placki - 22990 przepisów (strona:1106/1533)

Gofry na zakwasie 127

Prowadzę zakwas jak Jefrey Hamelman przykazał. A to oznacza, że codziennie odejmuję część przygotowywanego zakwasu. Nie chcę go marnować, więc wykorzystuję do codziennych wypieków i innych

Kucharzyca
Omlet francuski z serem i szynką 141

Nie wiem jak Wy, ale ja często popadam w śniadaniową rutynę. Kiedy tylko jakieś danie mi zasmakuje to potrafię przyrządzać je każdego poranka przez długi-niedługi

Be Fit Be Strong
Duszone brzoskwinie 104

2 większe brzoskwinie 1 łyżeczka masła szczypta soli i cynamonu 1 łyżka ksylitolu ok. 50 ml wody Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki. W rondelku topimy masło

Kucharzyca
Naleśniki z cukinią, cheddarem i pancettą zapiekane pod beszamelem 148

urządzenie kupiłam, i co? i nic, niewiele pomogło. Nie były doskonałe :P I tak się zdarza, przecież nie można być dobrym we wszystkim ;)  Lecz, cóż, moje dziecię, miłośnik placków wszelakich na krótką listę potraw,k jakie ewentualnie raczy łaskawie zjeść, wpisało naleśniki... No to co kochająca matka zrobi? Oczywiście! stanie przy kuchni i nauczy się smażyć te naleśniki

Na kulinarnym poligonie
Makaron z cukinią i sosem cytrynowym 111

już zapewne wiecie, mam ogromną słabość do cukinii . To warzywo pojawia się w mojej kuchni bardzo często – jako jeden ze składników pysznego, domowego leczo , w formie chrupiących placków czy faszerowana mięsem i warzywami . Cukinia ma wiele zalet: Cukinię można z powodzeniem wykorzystać w przepisie pochodzącym z praktycznie każdej kuchni – polskiej, włoskiej, francuskiej, itp. Jest zdrowa, lekkostrawna i niskokaloryczna

Na-talerzu.pl
Sos porowo-rzodkiewkowy 106

porowo-rzodkiewkowy to bardzo dobry dodatek do placków warzywnych, mięsa, tortilli czy kanapeczek. Można go więc wykorzystać na szereg sposobów. A na pewno w każdej wersji doda fajnego smaczku potrawie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/sos-porowo-rzodkiewkowy-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["150g rzodkiewki

Bardzo Gruby Smok
Maślane placuszki 116

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Popapraniec 154

jasną, puszystą masę, łyżka po łyżce dodajemy ugotowany i wystudzony budyń. Całość: Ciasto kroimy na pół, spód ciasta wkładamy do formy w której się piekło, wykładamy ¾ kremu, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy resztę kremu, a na wierzch dżem z czarnej porzeczki. Posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. Migdały wysypujemy na patelnię i chwilę podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając, lekko rumienimy. (Uwaga

To co lubię - gotuję i polecam
Frużelina wiśniowa. 191

wszyscy mają tyle miejsca w zamrażarce żeby pomieścić zapasy owoców i warzyw. Dlatego dzisiaj sprawdzony przepis na frużelinę wiśniową do słoiczków. Taką frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej dryluje się wiśnie

To co lubię - gotuję i polecam
DŻEM MORELOWY 107

Pyszny, domowy dżem z moreli to jeden z ulubionych w naszej rodzinie. Niezbyt słodki, idealny do naleśników na słodko, placków, kanapek czy grzanek. Dżem morelowy z dwóch składników, bez zbędnych dodatków. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI: 1,5 kg moreli 1 i 1/4 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszło 5 słoików

Zasmakuj Kuchni
Omlet biszkoptowy 123

Jaki jest Wasz sprawdzony przepis na omlet? Ja mam kilka, ale ten robię najczęściej. Omlet biszkoptowy. 2 jajka 1 łyżka (płaska) mąki, dowolnej szczypta soli łyżeczka

Kucharzyca
Czekoladowe placki bananowe 116

Szybkie i smaczne czekoladowe placuszki bananowe.  Przeglądając programy kulinarne w telewizji, natrafiłam na kanał z Ewą Wachowicz, która jak zwykle pichciła coś smacznego. Przygotowywała placuszki

zdrowo i aktywnie
Czekoladowe placki bananowe 106

Szybkie i smaczne czekoladowe placuszki bananowe.  Przeglądając programy kulinarne w telewizji, natrafiłam na kanał z Ewą Wachowicz, która jak zwykle pichciła coś smacznego. Przygotowywała placuszki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jaka patelnia będzie najlepsza do smażenia? 111

się w domu każdego miłośnika gastronomii. Teflonowa Patelnia teflonowa to prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj patelni dostępny na rynku. W zależności od preferencji można wybrać taką do naleśników, dań azjatyckich, czy placków. Co sprawia, że są one tak powszechne? Przede wszystkim mówimy o akcesorium atrakcyjnym cenowo, szczególnie w porównaniu z patelniami ceramicznymi i tytanowymi. Produkt jest odporny na wysokie temperatury, posiada gładką

codojedzenia
Placuszki jogurtowe 103

Placuszki jogurtowe to sposób na pyszne śniadanie, przekąskę lub podwieczorek. U nas sprawdzają się zawsze! Podaję je najczęściej z dodatkiem pasty orzechowej i świeżymi, sezonowymi owocami

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania