piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:514/1016)

Empanadillas z jagnięciną i warzywami 224

użyć dowolnych składników, warzyw, ryb, owoców morza, mięs. W tym przypadku wykorzystałam jagnięcinę, która została mi z obiadu z poprzedniego dnia. Równie dobrze można wykorzystać mięso z rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1 posiekana cebula4 posiekane pieczarki1/2 posiekanej czerwonej papryki2 łyżki oliwy100g upieczonej wcześniej jagnięciny lub innego mięsa (wołowina, drób)żółtko Przygotowanie

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 504

większym szokiem niż sam wyczyn, był dla mnie smak sałatki. Wszystko do siebie pasowało! I było pyszne. Od tamtej pory robimy tą sałatkę razem, czasami zamieniając tuńczyka na grillowaną pierś kurczaka. Przepis jest banalnie prosty i szybki, więc nawet bardzo zapracowani mogą znaleźć chwilkę na przyrządzenie tego smakołyku. Potrzebne nam:- makaron z zupki chińskiej- pół puszki kukurydzy

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatka z ananasem, kukurydzą, żółtym serem i czosnkiem 699

fasolą konserową czy brzoskiwniami z puszki.Ser zamiast trzeć na tarce można pokroić w kostkę.Smak sałatki można wzbogacić o rodzynki i pokrojone w drobną kostkę jabłko lub o podsmażoną pierś kurczaka i szczypiorek.Sałatka nie wymaga dodawania żadnych przypraw.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Podsumowanie listopada 197

Kolejny miesiąc minął..a ja ciągle mam za mało wolnego czasu...W miesiącu listopadzie opublikowałam tylko 24 wpisy..Obserwatorów bloga mam 202... ..Polubień" na FB przybyło

Moje domowe kucharzenie
ZASKOCZ MNIE DANIEM Z KAMISEM 148

drugi etap konkursu dostałam 7 zgłoszeń, w tym 2 dzisiaj w dniu ogłoszenia wyników. Z tych zgłoszeń skusiłam się na wypróbowanie 2 dań, serce moje podbiła pierś kurczaka w marynacie owocowo-winnej pani Sylwii Naumowicz i to do niej pojedzie kolejny zestaw Kamis.Poniżej moje wykonanie tego dania. Ale...mój mąż nie wyobraża sobie grila bez kawałka dobrej karkówki

Z Majeczką w kuchni
Czerwone curry po tajsku 158

Dzięki uprzejmości Firmy Royal Brand miałam okazję  zrobić szybki i bardzo smaczny obiad. To nie byłabym ja, gdybym nie zrobiła czegoś po swojemu . Zamiast sugerowanej piersi kurczaka użyłam karkówki. Nie powiem, dość sceptycznie podeszłam do tego zadania, ponieważ zraziłam się innymi gotowymi mieszankami przypraw. Które po przygotowaniu potrawy nie wiadomo jak smakowały. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Zostałam bardzo miło

Malinowe Pocałunki
Sezon grillowy - czas START! Szaszłyki z kurczaka 289

dania z kurczaka, które możemy przygotować na ruszcie, jako alternatywę dla kiełbasy i innych tłustych mięs. Liczę, że przypadną Wam do gustu :)Jako pierwsze prezentuję szaszłyki z kurczaka. Składniki: pierś z kurczaka przyprawy (koperek, sól, pieprz, curry, przyprawa do kebabu/gyrosu/grilla) papryczka chilli oliwa z oliwek, ok 1-2 łyżek cukinia papryka czerwona pieczarki Filet z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy

Taste Of My Day
Pyszny pasztet domowy 151

Dzisiaj polecam pasztet z królika i kury wiejskiej ( oczywiście może być kurczak). Pasztet jest doskonały w smaku. SKŁADNIKI królik taki ok. 1 kg. lub trochę większy. kura wiejska lub kurczak ( pierś , udka)  40 dag. podgardla 10 dag. wątróbki drobiowej  2 średnie cebule, obrane i pokrojone  grubą kostkę 1 bułka 4 - 5 jajek pieprz, sól do smaku

W kuchennym oknie Ewy
Soczyste schabowe 213

Pork chop marinade Przepis na te kotlety podany jest na kilku blogach. Sprawdza się tak samo z piersią kurczaka jak i filetem ze schabu. Postanowiłem go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest  naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania

Kulinarny karnet Christophera
Pikantna sałatka gyrosowa - gyros na ostro 206

typu gyros, za każdym razem modyfikując chociaż trochę przepis ;) Absolutnym hitem okazała się wersja pikantna - z dodatkiem chrupiących korniszonów marynowanych z chilli, patisonów i czarnych oliwek. Składniki: filet z piersi kurczaka  około 500 g przyprawa gyros  2 łyżki olej do smażenia kilka łyżek korniszony marynowane z chilli 1 słoik patisony marynowane około 10 szt. oliwki czarne 1 mały

głodny alergik
Zupa fasolowa dla alergika (bez glutenu, mleka) 168

łyżeczka kleik ryżowy  (lub mąka) 5 łyżek (2 łyżki) Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, kiełbasę (użyłam cienkiej kiełbasy z piersi kurczaka), selera i pora (można dodać w całości i usunąć potem z wywaru). Posolić, dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Dodać odsączoną z zalewy i wypłukaną fasolę, olej lub masło, dosypać

głodny alergik
Nie(nudna) kanapka! 164

Dobry wieczór!  Postanowiłam wziąć udział w akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru

Chocolate Stop Tempting
Polędwiczki drobiowe ze szpinakiem i sezamem 228

przyprawami. Kochamy jeść, ale kochamy też delektować się jedzeniem zanim jeszcze go weźmiemy do ust. Po przyprawy do tego dania zapraszam na www.Skworcu.com.pl.Składniki: 3-4  duże piersi kurczaka 6-7 pieczarek 2 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki posiekanej marynowanej papryki 3-4 świeże liście szpinaku mąka, jajko i biały sezam do panierowania oliwa do pieczenia wykałaczki 1. Filety

Apetyczna babeczka
Paella z oscypkiem i chorizo 173

dużą patelnie, dla 4-6 osób: 4 małe oscypki lub 20 dag wędzonego sera  10 dag chorizo 20 dag ryżu białego lub brązowego szklanka bulionu 50 dag fileta piersi kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 czerwona papryka puszka pomidorów lub 2-3 świeże pomidory puszka papryki lub świeża kolba kukurydzy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Apetyczna babeczka
Roladki z ogórkiem i serem 173

Roladki drobiowe w innej odsłonie Roladki z ogórkiem i serem  SKŁADNIKI: filety z piersi kurczaka- 1 szt podwójna ogórek zielony - 2 szt ser bałkański- 40 g sól i pieprz jajko -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, osączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić

Kuchnia Danusi