kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki suszonego lub świeżego rozmarynu Przygotowanie kurczaka teriyaki: Filet z kurczaka osuszyć i przekroić na dwie pojedyncze piersi ( chyba, że kupiliście pojedyncze filety ). Sos teriyaki wymieszać z oliwą, dodać przyprawy. Powstałą marynatą zalać filety z kurczaka i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zamarynowane filety ponacinać
kolorowotorcikowomocno aromatyczny. Czas wykonania - to zależy jak długo będziemy marynowali kurczaka. Ja marynowałam ok 1 godziny ale można dłużej. Samo wykonanie zajmuje jakieś 30 minut. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka ciecierzycy w zalewie 2 średnie pomidory 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki harissy 4 łyżki oleju Mieszanka przypraw do marynaty : 1/3 łyżeczki
Ze smakiem bez glutenuobrane i pokrojone w kostkę. Dodać marchewkę startą na jarzynówce oraz zamrożoną dynię. Całość gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Tak jak już pisałam, można dodać mięso (np. pierś z kurczaka) - wtedy całość będzie treściwsza. Kiedy ziemniaki są miękkie należy zblendować całość na krem. Jeśli będzie za gęsty dolać wody, jeśli będzie za rzadki należy trochę podgotować i odparować
Ze smakiem bez glutenuDoskonały sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dobrze, żeby mięso było mieszane - trochę chudego i trochę tłustego. Sama pierś niespecjalnie się nadaje. Potrawka jest szybka w wykonaniu i smakuje... tak jak robiła moja babcia:-) Składniki: mięso drobiowe z rosołu - 1 porcja rosołowa 1 mała lub 1/2 większej cebuli 1-2 łyżki oleju 3 łyżki słodkiej śmietany sól
Ze smakiem bez glutenumnie niezawodnie sprawdza się domowy sos barbecue . Zajadają dorośli i dzieciaki. A przygotowanie, co ważne, nie wiąże się z koniecznością długiego stania przy garach. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka Marynata : 150 ml jogurtu gęstego 2 łyżki oleju 1 jajo tymianek suszony - dwie szczypty 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki dwie szczypty mielonej papryki ostrej sól, pieprz Bułka tarta
Ze smakiem bez glutenupominąć. Przepis na paelle to luźna formuła, w której mieszczą się różne produkty i ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Składniki: 100 g chorizo, pokrojone w plasterki 250 g piersi kurczaka, pokrojona w kawałki ośmiornica, wcześniej ugotowana* 1 cebula, drobno pokrojona 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 2 pomidory, sparzone, obrane ze skóry, pokrojone
Smakowity Blog Kulinarnyłyżka oliwy z oliwek cebulka pietruszka 2 marchewki 1/4 pora pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki zmielonego kopru włoskiego 1,5 l wody 1/4 selera 480 g kalafiora 2 zmielone piersi drobiowe WYKONANIE: 1. W garnku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Zrumienić. 2. Pietruszkę, marchew i por pokroić w cienkie plasterki, dodać do garnka, chwile przesmażyć
Atlas Smakówzapachowych i smakowych. Jest dość prosta do przyrządzania CZAS OPERACYJNY OKOŁO 1.5 h ViolaPassion Obiecuję że opiszę wszystkie potrawy które znalazły się na moim stole. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka pokrojona w kostkę 1 średniej wielkości cebula posiekana drobno w kostkę 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru albo 1 łyżeczka pasty imbirowej 2 łyżki przyprawy korma curry ( jest
Viola cooks with passionjest bardzo szybka do zrobienia. W czasie gdy samży się kurczak, kroimy pozostałe składniki, wrzucamy do miski, dodajemy majonez, odpowiednie doprawiamy i gotowe :) Składniki: 1 kapusta pekińska 300 g piersi z kurczaka 5 ogórków konserwowych pęczek rzodkiewki 3 łodygi selera naciowego 1/2 białej części pora majonez olej do smażenia słodka czerwona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić
magiczna kuchnia Kasimoje inne przepisy na kurczaka: Kurczak w białym winie Kurczak w sosie miodowo musztardowym Makaron cannelloni z kurczakiem Makaron cannelloni z kurczakiem barbecue Składniki: 500 g piersi z kurczaka 200 ml słodkiej śmietany 1 łyżka ketchupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu worcestershire szklanka wody 2 łyżki skrobi kukurydzianej 5 - 7 ząbków czosnku garść natki pietruszki
Delusional Trinewarzyw coraz więcej, więc dla zdrowia i urody wprowadźmy je na nasze stoły! SKŁADNIKI: 3 średnie papryki (u mnie czerwone) 0,5 kg mięsa drobiowego(u mnie zmielona pierś ) 1 szalotka 1 łyżeczka chmeli-suneli 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki białego pieprzu 5 cm białej części pora 2 szczypty suszonego lubczyku 2 szczypty suszonego koperku 1 jajko ewentualnie
Kuchnia BeatyDzisiaj mamy dla Was szybkie, pyszne i sycące danie – kurczaka z soczewicą, batatami i szpinakiem w pomidorach :) Składniki na kurczaka z batatami: – 400 g piersi z kurczaka – 1 batat (360g) – 70 g czerwonej soczewicy – 90 g szpinaku – 2 łodygi selera naciowego – 200 g pomidorów z puszki
Kuchenne Wariacjeminutach We frytkownicy oprócz frytek przygotowałam też oczywiście cały obiad – do kosza włożyłam duże ćwiartki ziemniaków obtoczone w odrobinie oleju i soli, a na ruszcie ułożyłam zamarynowaną wcześniej pierś z kurczaka. ( Do marynaty użyłam soli, pieprzu, papryki słodkiej, chili, odrobiny musztardy, miodu i 1 pełnej łyżki oliwy ). Wszystko to włożyłam do pieczenia na 160C na ok 28 minut
Ostra na Słodkocałe strąki kardamonu, aby było łatwiej je później wybrać. Solimy do smaku i gotujemy, aż ziarna zmiękną. Ryż odcedzamy, kardamon, wybieramy i wyrzucamy. Pamiętamy, aby nie przelewać ryżu wodą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cukinię, cebulę i papryczkę w kręgi, a marchew w zapałki. W woku rozgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy do niego marchew. Lekko solimy i podsmażamy
Kuchnia od dwojga