smażonym kurczakiem, makaronem oraz warzywami. Całość wykończyłam prażoną cebulką. Sałatka może nietypowa, ale smaczna i trochę inna. Zachęcam do wypróbowania. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mała pojedyncza pierś z kurczaka kawałek kapusty pekińskiej (ok. 2 liście) 0,5 puszki kukurydzy 100g makaronu np. kokardki 3-4 łyżki prażonej cebulki (u mnie domowej roboty, przepis znajdziecie pod tym linkiem
Waniliowe Improwizacjeprawdę to mieszanka słodkich batatów, dyni piżmowej, komosy ryżowej i świeżego szpinaku. Uwielbiam takie obiady! Wtedy wiem, że zdrowo jem ;-) a to dla mnie priorytet. SKŁADNIKI: - filet z piersi indyka (100 g 1 porcja) - 100 g komosy ryżowej - czerwona - 1 duży batat - 150 -200 g dyni piżmowej - 4 garście świeżego szpinaku - 2 ząbki czosnku - przyprawa do grilla - mieszanka ulubionych pestek
SMYKWKUCHNIsosie z marchewką i groszkiem - super danie na dietę lub rodzinny obiad. Taki obiadek możesz również przygotować wcześniej i zabrać do pracy. Składniki na 4 porcje: ok. 600g piersi z kurczaka 450 g - (opakowanie) mrożonki groszek z marchewką 100 ml mleczka kokosowego 1/2 kostki bulionowej warzywnej + 1/2 szkl. wrzątku przyprawa do kurczaka świeżo mielony pieprz kolorowy 1 łyżka
Alutka-GotujeWalencja zachwyca! Zachwyca nawet w styczniu, kiedy temperatury wahają się od 11-17 stopni Celsjusza. Niesamowity klimat, widoki zapierające dech w piersiach i ta cudowna atmosfera. Wszystko to sprawia, że można poczuć się jak w raju. Ja czuję się tak przynajmniej. W zeszłą sobotę nasz przewodnik Jaume, a zarazem nauczyciel języka hiszpańskiego zabrał naszą super 11-stkę na wycieczkę
Gotuj po hiszpańskuantybiotyków), 4 ząbki czosnku, 2 cebule, 4 łyżki oleju, kopiasta łyżka papryki w proszku, kopiasta łyżka mąki, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Zrób tak: z kurczaka wykrój nogi, skrzydełka i piersi. To, co zostanie, a więc głównie kręgosłup i szyja, odłóż i zachowaj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj i rozetrzyj na desce. Kawałki kurczaka przełóż do brytfanki, na dnie której
Kulinarna Polskaproste danie nie wymaga szczegółowego opisu. Wystarczy ugotować dowolną ilość kaszy jęczmiennej wg. przepisu na opakowaniu, pokroić pierś z indyka na zgrabne plastry i grillować na patelni lub grillu elektrycznym, ja takiego własnie użyłam. Taki grill jest o tyle lepszy, że zamykam mięso i jest poddane od razu dużej temperaturze jednocześnie z dwóch stron. Dzięki temu mięso pozostaje soczyste
Kulinarne przemysleniaSzybka w wykonaniu i jakże smaczna tarta, doskonale smakuje na ciepło, jak również na zimno. Składniki: 1 op.ciasta francuskiego, 1 upieczona pierś kurczaka, kilka pieczarek, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, sól, pieprz Sos: 1 jajko, 1/2 szkl. śmietany 18%, zioła prowansalskie, 1 ząbek czosnku, 100 g startego żółtego sera Dodatkowo: bułka tarta Wykonanie: Pieczarki kroimy na większe kawałki. Cebulę
słodki bratekznajdziecie u mnie na blogu: – sałatka warzywna z szaszłykiem z krewetek , – wegańskie szaszłyki z tempehu , – szaszłyki z młodych ziemniaków z sosem tzatziki , – pieczone szaszłyki z piersi indyka . Składniki na 4-6 porcji: – 400-500g filetu ze świeżego łososia – 160g ananasa (pół puszki) – 3 łyżki oliwy – 1,5 łyżki miodu
Be Fit Be Strongprodukcji parówek wykorzystano mięso bardzo drobno zmielone, o jednolitej strukturze bez wyczuwalnych kawałków mięsa. Do produkcji parówek oczywiście wykorzystuje się mięso najczęściej jest to mięso z szynki wieprzowej, piersi kurczaka albo indyka, ale nie tylko. Oprócz ”prawdziwego mięsa” do parówek wykorzystuje się mięso oddzielone mechanicznie, przyprawy, sól, substancje wypełniające najczęściej skrobie. Dodaje się również groch czy nawet błonnik
To Musisz Wiedziećsosem hoisin . PRZEPIS SAJGONKI Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM Składniki na sajgonki z warzywami i kurczakiem ok 20 arkuszy papieru ryżowego 1 szkl ryżu jaśminowego suchego sól himalajska 1 pierś kurczaka pieprz przyprawa pięć smaków chińska lub przyprawa curry olej 2 marchewki 1 łodyga selera naciowego 2 liście kapusty pekińskiej lub kapusty białej 1 papryka sezam Jak zrobić sajgonki z warzywami
Dorota Smakujeszczególnie leniwym dniu. Pyszny kurczak w stylu azjatyckim z chrupiącą cukinią, papryką i prażonymi orzechami – pyszności. Polecam! Przepis znalazłam tutaj . Kurczak Kung Pao (4 porcje) Składniki: 500 g piersi z kurczaka pokrojonych na ok. 2 cm kawałki sól i pieprz 1 łyżka skrobi/mąki kukurydzianej 3 łyżki oleju roślinnego 1 czerwona papryka pokrojona na 2 cm kawałki 1 średnia
karmelowypolecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 dużych liści kapusty pekińskiej biała część pora 1 puszka kapusty pekińskiej 3 duże kawałki papryki konserwowej kilka ogórków konserwowych 1 ugotowana pierś z kurczaka (u mnie z rosołu) 2 zupki chińskie sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Zupki chińskie np. o smak kurczaka przygotowałam według
Waniliowe ImprowizacjeWarstwowa sałatka z wieprzowiną to sałatka, która wyglądem i sposobem przygotowania przypomina bardzo popularną w ostatnich latach sałatkę gyros. Podstawą mojej sałatki jest jednak wieprzowina, a dokładnie schab zamiast piersi z kurczaka. Byłam bardzo ciekawa jak takie mięso zachowa się w sałatce, więc postanowiłam to wypróbować. Muszę przyznać, że schab spisuje się równie dobrze. Dobrałam do niego podobne warzywa
Waniliowe Improwizacjespód i na wierzch sałatki. Majonez zastąpiłam w tej sałatce domowym sosem czosnkowym. Jeśli chodzi o mięso, to wybrałam tu chudą wieprzowinę w postaci schabu. Można go wymienić na pierś z kurczaka, która będzie jeszcze delikatniejsza w smaku. Oto dokładny przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: kilka dużych liści kapusty pekińskiej 0,5 cebuli 4 połówki brzoskwiń w syropie
Waniliowe Improwizacje