schabu została wykorzystana młoda cukinia pokrojona w cienkie plastry. Do doprawienia czysta klasyka: sól i pieprz. Mięso przygotowuje się szybko, smakuje świetnie i wygląda ekstra. Polecam też również przygotować pierś z kurczaka faszerowana rukolą . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, sól i grubo mielony czarny pieprz, domowy sos pomidorowy , może być keczup młoda cukinia 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Dobrze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię oczami , ale tym razem musicie mi uwierzyć na słowo. Zupa była pyszna. Składniki: 1,5 l wywaru mięsnego ugotowanego na kurczaku mięso z kurczaka ugotowane w wywarze (wykorzystałam pierś ) 1 kawałek selera (korzeń) 1 garść fasolki szparagowej kilka różyczek kalafiora 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 pęczka koperku 200 ml śmietany sól pieprz Wykonanie: Wywar zagotować , dodać pokrojoną
O kuchni z uczuciemdotykowo zapachowe nie dla mnie :) Pozostanę przy kupowaniu ryb bez wnętrzności ! Manti z kurczakiem i wołowiną. Ta propozycja mocno mnie zaskoczyła. Farsz składał się z mielonej wołowiny i mielonej piersi z kurczaka z dodatkiem mięty. Super smak. A do tego sos na bazie jogurtu greckiego z karmelizowanym masłem i płatkami chilii. Super smak ! Krem brulee z lawendą. Krem smakował
Mój Smak na ŻycieSKŁADNIKI: 2 garści (wybaczcie, nie pamiętam ile było g. :)) krewetek - ja miałam tym razem Grenlandzkie pęczek zielonych szparagów cytryna zioła prowansalskie sól i czarny pieprz podwójny filet z piersi kurczaka 4 garści świeżych liści szpinaku 390g (jeden kartonik) krojonych pomidorów - u mnie z czosnkiem i oliwą z oliwek zioła do drobiu czarny pieprz dodatkowo: 2 świeże pomidory 500g ruccoli
Spektrum Smakuspróbować, ewentualnie doprawić, schłodzić ok. 2 h. 2. Podawać polane oliwą, udekorowane listkami kolendry lub płatkami chili i startą skórką cytrynową. Najlepsze z białym pieczywem i grillowaną piersią z kurczaka
Kuchnia Prezydentowejdodaję dużo świeżych ziół i czosnku. Jeśli jednak akurat nie macie, można użyć suszonych ziół i czosnku granulowanego. Przepis na około 4-5 porcji. Sos: 500 g mięsa z piersi kurczaka 1 łyżka oleju 1 cebula 500 g przecieru pomidorowego garść liści świeżej bazylii garść liści świeżego oregano 2 łyżeczki suszonego oregano 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki soli Dodatkowo: makaron
BullioSkładniki: - 500 g makaronu - 450 g szpinaku mrożonego - pierś z kurczaka (podwójna) - 150 g sera żółtego ( można pominąć) - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki śmietany - sól, pieprz (do smaku) - olej Wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, odcedzić. Kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy i smażymy na oleju. Czosnek przesmażamy na oleju dodajemy szpinak
magiczna kuchnia Kasiłatwa no i smaczna przez to często robię ją dla moich domowników. Świetnie nadaje się na kolację. Składniki: 250 g makaronu 350 g piersi z kurczaka 1/2 główki brokułu 2 pomidory łyżka ziół prowansalskich sos 10 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka matki sól,pieprz (do smaku) Wykonania: Mięso pokroić w kostkę, polać oliwą
magiczna kuchnia Kasiprzepis w końcu trafia na blog :) udanego weekendu ! :) Składniki (na około 10 kotletów/całość około 530 kcal/): średnia cukinia pęczek pietruszki około 400-450g mięsa mielonego z piersi kurczaka (ja sama mielę mięso) sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek (jednak ja zostałam przy samej soli i pieprzu bo pietruszka dała już wystarczająco intensywny smak, jednak kto co lubi) Sposób
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWakacjami staramy się jeść lekko i tutaj kolejna lekka propozycja sałaki obiadowej z kurczakiem. Lekka a zarazem sycąca. Składniki: pierś kurczaka kilka pomidorków koktajlowych 200 g serka typu wiejskiego 4 potężne garście rukoli garść świeżej mięty marynata 100 ml sosu teriyaki szczypta ostrej papryki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka miodu sól i pierz do smaku
Niezły Młyneksłoiku, aby cieszyć się słodko-kwaśnym smakiem. Jeśli macie w domu trochę puszek, warto je zużyć i zrobić takie danie. Kurczak słodko-kwaśny (dla 4-ech osób): 1 podwójna pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula pokrojona w kostkę kilka mini-kolb konserwowej kukurydzy (można pominąć) 1/2 szklanki bambusa z puszki 5-6 plastrów ananasa
Poezja smakuczarnego pieprzu (ziarnistego) Przygotowanie Kurczaka dokładnie umyłem od środka i na zewnątrz , delikatnie osuszyłem papierowym ręcznikiem. Składniki połączyłem w dużym rondlu , zagotowałem , stale mieszając . Włożyłem kurczaka do rondla piersią do dołu. , zmniejszyłem ogień , tak aby zalewa lekko „mrugała”. Kurczak nie musi być całkowicie pokryty zalewą. Gotowałem pod przykryciem około 15 minut . Zdjąłem rondel z ognia , pozostawiłem kurczak w zalewie
R'n'G Kitchen