Uwielbiam curry i robię je na wiele sposobów, korzystając z warzyw które są dostępne sezonowo. Zielona pasta curry zrobiona jest z zielonych papryczek chili, imbiru, czosnku
Karo in the KitchenKochani! Właśnie wróciłam z długich wakacji z głową pełną pomysłów na nowe przepisy! Miałam okazję kosztować pysznych, sycylijskich specjałów. Chętnie podzielę się z Wami przepisami na
kuchniabellissima.wordpress.comZgodnie z najnowszymi zaleceniami IŻŻ warzywa i owoce powinny stanowić co najmniej połowę tego, co jemy. Nie jest to żadne zaskoczenie, od dawna wiadomo że mają
Powiedz dietom nieCałkiem sympatyczny dzień, 45minut na uczelni, początek weekendu i w planach romantyczna kolacja z moim mężczyzną. Czy mogłabym chcieć więcej? Chyba nie, a jeżeli tak, to
Be Fit Be StrongCytuję za Wikipedią : Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej powstała na początku XIX wieku. Według legendy miała być przyrządzana przez karczmarza o nazwisku Pożarski, u
Kuchenne zapiski EdytyNa wstępie chciałbym przeprosić za długi czas nieobecności na blogu. Niedawno urodziła nam się córka i muszę się ogarnąć z nowymi obowiązkami i całkowitą odmianą dotychczasowego
manslogblogKolejny przepis na makaron tagliatelle . Pyszny przepis :) uwielbiam dania makaronowe, bo są z reguły szybkie, a przy tym smaczne i bardzo sycące :) a tagliatelle tak cudownie
Kolorowy PrzepisownikBombaj yellow , curry Kuchnia Indyjska dość często gości na naszym stole , z uwagi na fakt że nasz najmłodszy syn 8 latek , po prostu zakochał się w
Ogrodnik w podróżyhttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/08/filet-w-warzywach-i-kasza-jaglana.html KASZA......SKLADNIKI. 300 ml wody sól morska 1 łyżka oliwy
w mojej kuchniZebrałam i uporządkowałam przepisy na Wigilię i Święta, które zamieściłam na moim blogu. Znajdziecie tu tradycyjne potrawy świąteczne i inne pomysły na to co podać dzieciom
Codziennik KuchennyAmerykanie mają swojego indyka na Dzień Dziękczynienia, my Polacy jednak nie jesteśmy gorsi i również mamy swoją własną smakowitą tradycję świąteczną, czyli gęś na Święto Niepodległości
Bernika - moj kulinarny pamietnikJedne z fajniejszych warsztatów na jakie zostałam zaproszona. Brzuch bolał mnie od ilości próbowanych smakołyków, jak i
Malinowe PocałunkiOj dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zaczęłam zbierać obierki warzyw i mrozić porcjami na wywar. Dzisiaj debiut obierkowy, niezwykle aromatyczny! Dzięki dodaniu serka topionego, zupa
Mój pomysł naDlaczego najlepszy? Bo pysznie soczysty i delikatny, podany w towarzystwie doskonałego (moim zdaniem) sosu. Dla mnie stał się przełomowym odkryciem, dla P. powrotem do trochę już
Ratunku obiadTen przepis siedział na blogu od 2013 roku. Jeden z pierwszych jaki ukazał się na blogu, zdjęcia były tak koszmarne, dlatego postanowiłam zrobić aktualizację zarówno tekstu
Blondynka Gotuje