placki - 22990 przepisów (strona:510/1533)

Langosz 248

Langosz to bardzo pyszny placek na drożdżach. Smażysz go na tłuszczu i podajesz zazwyczaj(...)śmietaną i tartym serem. Sam przepis jest niesamowicie prosty a składników jest tylko kilka. Pewnie masz je w domu! - tylko kilka tanich składników - kilka pomysłów na dodatki do placków - do wyboru również wersja z ziemniakami

AniaGotuje.pl
Ciasto "Zośka' 139

rozpuszczamy w szklance wody. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a gdy będzie gęsta mieszamy z tężejącą galaretką cytrynową. Złożenie ciasta: na placku kakaowym rozprowadzamy śmietanę i przykrywamy plackiem orzechowym, na którym rozprowadzamy równomiernie tężejącą galaretkę wiśniową. Przykrywamy całość ostatnim plackiem i polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, lub polewą czekoladową. Gotowe ciasto

Cynamonowe szczęście
Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii cz.1 101

cerkwie prawosławne, ormiańskie oraz synagogę. Wszystkie obiekty sakralne warto odwiedzić lub chociaż przejść w pobliżu, żeby zwrócić uwagę na charakterystyczną architekturę. Transport W okresie letnim w Batumi możecie leżeć plackiem na plaży, ale dla wielbicieli aktywnego wypoczynku znajdzie się tu wiele ciekawych miejsc do odwiedzenia. Po mieście polecam poruszać piechotą, wtedy naprawdę zobaczycie najwięcej. A w bardziej oddalone miejsca dostaniecie(...)właśnie miejsca, ponieważ tam nauczyłem się robić Chaczapuri po adżarsku. Jest to lokalna odmiana w kształcie łódki, z serem i płynnym żółtkiem. Każdy region ma swoją odmianę tego popularnego placka Szybkie warsztaty odbyły się przy starym piecu opalanym węglem a chaczapuri po adżarsku wyszło nam obłędnie. Mam nadzieję, że niedługo przygotuje ten przepis na bloga Lokalny targ i zakupy

kuron.com.pl
Gulasz wieprzowy 99

dodatkiem domowych buraczków albo kiszonymi ogórkami. Są też osoby, które jedzą gulasz z dodatkiem kopytek, pyz bądź innych mącznych produktów. Można również podawać gulasz do placków ziemniaczanych jako placek po zbójnicku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem Gulasz wieprzowy 2020-05-06 Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem 2020-05-01 Drożdżówki

To Musisz Wiedzieć
Placki /racuszki/ kokosowe z owocami 101

uregulować w razie potrzeby mąką lub jogurtem/  powinno być dość gęste /' Smażyć    z obu stron na małym ogniu, na mocno rozgrzanej patelni, posmarowanej tłuszczem kokosowym. Gotowe placki podawać na ciepło lub  po przestygnięciu z dodatkiem dowolnych owoców i jogurtu kokosowego i miodu

Zakamarki mojej kuchni
Jogurtowe placki ze szpinakiem 132

Ostatnio szpinak (klik do przepisów) rządzi w Krainie, zatem i tym razem nie będzie inaczej i serwuję dla Was j ogurtowe placki- w szpinakowej wariacji, oczywiście 😉 Nie są tak puchate jak amerykańskie pancakes, a bardziej 'zwarte' w konsystencji, ale przede wszystkim liczy się smak, a te są naprawdę wyśmienite! I tak jak pisałam przy  naleśnikach  czy kopytkach

Kraina Miodem Płynąca
Razowe placuszki z melonem 104

połączyć z melonem uprzednio pokrojonym w niewielką kostkę.   Na patelni rozgrzać minimalną ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta . (1 łyżka stołowa = 1 placuszek.)   Placki należy smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia się.  Podawać z ulubionymi dodatkami

Di gotuje
Poradnik. Sekret dobrego ciasta drożdżowego 104

wierzchu znajduje się około 300 kalorii. Natomiast w 100 gramach z kruszonką będzie już około 75 kalorii więcej. Ciasto drożdżowe może być pieczone w blasze i stanowić tak zwany placek drożdżowy. A może być również wykorzystywane do stworzenia innych wyrobów cukierniczych na bazie drożdży, np. pączków, obwarzanków, czy nawet drożdżowych faworków. Jeśli szukasz przepisu na pyszne ciasto drożdżowe

ProstePesto.pl
Roślinny jadłospis na cały tydzień 195

wszystko posyp odcedzoną kukurydzą, połóż kilka liści pietruszki, dodaj 2 kleksy hummusu oraz posyp wegańskim parmezanem. Zawiń lewy i prawy bok do środka, podobnie zawiń górną część. Teraz zwiń placek w rulon. Na koniec rozgrzej patelnię i podpiekaj na sucho Twoje burrito, po 2 minuty z każdej strony aż lekko zbrązowieje. RAZEM: 1959 kcal

365 dni dookoła kuchni
Kaszanka zapiekana w tortilli 102

Kaszanka zapiekana w tortilli to pyszny pomysł na przekąskę albo nawet na obiad. Tak nietypowe podanie naszej polskiej kaszanki w meksykańskim placku. Miałam gotowe placki tortilli i takich też użyłam. To jest pomysł na ekspresowy obiad chociażby po pracy. Taką tortillę a’la quesadilla można podać z ogórkiem konserwowym. Podałam tu składniki na 1 porcję. Miałam … Czytaj

Pieprzyć z Fantazją
Piwne placuszki jabłkowe 103

sobie takie pyszności zrobiliśmy i wszystkim polecamy. Piwo karmelowe w tych plackach sprawdziło się znakomicie. Z owocami smakują wyśmienicie, z konfiturą czy powidłami też będą przepyszne. Polecam gorąco. Piwne racuszki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placki ziemniaczane z marchewką-uwielbiane przez dzieci 176

wrocławskiej przyprawy sól ,pieprz ,olej do smażenia wszystkie składniki dajemy do jednego pojemnika i mieszamy łyżką lub mikserem . Potem rozgrzewamy olej na patelni i na ciepłym olej kładziemy łyżką placki ,smażymy z jednej i drugiej strony, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem, lub jogurtem wymieszanym z odrobiną czosnku. Jak kto lubi

Moje Wyroby
Kotlety jajeczne z brokułem 105

Świętach nie macie jeszcze dość jajek, to polecam wykonanie kotletów jajecznych z dodatkiem brokuła. To świetne bezmięsne i bezglutenowe rozwiązanie na szybki, pełnowartościowy i smaczny obiad. Składniki (na 10 placków): 5 jajek ugotowanych na twardo mały brokuł (ok. 250 g) duże jajko łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki mielonej kozieradki sól pieprz olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki. Głąba(...)dodać do brokuła, dodać świeże jajko. Całość dokładnie wymieszać ręką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę podzielić na 10 części. Każdą z nich uformować w okrągłe lub podłużne placki o grubości ok. 1 cm. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakują świeżo usmażone. Podałam je z ziemniakami i koperkiem oraz surówką z selera

Weekendy w domu i ogrodzie