piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:818/1016)

Pyszna rolada drobiowa z żurawiną 203

oczywiście znikną, ale jeszcze wszystko jest zbyt świeże.SKŁADNIKI1,5 kg. kurczakagarść żurawiny suszonejnatka pietruszki, pęczekjabłka suszone- garśćprzyprawa do kurczaka 3 łyżki sosu sojowegoWYKONANIEKurczaka musimy pozbawić kości, trochę to potrwa, ale nie jest takie trudne, należy przeciąć  wzdłuż piersi i następnie powoli oddzielać mięso od kości. Chyba najtrudniej przy udkach, ale na pewno

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak w sosie pomidorowym z kaparami 283

Chicken in tomato sauce with capersSkładniki.2 piersi1 łyżka mąki1 łyżka oliwy1 cebula1 puszka pomidorów krojonych3 łyżki wina białego150ml bulionu3 plasterki szynki gotowanej1 jajko2 łyżki kaparów1

Kulinarny karnet Christophera
Słodko kwaśny kurczak 207

To danie najlepiej podawać z ryżem. Ja użyłam dzikiego ciemnego ryżu. On jest pół na pól z białym. Jeśli nie lubicie z winem to można zamienić

Kuchnia Pokoleń
Wędzone półtuszki kurczaka z ziołowej marynaty , domowe wyroby 177

lubczyku . Jak zacznie bulgotać po pięciu minutach wyłączamy gaz . Wkładamy do wrzątku pęczki majeranku i lubczyku , a także półtuszki kurczaka . Od zimnego mięsa temperatura spadnie . Utrzymujemy temperaturę wody na poziomie 70 C tak długo aż mięso w najgrubszym miejscu ( np .pierś ) przy kości zrówna się z temperaturą wody . Czyli osiągnie temperaturę 70 C . Ja robię to raz włączając(...)skutku . Woda nie stygnie powoli, więc trzeba zajrzeć co około 10 minut . Jest to parzenie i macerowanie w jednym . Zawsze tak robię i skórka jest miękka , a kurczak aromatyczny Choć pewnie i są inne sposoby to ten lubię najbardziej Wracając do kurczaka , wyławiamy półtuszki , osuszamy papierowym ręcznikiem i wieszamy na przynajmniej 4 godziny do obsuszenia , żeby podczas wędzenia skórka miała

Ogrodnik w podróży
Pierś z kaczki po Tajsku 250

SOSU CHILI 1 ŁYŻKA OLEJU WARZYWNEGO albo smalec gęsi 2 ŁYŻKI DŻEMU ŚLIWKOWEGO 150ML.BULIONU Z KURCZAKA RYŻ WARZYWA NA PATELNIE CHIŃSKIE POLECAM SUPER SPRAWA 1 DUŻA CEBULA CUKROWA I JEDNA CZERWONA OGÓREK DO DEKORACJI sól,pieprz do smaku SPOSÓB;  Umyta i osuszoną pierś z kaczki oczyszczamy i nacinamy skórkę. Robimy mix z czosnku,soku z limonki,sosu sojowego,sosu

Viola cooks with passion
Miseczka curry z kurczakiem, 129

Babskie spotkanie, postanowiłam wprowadzić trochę innego smaku. W Polsce ciągle gotujemy bardzo bezpieczne dania z kuchni polskiej. Warto posmakować innej kuchni i smaków. Mięso pokroić w

Kuchnia Pokoleń
Schabowe roladki leśniczego 136

Schabowe roladki leśniczego Pyszne roladki leśniczego , to kolejna potrawa z wykorzystaniem leśnych grzybów , które zaatakowały nas w tym roku plagą urodzaju. Jako zagorzały grzybiarz nie podaruję

Ogrodnik w podróży
Złocisty kurczak 196

odkrywamy i pamiętamy o częstym polewaniu wytworzonym sosem. Jeżeli sos zbytnio odparuje uzupełniamy gorącą wodą. Pieczemy 1,5  godziny, wyciągamy kurczaka, usuwamy z wewnątrz cebulę i nożycami kuchennymi dzielimy na  cztery porcje: dwa udka i dwie piersi wraz ze skrzydełkami. Porcje wkładamy znowu do garnka z wywarem i przypiekamy jeszcze 20 minut. Mięso będzie bardziej aromatyczne. Gotowe wykładamy

Kulinarne przemyslenia
Potrawka z indyka 233

też kilka w tym roku zaliczyłam i o tym też na pewno napiszę ;-) Gulasz z indyka POTRAWKA Z INDYKA 250 g piersi indyka 1 średnia cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 zielona papryka sól pieprz przyprawa do kurczaka czosnek staropolski kmin rzymski 1 łyżka sosu do zup i sosów lub sojowego 3-4 łyżki oleju roślinny do smażenia ½ szklanki wody

peggiwkuchni
Rozgrzewający gulasz z indyka. 184

mięsa użyłam przypraw od firmy Skworcu . Gulasz można podać z makaronem, kaszą lub ziemniakami.Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 1 kg piersi z indyka 1 duża cebula domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy  Kurczak złocisty od Skworcu   1 łyżka  Bazylii suszonej od Skworcu 1 l bulionu z kurczaka ( może być rosół z poprzedniego dnia

Sama słodycz i szczypta chili
Koperty z kurczakiem, pomysł na super kolację 244

Pyszne i łatwe do wykonania, każdy będzie zadowolony. Często w sobotę jak mam czas to lubię się poeksperymentować w kuchni i zrobić rodzinie niespodziankę. Ciasto na

Kuchnia Pokoleń
Jedzonko do pracy #27 189

żeby mieć siłę do pracy, należy coś jeść - najlepiej coś zdrowego i smacznego. Taki właśnie zestaw dziś przygotowałam. Sniadanie - Pieczona pierś z indyka, do tego żurawina i buraczek Lunch - Gotowany ryż z warzywami i mięsem z kurczaka z rosołu, doprawiony na sposób indyjski. Przekaska - Kiwi Smacznego

Codzienne Gotowanie
Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 148

mięsa z indyka to musisz je zrobić roladki zrobisz zarówno z cienkich plastrów dużej indyczej piersi jak i z gotowych pokrojonych sznycli z indyka dostępnych w sklepie. Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczakkurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet

nietylkopasta.pl
Pierś indyka pieczona z pieczarkami 135

Soczysta i bardzo aromatyczna pierś indyka pieczona z pieczarkami. Pożywne i smaczne danie na lekki obiad. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego wysiłku. Tajemnicą soczystej pieczonej piersi indyka z pieczarkami są użyte do marynowania mięsa składniki. Jednym i najważniejszym jest śmietana, która sprawia, że pieczone mięso nie wysycha i dodatkowo zatrzymuje smak i aromat dodanych przypraw. Taka marynata sprawdzi(...)się nie tylko w przypadku indyka, ale również kurczaka i mięsa wieprzowego. Mięso ma przyjemnie paprykowy i lekko pikantny smak, z delikatną nutą koperku. W towarzystwie pieczarek i pieczonej papryki tak przyprawiony indyk smakuje rewelacyjnie. Pierś indyka pieczona z pieczarkami świetnie smakuje podana z ziemniakami, ryżem lub ulubioną kaszą. Płyn, który powstanie podczas pieczenia indyka, można przelać do rondelka

Kuchcik gotuje
DROBIOWA ZAPIEKANKA Z POREM I PAPRYKĄ 381

rzeczy oddzielnie polecam właśnie taką prostą zapiekankę.  Zasmakuje Wam na pewno :)) Składniki: 500g piers i z kurczaka 2 łyżki oleju 2 ziemniaki 1 por 1/2 czerwonej papryki sól pieprz ostra papryka 200ml kwaśnej śmietany 18% 150g sera żółtego Wykonanie:  Pierś kroimy w dużą kostkę. Posypujemy solą, papryką i obsmażamy na oleju z każdej strony. Ziemniaki gotujemy al dente

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania