dokładnie mieszamy – powinniśmy uzyskać ciasto o “naleśnikowej” konsystencji. Dodajemy do niego szczypiorek, zamieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, tak aby pokrył dno i łyżką nakładamy ciasto formując niewielkie okrągłe placuszki. Smażymy je do zarumienienia z obu stron. Układamy je na papierowym ręczniku, żeby usunąć nadmiar oleju. W tym czasie mieszamy wszystkie składniki sosu. Podajemy naleśniki maczane w sosie z ogórkami
Lamarida.plWYKONANIE Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, gdyby ciasto wyszło za rzadkie (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) dodajemy więcej mąki. Na rozgrzaną patelnię wylewamy po 2 łyżki ciasta aby uzyskać jeden placuszek, smażymy na złoto z obu stron. Talerzyk pochodz i z Galeria Cuda Świata
słodki bratekUwielbiam wodę kokosową i przyznam, że często ją piję. Już Wam o niej wspominałam i podawałam przepisy nie tylko na różne koktajle, ale też pyszne placuszki . Przypomnę jeszcze raz... Woda kokosowa ze względu na swoje wartości odżywcze jest najlepszym i naturalnym izotonikiem. To wielka skarbnica magnezu, potasu, wapnia, fosforu oraz witaminy B1, B2, B3, B5, B6 i C, a poziom
Di gotujetwarogu olej kokosowy do smażenia 1. Mąkę,jajo i wodę wymieszać do konsystencji masy wygodnej to smażenia ( lekko gęstawa) 2. Rozgrzewamy patelnie, rozpuszczamy olej i smażymy mini placuszki (wielkości małej łyżeczki) 3. Czekamy jak ostygną i przekładamy je zmiksowanym twarogiem. Wkładamy do lodówki na godzinę (schłodzone lepiej smakują 🤗 ) Możecie dodać wedle uznania więcej dodatków np: kakao, masło orzechowe, bakalie
Zdrowie i pysznie na talerzutwarogu ✔️ 50 g mąki jaglanej ✔️ 1 banan ✔️ wiórki kokosowe, tłuszcz do smażenia, słodzik Przygotowanie: 1. Mąkę, jajko, białka lub twaróg, trochę wiórków kokosowych miksujemy na masę plackową 2. Smażymy placuszki i przekładamy bananem, posypując wiórkami Można zmiksować również banana a przełożyć twarogiem, czy wszystko razem i zrobić same placki wybór należy do Was! 😉 😏 Polecam nie zamieniać mąki jaglanej
Zdrowie i pysznie na talerzujajo 🔸 10 g wiórków kokosowych 🔸 50 g banana Przygotowanie: 1. Rozgnieść twaróg i banana 2. Wszystkie składniki wrzucić do miski wymieszać łyżką do jednolitej konsystencji i koniec 😎 smażymy placuszki Szybko i smacznie 🤗 Uważajcie tylko przy przewracaniu bo placki są dość delikatne przez twaróg i łatwo mogą się rozwalić 😒 Makro: 385,1 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuminut, aż kasza zacznie odchodzić od dna. Wmieszać jajka i odstawić do przestudzenia truskawki umyć, pozbawić szypułek z przestudzonego ciasta grysikowego, lekko wigotnymi dłońmi uformować 10 knedli. Najpierw formować placuszek, na środku ułożyć truskawkę i zwinąć w kulkę zagotować w dużym garnku wodę z 2 łyżkami cukru i szczyptą soli. Włożyć do wrzatku knedle i gotować około 8 minut
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Racuchy z truskawkami Zazwyczaj na słodkie śniadanie lub obiad robię sobie placuszki. Przygotowuje się je ekspresowo i można je zrobić w wielu wariantach. Na blogu ostatnio dużą popularnością cieszyły się racuchy z bananami , więc teraz przyszedł czas na racuchy z truskawkami , bo w końcu mamy na nie sezon, więc trzeba je maksymalnie wykorzystać. Porady: Chcesz zrobić wersję bezglutenową ? Racuchy wyjdą
Blendmanpokrojonych warzyw dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy, a następnie wbijamy dwa jajka, dodajemy mąkę, oraz porządnie solimy i pieprzymy całość. Dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki – z obu stron na złoty kolor. Post Kotlety szarpane z kurczaka i warzyw pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakurąk. Ma być miękkie i elastyczne.Ciasto przykrywamy ściereczką lub miską na jakąś godzinę by wyrosło. Po godzinie ciasto ponownie wyrabiamy i formujemy wałek. Dzielimy na 20 części. Robimy płaskie placuszki na które nakładamy pokrojone drobno truskawki z cukrem . Zlepiamy jak pieroga i formujemy wałeczek. Formę od pieca wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasze wałeczki,kładziemy zlepieniem na dół, zostawiamy
Różowa kuchniaBardzo szybkie placuszki z surowego kalafiora i żółtego sera. Delikatne i bardzo smaczne danie, które polecam na letni obiad. Można podać je z ziemniakami i surówką, albo prościej – ze śmietaną lub kefirem :) 500 g kalafiora 150 g sera żółtego Gouda 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia Surowego kalafiora zetrzeć
https:KKuchniaMniamDziś zapraszam Was na pyszny puszysty omlet z musli w jagodowym sosie . Uwielbiam połączenie najróżniejszych placków, placuszków i omletów z chrupiącymi dodatkami i nutą słodyczy. Dziś u mnie tym słodkim akcentem jest przepyszny jagodowy sos Idealny do najróżniejszych deserów i śniadań na słodko. Miłego i smacznego dnia Składniki: 2 jajka (większe) 2 łyżki jogurtu naturalnego* 4 łyżki mąki pszennej
Słodkie okruszkigładką masę. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i wlać porcję jaj. Ważne, by patelnia nie była mocno rozgrzana - smażymy w niskiej temperaturze, by jajka delikatnie i stopniowo się ścinały. Placuszki będą wtedy elastyczne, a nie suche i twarde. Gdy omlet jest ścięty i brzegi odchodzą od patelni, podważamy go łyżką i przekładamy na drugą stronę. Gotowe omlety faszerujemy ulubionymi
Poezja Smaków - blog kulinarnyrazem ucieramy do połączenia się obu składników. Dodajemy mąkę i dokładnie całość mieszamy. Truskawki myjemy, wydrążamy szypułki i kroimy w kostkę. Dodajemy do masy, dokładnie mieszając. Smażymy malutkie placuszki na patelni z obu stron
Delusional Trinemyjemy i obieramy. Wycinamy środek i kroimy gruszki na krążki nie za grubo. Krążki maczamy w cieście i smażymy na patelni do zarumienia z obu stron. Przed podaniem posypujemy placuszki cukrem pudrem, smacznego! ***** At the beginning, we make the dough. We mix the eggs with the xylitol, vanilla (we flatten stick, cut and scrape the bean) and cinnamon, then
Projekty ze smakiem