pierś - 15998 przepisów (strona:817/1067)

Drożdżowe pierogi z indykiem 216

dużo pisać, należy tego spróbować :) Składniki: ciasto 560 g mąki łyżeczka cukru 50 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 100 g masła farsz 200 g  piersi indyka 5 dużych pieczarek 1 puszka pomidorów pokrojonych 1duża cebula 1 papryka 1 łyżeczka curcumy Prymat 1 łyżeczka curry Prymat 2 łyżeczki mąki 1 łyżka oleju pieprz, sól do smaku 100 g sera

Niezły Młynek
Sałatka z kurczakiem i tortellini 839

Pyszna, ale niekoniecznie lekka sałatka. Idealna na każdą imprezę. U mnie sprawdziła się świetnie i bardzo szybko znikała z miseczki. Znaczy się, że smakowała! Składniki : * jedna, około 200g pieczona pierś z kurczaka * pół brokuła ugotowanego al dente * papryka czerwona * 2 szklanki ugotowanego tortellini o dowolnym nadzieniu * sól, pieprz do smaku * dwie łyżki majonezu  Przygotowanie : Brokuł oddzielić na mniejsze różyczki

Magiczne Życie Marty
Sałatka ze smażoną fetą i kurczakiem 2877

sera feta dobrej jakości 1 opakowanie mix-u sałat z rukolą 50 g oliwek ½ opakowania ulubionych kiełków   około 10 sztuk pomidorków cherry   1 duża lub 2 małe piersi z kurczaka 50 g ziaren słonecznika Sos: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu balsamicznego 3 - 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka

Mania Gotowania
Filet z kurczaka z figami i... 160

zostają uwypuklone ich wszystkie walory smakowe i zapachowe .Dlatego ,dzisiaj ,dla koneserów dań z owocami proponuję danie z figami pieczonymi i bardzo wykwintnym sosem figowym. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka przyprawione curry i solą 4 figi 1 szalotka 4 plastry cytryny kandyzowanej 4 plasterki imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu sól,pieprz 0,5 szklanki wody

Kulinarny karnet Christophera
Ślimaczki z kurczaka z sosem curry. 210

Przygotowując dania z piersi kurczaka, pozostają nam często polędwiczki i zastanawiamy się, co można z nich smacznego zrobić. Moja propozycja, to ślimaczki ( tak je nazwałem) z kurzych polędwiczek. Składniki: 6 polędwiczek z kurczaka 3 plastry boczku parzonego Kilka listków świeżej bazylii Przyprawa do kurczaka Polędwiczki pokroić w paski. Z jednej 2-3 paski. Pierwszy pasek zwinąć w ślimaczek, owinąć paskiem

Kulinarny karnet Christophera
Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek. 156

ostudzeniu polewamy go kilkakrotnie słodką śmietaną wymieszaną z żelatyną. Podajemy z dużym widelcem i ostrym nożem. Każdy kroi sobie taki kawałek na jaki ma ochotę. Może to być również pierś z kurczaka. Co położymy i czy położymy dookoła to już nasza sprawa. Żelatynę należy rozpuścić w gorącej śmietanie. Po wyjęciu z pieca udziec schłodzić , polać śmietaną, schłodzić i czynności

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kapusty z oscypkiem. 187

pikantnie solą i pieprzem. Sos wymieszać z kapustą. Odstawić na godzinę. Sałatka dzięki dłuższemu macerowaniu staje się bardziej pikantna. Sałatkę nałożyć do miski i posypać orzeszkami. Wersja z kurczakiem, Piersi kurczaka pokroić w paski ,dobrze przyprawić solą ,pieprzem i papryką słodką i usmażyć. Wymieszać z sałatką z kapusty

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak po turecku z ryżem. 224

Kurczak po turecku z ryżem. 2 piersi z kurczaka lub 1 cały kurczak 1 pomarańcza 2 jabłka 1 cebula 1 garść rodzynek 1 garść orzechów włoskich 1 łyżka maggi 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki sól, pieprz olej Mięso podzielić na mniejsze części ,oprószyć solą ,pieprzem ,papryką i curry ,ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Mięso obłożyć kawałkami cebuli

Kulinarny karnet Christophera
Szaszłyczki w migdałach. 143

Czas grillowania ogrodowego minął ,ale nic nie stoi na przeszkodzie ,aby go przedłużyć .Do prezentowanej potrawy latem wykorzystuję grill ,a teraz patelnię grillową. Składniki: 0,5 kg piersi z indyka lub kurczaka 10 dag płatków migdałowych ,uprażonych 1 puszka fig w zalewie słodkiej sól patyczki   Glazura. 100ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy ostrej 1 łyżka miodu

Kulinarny karnet Christophera
Indyk na sposób azjatycki. 200

pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki 1 mały ogórek pokrojony w słupki ( takie cienkie frytki) 1/2 mała cukinia pokrojona tak jak ogórek 2 plastry piersi z indyka  pokrojone w paski Przyprawa chińska 5 smaków, sos sojowy kikkoman,  słodko-pikantny sos chilli, szczypta cukru, curry,   sól, olej do smażenia. Wykonanie: Wszystkie składniki pokroić

Kulinarny karnet Christophera
Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim. 170

filety z kurczaka 8 dag ser kozi 20 listków szpinaku 8 szt. suszone włoskie pomidory sól, pieprz 1 szt. ciasto francuskie mrożone 1 jajko oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille. Rulony rozłożyć na cieście francuskim. Ciasto

Kulinarny karnet Christophera
Szarpańce z polędwiczek drobiowych. 423

pieprz chilli w proszku olej do smażenia Wykonanie. Do przygotowania naszych kotlecików, wykorzystamy polędwiczki z drobiu. Dla mniej zaawansowanych, wyjaśniam. Polędwiczkami popularnie nazywa się te luźne kawałki przy kurzej piersi. Czasami nam zostają i zastanawiamy się, co z nich zrobić. Polędwiczki pokroić w kostkę, doprawić, solą, pieprzem i odrobiną chilli. Do miski wybić jajka, roztrzepać, dodać majonez, mąkę ziemniaczaną, osolić

Kulinarny karnet Christophera
Soczyste schabowe 195

Pork chop marinade Przepis na te kotlety podany jest na kilku blogach. Sprawdza się tak samo z piersią kurczaka jak i filetem ze schabu. Postanowiłem go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest  naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania

Kulinarny karnet Christophera
Makaron z kurczakiem na szybko 572

Dziś dzień z makaronem w roli głównej. Makaron jest niezastąpiony, jako baza niezwykle prostego, szybkiego do zrobienia i smacznego dania. Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Mięso czyścimy i kroimy w kostkę ok. 2-3 cm. Obsmażamy na oleju, posypujemy solą i resztą przypraw

prawdziwe jedzenie