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Wartości odżywcze: 169 kcal w tym: B: 10 g; W: 10 g; T: 9 g. II Kakaowe placuszki z kokosem Składniki - 20 g mąki owsianej - jajko - odrobina wody - szczypta sody oczyszczonej - łyżeczka wiórek kokosowych - 1-2 łyżeczki kakao Wykonanie Do miseczki wsypujemy mąki i sodę. Wbijamy
Health-Fit-Lifemarcepanem i suszonymi wiśniami Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą Ciastka dwa kolory Ciastka kawowe Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami Ciasteczka owsiane Ciastka z kaszy manny Ciastka ze skórką pomarańczową Choinki pistacjowe Czekoladowe jeżyki Dekoracja pierniczków Faworki Karmelowe płatki z migdałami Karnawałowe róże Kwiatki na waflach Marcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane
Aga w kuchnipłatki migdałowe kilka kropli ekstraktu migdałowego Przygotowanie: Tapiokę gotujemy na mleku (może to być mleko roślinne np. kokosowe albo owsiane) aż zacznie się kleić i powstanie gęsty budyń. Budyń dosładzamy według uznania i dodajemy kilka kropli ekstraktu migdałowego. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Budyń przekładamy do miseczek, dodajemy drylowane wiśnie (ja użyłam z kompotu, ale w sezonie
Bon appetit mon amiełyżeczki cukru waniliowego 230g cukru (200g do utarcia z żółtkami i 30g do usztywnienia piany z białek) 2 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Płatki migdałów/ wiórki czekoladowe do dekoracji * SPÓD I * 18 łyżek otrębów owsianych (ok. 50 g ) 4 żółtka 14 łyżek mleka 50 g ciemnego kakao Wszystkie składniki mieszamy (zagniatamy) i wykładamy masą wyłożoną papierem formę. * SPÓD(...)dodajemy 30 g cukru ). Zmielony ser miksujemy z jogurtem i budyniami i utartymi żółtkami, a następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Gotową masę wykładamy na podpieczony spód, posypujemy płatkami migdałów/ wiórkami czekolady. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C ok. 30-35 min ( należy sprawdzać , bo czas pieczenia zależy od mocy piekarnika). Aby sernik nie opadł warto pozostawić
Marcepanowa kuchniakremem, domową granolą oraz słodkimi poziomkami prosto z mojego balkonowego ogródka. Składniki (3-4 porcje): świeże poziomki Granola kokosowa: 1/2 szklanki (120 g) płatów owsianych zwykłych 1/2 szklanki (50 g) wiórków kokosowych 2 łyżki płatków kokosowych 1 czubata łyżka oleju kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie
Fitsweet.medomową granolą i oczywiście słodkimi poziomkami prosto z mojego balkonowego ogródka. Składniki (3-4 porcje): świeże poziomki Granola kokosowa: 1/2 szklanki (120 g) płatów owsianych zwykłych 1/2 szklanki (50 g) wiórków kokosowych 2 łyżki płatków kokosowych 1 czubata łyżka oleju kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie
Fitsweet.meTakie oszukane gołąbki robiłam już nie raz, były gołąbki z kaszą, płatkami ryżowymi, ryżem..tym razem dodałam i ryż i kaszę owsianą. 1 mała kapusta pekińska 80 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg ryżu Cenos 10 dkg kaszy owsianej Cenos 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koperek 1/2 przecieru pomidorowego 1 l wody wegeta susz warzywny
Moje domowe kucharzeniedużą ilością czerniejących już bananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości. Płatki owsiane/gryczane/jęczmienne – baza do wielu zdrowych wypieków i ciasteczek owsianych . Mogą przydać się w przypadku chęci wykorzystania długo już zalegających owoców, mleka czy jogurtu naturalnego. Makaron/kasza/ryż – idealnie komponują się z rozmaitymi warzywami oraz owocami
moj przepis napłatki jęczmienne na waniliowym mleku sojowym z tartym jabłkiem (w środku), jagodami inkaskimi i masłem orzechowym~ Po raz pierwszy jadłam płatki jęczmienne i bardzo mi posmakowały :) Są zupełnie inne niż owsiane, ugotowały się "na sypko" i były bardziej wyczuwalne podczas jedzenia. Na pewno na stałe wprowadzę je do mojej diety! :) Jagody inkaskie również jadłam po raz pierwszy i również
breakfast of dreams