SKŁADNIKI:kapusta pekińska -0,5 główkimajonez -3 łyżkipierś z kurczaka- 400 gser gouda- 80 ggrzanki gotowe-2 łyżkiprzyprawa do kurczaka-0,5 opak0,5 łyżki soku z cytrynytłuszczPRZYGOTOWANIE:Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, posypać przyprawą do kurczaka, smażyć kilka minut, odstawić do ostygnięcia. Kapustę pokroić cienko,przełożyć(...)żółty zetrzeć na tarce o najmniejszych otworach. Do miseczki włożyć majonez, dodać ser i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Do kapusty dodać sos serowy, połowę piersi z kurczaka, dokładnie wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki, posypać sałatkę grzankami i kurczakiem
Kuchnia DanusiDelikatna pierś z kurczaka, która marynowała się całą noc. Tak jak zawsze, inaczej do piersi nie podchodzę. Jest dzięki marynowaniu bardziej soczysta, delikatna i miękka. Dziś u mnie cząstki soczyste kurczaka, które podałam z odsmażonymi na chrupko kopytkami i aromatycznym sosem pieczarkowym. Wspaniałe danie! Cząstki kurczaka pasują także do domowego hamburgera, do dipów czy posiekane drobno do ryżu i makaronów(...)Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka olej rzepakowy 2 ząbki czosnku vegeta natur, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk Przygotowanie: Piersi myję, osuszam, wykrawam błonki, oczyszczam mięso. Kroję na kawałki. Umieszczam w misce szklanej, dobrze obtaczam w przyprawach i rozgniecionym czosnku, polewam olejem. Wszystko dokładnie mieszam, lekko masuję, odkładam na noc do lodówki. Na następny dzień smażę na rozgrzanym tłuszczu
Zasmakuj Kuchnipogoda za oknem mało majowa - grillujemy w domu ;) Grillowana pierś z kurczaka z cukinią. Dobrym dodatkiem będzie tu zarówno kasza pęczak jak i dip jogurtowy. Takiego kurczaka możemy również przygotować na tradycyjnym grillu, jednak tutaj czas przygotowania może się lekko wydłużyć. Składniki: jedna pierś z kurczaka, dwie łyżeczki oregano, łyżeczka pieprzu ziołowego, pół łyżeczki czosnku lub jeden mały ząbek przeciśnięty(...)olejem. nacieramy nią kurczaka, odstawiamy na 30 minut. Cukinię myjemy, kroimy na plastry, opruszamy solą i tymiankiem. Na rozgrzany grill (w mnie w tym przypadku elektryczny) kładziemy pierś z kurczaka. Grillujemy po około 4-5 minut z każdej strony, aż mięso będzie gotowe. Pod koniec wkładamy cukinię, którą grillujemy z dwóch stron
Lena GotujeSKŁADNIKI 250 g piersi z kurczaka 50 g kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 2 jaja 2 łyżki m ą ki suszone oregano natka pietruszki s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 250 g di petto di pollo 50 g di mais 1/2 di peperone rosso 2 uova 2 cucchiai di farina origano secco prezzemolo sale(...)pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Piersi z kurczaka i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Jajka i mąkę dokładnie roztrzepujemy, możemy również zmiksować. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, oregano i pokrojoną drobno natką pietruszki. Dodajemy pierś z kurczaka, paprykę i kukurydzę. Całość dokładnie
La grande e la piccola cuocaBrokułowa zapiekanka z kurczakiem Wszystkim miłośnikom brokuła, polecam warzywną zapiekankę z makaronem oraz piersią z kurczaka. Jest to szybkie, pełnowartościowe oraz smaczne danie dla całej rodziny. Składniki: (5 porcji) - pierś z kurczaka - 2 sztuki - brokuł - 1 sztuka - pomidor - 2 sztuki - cebula - 2 sztuki - makaron pełnoziarnisty - 200 g - pomidory z puszki - 1 opakowanie(...)tymianek, bazylia, oregano) - oliwa - 1 łyżka Sos czosnkowy: - jogurt naturalny (200 g) - 1 opakowanie - czosnek - 2 ząbki - pieprz, zioła Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z ziołami, ostrą papryką oraz szczyptą soli, obtoczyć mięso i odstawić na 30 minut. Makaron pełnoziarnisty ugotować. Pomidory z puszki lekko poddusić dodać suszone
Fit-aminaUwielbiam różnego rodzaju sałatki, szczególnie, jeśli zawierają jakieś nietypowe (a bardzo smaczne!) połączenia smakowe. Jednym z nich jest połączenie słodyczy granatu, kwaskowatości jabłka i delikatnego smaku gotowanej piersi z kurczaka. Takie sałatki je nie tylko buzia, jedzą też oczy – kolorowe owoce i warzywa sprawiają, że nawet największy niejadek chce jeść ;) Tę sałatkę można właściwie całkowicie dostosować pod siebie. Dodać inne(...)odjąć coś, czego nie mamy w domu lub nie lubimy. Albo zamiast kurczaka wykorzystać krewetki! Do wyboru, do koloru – ogranicza nas tylko inwencja twórcza! ;) Składniki: Mała podwójna pierś z kurczaka lub resztki gotowanego/pieczonego kurczaka/indyka 1 cały granat 1 duże jabłko 1 duża papryka (lub 2 małe, najlepiej w różnych kolorach) 3 cebule dymki Prażony słonecznik/płatki migdałów – garść
Jak gotować i nie zwariowaćkasza, która oprócz swoich walorów zdrowotnych doskonale syci, dlatego gdy przemarznięci wracamy do domu, talerz takiej potrawki będzie zbawienny. Potrawka z kurczaka, pęczaku i warzyw (pęczotto): 1 podwójna pierś z kurczaka 1 szklanka kaszy pęczak (200 g) 1 duża cebula 1 duża pietruszka 1 łodyga selera naciowego 2 duże marchewki 2 szklanki bulionu z kurczaka 1-2 łyżki mąki(...)papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich mały pęczek natki pietruszki sól morska oliwa z oliwek lub olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 podwójna pierś z kurczaka 1 szklanka kaszy pęczak (200 g) 1 duża cebula 1 duża pietruszka 1 łodyga selera naciowego 2 duże marchewki 2 szklanki bulionu z kurczaka 1-2 łyżki mąki
Poezja smakuPełne aromatu, soczyste, a jednocześnie delikatne. Piersi z kurczaka zawinięte w wędzony boczek i zapieczone. Mini roladki doskonale nadają się na obiad czy kolację, sprawdzą się także jako przekąska na imprezę. Polecam :-) składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 200 g cienkich plastrów wędzonego boczku sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Pierś z kurczaka kroję w poprzek na niewielkie kawałki
babka w formieliście kolendry (opcjonalnie) Przygotowanie: Kurczaka umyć, podzielić na kawałki - 2x skrzydła, 2x pierś, 2x nogi, korpus Do dużego garnka włożyć cebulę, seler, imbir, czosnek i pieprz. Dodać kawałki kurczaka, umieszczając piersi na wierzchu. Zalać 3 litrami wody(...)Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Garnek przykryć pokrywką ale nie całkiem. Zmniejszyć ogień do minimum, gotować przez około 30 minut, aż piersi będą ugotowane. Mięso z piersi kurczaka wyjąć na talerz, ostudzić, przykryć i odstawić w chłodne miejsce. Rosół gotować już bez przykrycia, około 2,5 godziny. Po tym czasie wyjąć resztę kurczaka z bulionu. Gdy ostygnie usunąć
Stare Garybańki powietrza. Tak przygotowaną blachę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach. Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu. Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni bez dodatku tłuszczu z każdej strony, by zmiękła i puściła wodę(...)pozbyć, a czasem powodują zakalec. Ugotowanego ziemniaka kroimy w drobną kostkę, podobnie jak zdjęty z patelni brokuł. Składniki wykładamy na formę z ciastem. Następnie dodajemy usmażoną pierś z kurczaka. A na wierzchu układamy plastry cukinii. Całość zalewamy kilkoma łyżkami śmietany z jajkiem oraz przyprawami. I wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 40 min. Gdy wierzch tarty jest przypieczony
Taste Of My DayTarta z kurczakiem i szpinakiem – obiad na upały Pyszna, tarta ze szpinakiem i piersią z kurczaka , to doskonały obiad na upał , nie musi być serwowany na gorąco . Doskonale smakuje ,nawet na zimno , a do tego syci na długo . Łatwa w przygotowaniu , pozwala puścić wodze fantazji i pokombinować z dowolnymi składnikami . Najlepiej przygotować ją wcześniej , wtedy łatwo się kroi(...)Idealna na piknik,nad jeziorem Składniki : ciasto : 1 kostka smalcu ( schłodzona w lodówce ) 1 jajko 3 szklanki mąki sól , cukier do smaku ewentualnie schłodzona, kwaśna śmietana farsz: 2 piersi z kurczaka , pojedyncze 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1 cebula 1/2 kostki fety 2 łyżki masła 3 szklanki mleka 1 łyżka mąki 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku 1/2 małej
Ogrodnik w podróżyłodyżek selera naciowego340 g ananasa z puszki5 łyżek majonezu2 łyżki przyprawy currysok z połowy cytryny1/2 łyżeczki soli30 g uprażonych płatków migdałowycholej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odstawiamy, aby ostygły. Do miski wrzucamy pokrojone w plasterki łodyżki selera naciowego, przekrojone wzdłuż winogrona i pokrojone w kostkę ananasy(...)Pierś z kurczaka kroimy na małe paseczki, najwygodniej tnie się je nożyczkami. Dodajemy majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce
Kulinarne przygody GatityProste, smaczne i szybkie danie. Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym podana z sosem. Do tego ziemniaczki, frytki lub ryż. Oczywiście nie może zabraknąć surówki. Ja podałam sałatkę pomidorową z mozzarellą . Pamiętam moja mama jeszcze po usmażeniu kotletów dawała je pod parę. Wtedy były jeszcze bardziej puszyste. Ja z braku czasu tak nie zrobiłam, ale i tak były smaczne. Składniki(...)podwójna pierś z kurczaka sól masło klarowane do smażenia Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na kotlety. Rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą , a następnie zrobić ciasto naleśnikowe. Ciasto 1 jajko 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Wszystkie składniki włożyć do miski
O kuchni z uczuciemcoś dobrego na obiad w klimatach Dalekiego Wschodu. Miałam akurat w lodówce piersi z kurczaka, wybór był więc prosty - kurczak w stylu orientalnym. Proste, szybkie i bardzo smaczne! Kurczak w stylu orientalnym - przepis na 4 porcje Do przygotowania kurczaka będziesz potrzebować: 600g filetów z piersi kurczaka, 2 łyżki syropu klonowego, 2 łyżki sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki
Z notatnika dietetykadzielę się tym na blogu. To jest jeden z takich przepisów.. Moja rodzina była zachwycona tymi kotlecikami. Twoja też będzie - spróbuj:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 0.5 kg piersi z kurczaka 2 cebule 1 surowa papryka (lub kilka kawałków marynowanej) 4 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka, odrobina chilli Zobacz krótki film z wykonaniem(...)białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. czosnek zetrzyj na tarce; 3. Filet z kurczaka pokrój w średniej wielkości kostkę; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę; 5. Do miski wrzuć pierś, paprykę i cebulę. Dodaj pianę z białek, żółtka, czosnek, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę
Prosty przepis na