pizza - 8481 przepisów (strona:349/566)

Weekend z grillem #1 172

całości. To znaczy sałatka nie zawsze będzie typową sałatką, dzisiaj na przykład będą to grillowane pomidory. Ale pomidory to roślina więc zalicza się do sałatek :) Tak samo zresztą jak pizza, przecież ma sos pomidorowy :) A po drugie: będziemy co jakiś czas publikować przepisy na jakieś wędliny i tym podobne produkty, już nie  koniecznie typowo grillowe. Zatem w pierwszym wydaniu

Marder&Marder Manufacture
Rogale solanki 112

elastyczne. Przykrawamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie dzielimy ciasto na 2 części. Każdą z nich wałkujemy w koło i dzielimy je jak pizzę na 8 części. Każdy trójkąt smarujemy olejem i zawijamy rogale (zaczynając od szerszego końca). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczka i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia

Marder&Marder Manufacture
Pomidorowo-paprykowy przecier do słoików na zimę 152

Właściwie to można go na dwa sposoby używać. Może być jako półprodukt do dalszego przerobienia, a może też być, w takiej formie jaka jest, wykorzystany np. jako sos do pizzy. Dlatego też warto ten przecier zrobić, bo spektrum jego zastosowań zależy tylko od waszej wyobraźni. A warto mieć na zimę kilka takich pysznych słoiczków. Z tego przepisu wyszło

Marder&Marder Manufacture
Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem na drożdżach 154

był zdecydowanie udany dzień. Zjedliśmy pizzę, a nawet dwie (tak, kupione i w dodatku nie wstydzę się do tego przyznać). Oczywiście nie mrożone (bo tego bym nie przeżył), tylko z naszej ulubionej pizzeri. Obejrzeliśmy trzy filmy, objadłem się creme brulee, tartą cytrynową z bezą (przepisy na te smakołyki za będą jakiś czas), a w międzyczasie upiekłem jeszcze dwa chleby

Marder&Marder Manufacture
Mój sposób na olej smakowy 185

takie smakowe oleje - jeden z tymiankiem, drugi z czosnkiem. Po około dwóch tygodniach nabierają już odpowiedniego aromatu. :) Tymiankowego używam do sałatek, a czosnkowego do sosu i ciasta na pizzę. Muszę przyznać, że jest to dość ciekawy pomysł, ale przepłacać naprawdę nie warto. Po pierwsze kupując w sklepie olej smakowy również nie nabywamy dużej butelki, a a większości przypadków 330ml. Taka

Kuchenna Kontrrewolucya
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 183

drób. 3. Czy lubisz fast - foody? Zdecydowanie nie :) I to wcale nie z powodów kalorycznych czy zdrowotnych. Po prostu tego typu dania najzwyczajniej mi nie smakują. Wyjątkiem jest tutaj pizza, najlepiej z dużą ilością sosu pomidorowego :) 4. Wolisz kawę czy herbatę? Trudne pytanie :) I kawę i herbatę piję w hurtowych ilościach i nie wyobrażam sobie dnia bez jednego czy drugiego

My simple kitchen
Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami 266

Posiada sprężysty miąższ usiany nielicznymi oczkami o średnicy ziarna ryżu. Jest ceniona ze względu na swoją doskonałą topliwość, dlatego doskonale sprawdza się w daniach na ciepło, takich jak tosty, pizza czy zapiekanki. Porcja na około 20 pierogów Składniki: Ciasto: 20 dag mąki około pół szklanki ciepłej wody szczypta soli łyżka oliwy Farsz: 30 dag ziemniaków 13 dag żółtego sera pół

My simple kitchen
Tarta z rabarbarem, 100-tny wpis, Liebster Blog i...niespodzianka :) 207

ochotę na coraz to więcej kuchennych wojaży :) 4. Zdarza Ci się posilać w fast foodach? No pewnie, a komu się nie zdarza?:) Nie przepadam za tego typu jedzeniem, ale pizzą raz na jakiś czas nie pogardzam :) 5. Blog kulinarny - pasja czy opcja możliwego zarobku? Zdecydowanie PASJA. Zarobki to drugorzędna sprawa:) 6. W jakiej dziedzinie kulinarnej odnajdujesz się najlepiej (pieczenie, desery

My simple kitchen
Zupa pomidorowa z kurczakiem i makaronem 252

Potrawa, która Ci nie wychodzi, mimo wielu prób, jeśli jest taka Hm...chyba takiej nie ma;) 11. Potrawa, której chciał(a)byś spróbować Na pewno oryginalne włoskie spaghetti i pizza

My simple kitchen
Kwietniowe migawki 158

jabłkiem i marchewką :) 3. Herbata z cytryną i sokiem z czarnego bzu - walka z pierwszymi objawami przeziębienia. 4. Nowe zasłony do sypialni (pod kolor ścian ) :) 5. A na obiados... pizza! :D 6. Jeden z przepięknych zachodów słońca uchwyconych z naszej kuchni :) (w rzeczywistości są one jeszcze piękniejsze :)) 7. Przed Wielkanocą :) Koszyczek ze święconką i dekoracja świątecznego stołu - baranek z ciasta

My simple kitchen
Weganizm w podróży 163

szukanie "jakiejś" knajpy, gdzie chce się coś spałaszować. Miejsca wegańskie są coraz bardziej popularne i szybko można sprawdzić w internecie dostępność takiego rozwiązania. W ogólnodostępnych knajpkach znajdziemy przede wszystkim pizze, zapiekanki, kebaby i inne tego typu rzeczy. Czasami zdarza się tak, że jedyną opcją  roślinną jest sałatka, za którą zapłacimy około 20 złotych, a będzie tam kilka liści sałaty

Bananowe Pole
Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową 227

przyprawami. Dobrze ugnieść, tak by odchodziło całkowicie od palców. Rozwałkować na placuszki o średnicy ok 20-30 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni- najlepiej na kamieniach do pizzy.  W między czasie można przygotować sos jogurtowy. my dodaliśmy czosnek i przyprawy prowansalskie i czerwoną paprykę. Upieczone placki posmarować sosem i nałożyć warzywa. Na koniec posypać tartym serem kozim

MarciochaKucharzy
Pierogi z botwinką 149

wkrótce minie i znowu trzeba będzie czekać rok, korzystam więc z niej ile się da. Wczoraj zrobiłam pierogi, korzystając z mąki typ 00 (która nadaje się nie tylko do pizzy). Im niższa liczba w typie mąki, tym bardziej pasuje do delikatnych wyrobów a więc na pierogi była idealna! Ciasto rozpływało się w ustach. Bardzo długo szukałam takiej mąki, okazało się

Szefowa kuchni
Risotto z mulami 172

Jako że wszyscy wiedzą że kuchnia włoska jest naszą ulubioną dlatego potrawy włoskie często goszczą na naszym stole. Pizza, spaghetti czy lazania to pyszne i szybkie dania. Dziś postawiłam na risotto a dodatkiem są tu mule które także uwielbiamy. Wszystkich zwolenników owoców morza zapraszam na danie szybkie i wykwintne zarazem. Risotto z mulami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Paluch we włoskim stylu 168

kwas oleinowy i błonnik. Oliwki zawierają witaminy z grupy B, A, C i E oraz fosfor, miedź, żelazo i potas. Są świetnym dodatkiem do rożnych sałatek, serów, mięs, pizzy i makaronów. To także smaczna przekąska

My Chcemy Jeść