Kapelusze pieczarek wypełniam nadzieniem, po czym zapiekam. Po upieczeniu pieczarki serwuję same lub z dodatkiem rukoli lub roszponki. Jeśli lubisz dania z pieczarkami to polecam także: Pieczarki faszerowane mozzarellą Placki z pieczarek i polenty Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Nadziewane pieczarki Składniki na pieczarki nadziewane szpinakiem
MeCooksczegoś w jasnej warstwie. Następnym razem obiorę parę jabłek więcej. Pokroję w kostkę i wrzucę do ciasta. Jak dla nas, to te parę ćwiarteczek na wierzchu na taki duży placek to zdecydowanie za mało. W koncu nie chcemy jeść samej mąki. A gdy jem owoce, mam mniejsze wyrzuty sumienia :) Przepis podaje tradycyjnie, a wy sami zadecydujcie, czy dodać dodatkowe
dolcevitainmykitchenPrzepis pochodzi z IG @fit przepisu od baletnicy 🙂 Składniki: 2 placki lawaszu 50 g sera żółtego ulubione dodatki, u mnie: kawałek sera pleśniowego kawałek papryki wędlina grzyby, u mnie … Czytaj dalej Pizza na lawaszu
czarrna od kuchnilodówki na około 30 minut. Formę na tarte (użyłam szklanej) posmarować masłem. Większą część ciasta pokroić na plasterki i wyłożyć nimi spód i boki formy, ugnieść palcami na równy placek. Podziurkować widelcem. Podpiec około 10 minut w 180 stopniach C. Na podpieczony spód wyłożyć jabłka, n a wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta (na tarce o grubych oczkach). Piec
Healthy food explorerszybkie ciasto z owocami ten przepis może Ci się spodobać. Ciasto francuskie na słodko, to tak naprawdę szybkie ciasto z niczego. Co zrobić z ciasta francuskiego na słodko? Polecam placek ze śliwkami. Można zrobić ciasto ze śliwkami świeżymi, ale także śliwki z kompotu czy mrożone się sprawdzą. Ciasto francuskie na słodko Ciasto francuskie na słodko to jeden z pomysłów
Dieta moja pasjaciemny kolor. Ja postawiłam na pierogi i chyba słusznie zrobiłam, bo smakowały bardzo dobrze;) Polecam również inne przepisy na potrawy z grzybami: Pasta grzybowa do słoików na zimę Placek po zbójnicku z sosem grzybowym Makaron z sosem grzybowym Kanapki z borowikami i jajkiem Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Pęczotto z grzybami i boczkiem Uszka i pierogi z kapustą
Obiad gotowyzrobić z cukinii? Przejadły Ci się już placki cukiniowe i leczo? Pora na cukinię konserwową, inaczej zwaną marynowaną! Przepis na cukinię marynowaną jest banalny i kradnący serca. Rok temu spróbowałyśmy taką cukinię po raz pierwszy i w tym momencie mamy jej kilkadziesiąt słoików w piwnicy na zimę. Jest dobra do WSZYSTKIEGO. Klasycznych polskich obiadów, jako dodatek do włoskiej zapiekanki
Czarnawisienkaciasta na każdy racuszek *** *** Smażymy z dwóch stron na złoty kolor, jeśli racuchy rumienią się za szybko, to należy jeszcze zmniejszyć moc palnika, aby dopiekły się w środku *** *** Usmażone placki układamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Przekładamy na talerz i oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE
Blog z ApetytemPączki ziemniaczane – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wola Zgłobieńska, gmina Boguchwała, powiat rzeszowski Ziemniaki jako składnik słodkich dań? W podkarpackiej kuchni to nic niezwykłego. Proponowałam Wam już placek z nadzieniem ziemniaczanym, sernik z ziemniakami, a niedawno oładki ziemniaczane, czyli słodkie smażone placuszki z rodzynkami i żurawiną. Tym razem zapraszam na pączki ziemniaczane z marmoladą. Są to niewielkie pączki, które w wyglądzie
Trzeci talerzdodać więcej mąki. Przygotować bulkę tartą do obtoczenia knedli : Bulkę wymieszać z cukrem i rozpuszczonym masłem. Z porcji ciasta uformować placuszek ( wielkość porcji zależy od wielkości śliwek). Na środku placka ułożyć całą śliwkę i owinąć ją ciastem. Dłońmi uformować zgrabną kulę. Knedle gotować w osolonej wodzie. Knedle gotować około 3 minuty od momentu kiedy wypłyną na powierzchnię wody. Ugotowane
Pani M - kuchnia smakowita