pierś - 15998 przepisów (strona:496/1067)

Sałatka z kurczakiem gyros 310

rodzinnych lub jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 150 g mixu sałat, 2 duże pomidory, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 czerwonej cebuli, 2 duże ogórki małosolne lub konserwowe, 1 duża pierś z kurczaka, 2 łyżeczki przyprawy gyros, łyżeczka oleju, 2 łyżeczki majonezu, 5 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach, smażymy

Lena Gotuje
Kaczka z brzoskwiniami i nutą pomarańczy 155

brzoskwiniowa: Brzoskwinie wraz z syropem przełożyć do garnka, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, gin i całość zagotować. 4. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego przełożyć cebulę, marchew i ułożyć kaczkę piersiami do góry. Następnie dodać liście laurowe, wlać bulion i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 1,5godziny. Podczas pieczenia co 20 minut podlewać kaczkę płynem

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżowe pierogi z żółtym serem, cebulą i wędliną 229

mnie dziś prosta wersja z żółtym serem, cebulą i wędliną. Wyszło tak pyszne, że po pieczonych pierogach zostały tylko… okruszki Spróbujcie, polecam. Składniki: Na farsz: 100 g piersi pieczonej w plastrach (można użyć innej wędliny) około 110 g żółtego sera w kostce – u mnie gouda 0,5 dużej cebuli czarny mielony pieprz do smaku sól himalajska do smaku

Słodkie okruszki
Sałatka z kurczakiem, papryką i kukurydzą 172

Kolorowa i smaczna sałatka do pochrupania … taka, jaka sałatka być powinna:) około 300 g piersi kurczaka przyprawa gyros 1 puszka kukurydzy 5 jajek po jednej papryce: czerwonej i żółtej 3 ogórki kiszone lub 5-6 konserwowych 1 por 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz garść lub dwie łuskanego słonecznika Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy

Smaki Na Talerzu
Surówka z marchewki i selera 157

komponowała się do obiadu, otoczenia i gości. Świetnie pasuje do smażonego czy pieczonego białego mięsa. Z dodatkiem majonezu wymieszanego z jogurtem. Podałam ją do aromatycznych kotletów z piersi kurczaka oraz gotowanych ziemniaków. Wszystko z koperkiem i domowym kompotem komponowało się idealnie. Pyszny obiad, świetny dodatek w postacie surówki. Jest pyszna i już! Do sałatki zamiast selera możecie dodać kukurydzę

Zasmakuj Kuchni
KURCZAK W SOSIE CEBULOWYM 159

lubisz potrawy z kurczaka, to TUTAJ znajdziesz 50 najlepszych przepisów z kurczaka. Składniki na 4 porcje kurczaka w sosie cebulowym: 1 mały kurczak lub 2-3 ćwiartki, lub 2 piersi kurczaka 2 duże cebule śmietanka 30%, duży chlust ok. 1-2 łyżki 1-2 łyżki mąki sól, pieprz, słodka i ostra papryka, po 2 duże szczypty, (ale ty możesz doprawić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak nadziany mięsem mielonym, dynią i żurawiną 161

Następnie dodać dynię, suszoną żurawinę, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Kurczaka napełnić farszem, dokładnie zaszyć i związać nogi. Gotowego kurczaka przełożyć do rękawa piersiami do góry, zawiązać z obydwu stron, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 90-100 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Curry z kurczakiem i papryką 223

właśnie sprawdźcie sami. Curry możecie podać z ryżem -> tą opcję polecam, albo z makaronem, kaszą. Po prostu zjedźcie z tym z czym lubicie. Składniki (4 porcje) 2 piersi z kurczaka trawa cytrynowa 1/2 łyżeczki czerwonego curry (jeśli lubicie ostrzejsze dania, dodajcie więcej) pieprz czerwona papryka cebula 400ml mleczka kokosowego puszka pomidorów krojonych olej do smażenia szczypta imbiru (możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto maślane ze śliwkami, z nutą migdałową, z kruszonką migdałową... pyszne 178

przygotowane ciasto trzeba piec o wiele dłużej. Nawet do 2 godzin. Ale, warto. Smak jest niesamowity. Decyzja należy do Was. Ja życzę SMACZNEGO! Krys Biję się w pierś, za to, że dawno nie odwiedzałam moich ulubionych, wspaniałych blogów. Tak mi po prostu wszystko inaczej się układa. Z nadzieją na lepsze dni, na powrót do tego co było, ślę Wam buziaki

Kuchnia u Krysi
Tajskie kaeng z leśnym kurczakiem 188

chodząc na mikro-wyprawy, których cel jest raczej turystyczno-poznawczy, znajduje grzyby. Zdarzyło mi się, ostatnio, znaleźć ogromną kolonię żółciaka siarkowego, który ze względu na swoją strukturę, przypominającą kurzą pierś, jest nazywany "leśnym kurczakiem". Z racji tego, że bardzo lubię tajską kuchnię, postanowiłem przygotować coś w tym stylu. Celowo używam określenia "w tym stylu", bo nie jestem rodowitym Tajem

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka kalafiorowa z indykiem 155

wtedy sałatka będzie lżejsza. Ilość porcji: 2 - 3 Czas przygotowania: 25 minut Składniki na sałatkę kalafiorową z indykiem: 1 średni kalafior 1 papryka czerwona 300 g wędzonej lub pieczonej piersi z indyka 2 ząbki czosnku wiązka koperku 4 łyżki dobrego majonezu pieprz i sól do smaku 1/2 łyżeczki soku z cytryny  Jak zrobić sałatkę kalafiorową z indykiem? Kalafior podzielić

Kuchcik gotuje
Papryka nadziewana mielonym mięsem z indyka z selerem naciowym i kukurydzą 176

tego nawet w jednym procencie dać. Lub pochwalić się. A kocham się z Wami tym dzielić. Really.  Dzisiaj ultrakrótko. Dlatego, że za chwilę smażę z rozmarynem i tymiankiem pierś kaczki, a batat na puree się już gotuje. Jest też malinowy sos i marynowana kalarepa. I jest też deser na bazie mascarpone. I serio, nie dam Wam tego przepisu. Jest

Mango Papaja
Grill Kamado Mini- recenzja 158

potrawy z grilla znajdziecie TU https://kuron.com.pl/category/potrawy-z-grilla/   W razie pytań piszcie komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂   Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną   Składniki:   500 piersi z indyka 150 g wędzonej paprykowanej słoniny 1 cukinia 200 g drobnych pieczarek 1 papryka czerwona   Marynata:   50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki

kuron.com.pl
Leczo 164

oleju lub smalcu. Kiełbaskę należy bardzo mocno zrumienić. Pod koniec smażenia dodajemy wędzoną paprykę i wyłączamy gaz. Wszystko mieszamy i przekładamy do garnka z warzywami. Zamiast kiełbaski możemy wykorzystać pierś z kurczaka, indyka lub łopatkę wieprzową, które również wcześniej należy podsmażyć (w przypadku łopatki należy dłużej ją później dusić, aby była miękka). Leczo prawie gotowe. Należy teraz je doprawić solą

Analiza Smaku