Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne wykorzystanie ziemniaków, co pozostały nam z obiadu. W poprzednim wpisie podawałam przepis na kotlety ziemniaczane z farszem z pieczarek
Pieprzyć z FantazjąGotowe w : 45 min Racuchy to przysmak mojego dzieciństwa. Do dziś wspominam zapach, który rozchodził się po całym domu, kiedy smażyła je moja mama. Oczywiście
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyRacuchy z jabłkami – bez wątpienia to jedne z moich ulubionych placków z dzieciństwa. Wiadomo, że racuchy są super, ale takie racuchy z jabłkami to mój faworyt numer jeden! Nie znam osoby, której by one nie smakowały! Zwłaszcza uwielbiają je dz The post Racuchy z jabłkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeChoć pogoda za oknem wcale nie afrykańska, to u mnie w sercu ciągle Maroko! Dziś mam dla Was jeden z najbardziej znanych marokańskich przepisów – przepis
Ostra na SłodkoDutch Baby to pieczony omlet naleśnikowy. W smaku przypomina nieco angielski pudding, który robiłam z przepisu Nigelli Lawson. Tym razem przygotowałam go z przepisu Madame Edith
W mojej kuchniRobinia akacjowa bywa określana jako grochodrzew biały lub akacja. Kwitnie od połowy maja do połowy czerwca i zachwyca zebranymi w długie, zwisające grona białymi kwiatami. Oprócz
Tajemnice SmakuUlubione placuszki to chyba właśnie jabłka w cieście, grube plastry soczystych jabłek, umoczone w gęstym cieście i smażone na minimalnej ilości tłuszczu takie lubię najbardziej. Bez
SMYKWKUCHNIkonserwantów, lekko strawny i bardzo pożywny, wytwarzany ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Tapioka to produkt do błyskawicznego przyrządzania m.in. bezglutenowych placków, zamiast pieczywa. Idealnie sprawdza się u osób dbających o linię oraz tych walczących o nową sylwetkę . 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki Gotowaniepatki
Gotowanie PatkiSkładniki: 400 g odciśniętej kiszonej kapusty 1,5 szklanki mąki pszennej 500 ml zsiadłego mleka 2 jajka pieprz sól (opcjonalnie) olej rzepakowy (przepis na około 15 placków) Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu
KardamonovyPrzepis na pyszne, chrupiące gofry. Dodatek mąki konopnej nadaje im lekko zielonego koloru i wyjątkowego, lekko orzechowego smaku. Jej dodatek nie jest niezbędny, można dodać dowolnej
Kucharzycadnie ułożyć 1 część ciasta, ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 290 stopni na 10 minut, aż się lekko zrumieni. Na podpieczonym cieście rozłożyć farsz. Przykryć drugim plackiem, ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na około 30 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni. Nadzienie : p łucka dokładnie wypłukać, odciąć tchawicę, włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę, przyprawy
królestwo garówKiedy mam szalony dzień i brak czasu na obiad wtedy smażę naleśniki. To smaczne i szybkie danie. Smakuje zawsze i nikt i nie kręci nosem bo
Radość kipiąca uśmiechem.wyparzonych słoiczków. Zakręciłam je i po wystygnięciu wstawiłam do lodówki, aby nutella zastygła. W ten oto łatwy sposób uzyskałam bardzo smaczny czekoladowo - orzechowy krem, idealny do kanapek, naleśników, placków, ciast i innych deserów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na nutellę śliwkową. Przepis znajduje się na moim blogu pod tym linkiem: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/nutella-ze-sliwek.html. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjemięsa wieprzowego 2 ząbki czosnku 0,5 cebuli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka placków tortilli majonez do smarowania tortilli olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso wieprzowe pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam w maszynce do mięsa. Cebulę obrałam i starłam
Waniliowe Improwizacje