kurczakiem jako podstawa do makaronu. Polecam. SKŁADNIKI 1.2 kg szpinaku mrożonego pół opakowania serka feta sól pieprz do smaku 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 mała pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka pół opakowania makaronu ( np. penne, pełnoziarnisty) WYKONANIE Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy na drobne kawałki, posypujemy przyprawa i zostawiamy. Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko
W kuchennym oknie EwySkładniki: 100 g piersi z indyka 1 łyżeczka sosu teriyaki 1 duża marchewka 100 g selera naciowego 1/2 woreczka brązowego ryżu 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po upływie czasu marynowania
CzarnawisienkaJeśli szukacie czegoś na rozgrzanie, polecam Wam moją pomidorówkę francuską. Jest bardzo lekka także śmiało może być podawana na kolację. Coś wspaniałego. Składniki: korpus z kury + pierś 80 dag pomidorów konserwowych 28 dag konserwowej kukurydzy 1 cebula 1 por (biała część) 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku(...)łyżeczki: soli, pieprzu, słodkiej papryki, majeranku, tymianku garść natki pietruszki odrobina papryczki pepperoni Sposób przyrządzenia: Ugotować korpus z kury razem z piersią na bardzo małym ogniu do momentu zmiękczenia mięsa, bez przypraw. Obraną cebulę i por pokroić w plastry. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę i por podsmażyć na oleju, dodać paprykę i chwilę dusić. Następnie dodać
pieprzny smaczekrazem z sokiem zlewamy do garnka, gotujemy 20 minut. dodajemy wszytskie składniki do garnka, gotujemy kolejne 20 minut. Mieszamy, gorący nakładamy do słoików, od razu zakręcamy. dodatki: 30 dag piersi z kurczaka przyprawa do drobiu 15 dag kabanosów drobiowych opakowanie 150 g sera tarta mozzarella Mlekovita opakowanie mozzarellli maxi Mlekovita zioła prowansalskie 10 pomidorków koktajlowych Wykonanie: Piersi z kurczaka kroję
Z Majeczką w kuchniKolejne moje podejście do dyni. Była zupka , która bardzo mi smakowała a teraz zapiekanka. Myślę, że się jednak z tą dynią polubimy:) składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka 1 brokuł 500 g dyni bez pestek i skóry sól,pieprz olej do smażenia sos beszamelowy ser do posypania Brokuła podzielić na różyczki, umyć i ugotować al'dente. Dynię pokroić(...)kostkę, zalać wodą i również ugotować al'dente. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, oprószyc sola i pieprzem. Usmażyć na patelni. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ugotowanego brokuła, kawałki kurczaka a na wierzchu kawałki dyni. Sosem beszamelowym zalać składniki ułożone w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch posypać startym serem, ja użyłam długodojrzewającego sera Dziugas. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać
Monia miesza i gotujejest zawsze mięso z kurczaka i kapusta pekińska, a reszta ewaluuje, za każdym razem przygotowuję ją trochę inaczej (raz ma inny sos, albo inne warzywa).Składniki na 2 miski4 piersi z kurczaka,1 op. przyprawy gyros / kebab,słoik ogórków konserwowych,2 czerwone cebule,1 sos salsa Winiary1 sos czosnkowy Winiary,1 kapusta pekińska,2 pomidorymieszanka meksykańska z puszki (groszek, kukurydza(...)czerwona fasola)olejdo dekoracji ogórek i ugotowana marchewKapustę pekińską drobno kroimy i solimy, układamy na durszlaku aby zmiękła, nadmiar soli odciskamy, ¾ kapusty mieszamy z sosem czosnkowym. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na małej ilości oleju, dodajemy całe opakowanie przyprawy do gyrosa, chwilkę jeszcze podsmażamy, studzimy i przekładamy kurczaka do misek. Przykrywamy ½ kapustą pekińską wymieszaną z sosem czosnkowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardzo lubię rukolę, a gdy dodałam kurczaka i pomidorki, to była rewelacyjna sałatka Sałatka z kurczakiem i pomidorkami SKŁADNIKI: pomidorki koktajlowe - 4 szt ( u mnie normalne ) pierś z kurczaka - 1 podwójna sałata rukola - 200 g przyprawa do gyrosa tłuszcz do smażenia SOS sos sałatkowy francuski winegret oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Rukolę opłukać, osączyć na sicie. Pierś
Kuchnia Danusirazem jest to sałatka z kurczakiem, czerwoną papryką, jajkami i makaronem polana słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym i podana w liściach sałaty. Wyjątkowo smaczna i aromatyczna. Polecam Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula plasterek masła 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego kawałeczek chili 1/2 średniej papryki czerwonej 200 g makaronu „Czarniecki” w kształcie ryżu 4 jajka(...)sól Sos mandarynowy: 4 łyżki wody 4 łyżeczki pasty tamaryndowej 2 łyżki sosu rybnego 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło z olejem, dodać pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i sos sojowy. Mieszając, lekko przyrumienić. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i chili. Przysmażyć i odstawić. Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. Jajka ugotować na twardo. Paprykę
Oryginalny smakjeśli do tego ma to być danie przepyszne, bardzo aromatyczne i takie które można podać nawet gościom, warto zrobić pilaw. Posiada wszystkie te cechy wyżej wymienione! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka 1 czerwona cebula czerwona papryka 2 torebki ryżu długoziarnistego łyżeczka kminku Kamis łyżeczka kolendry Kamis sól morska Kamis pieprz mielony Kamis garść rodzynek Bakalland 2 szklanki gorącej wody(...)Wykonanie: Pierś kurczaka wkroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i tak samo pokrojoną cebulę. Po ok 4 minutach dosypujemy ryż, podsmażamy ok.3 minut, dodajemy 2 szklanki gorącej wody, dodajemy wszystkie przyprawy łącznie z rodzynkami, smażymy często mieszając aż ryż pochłonie cały płyn. Rodzynki Bakalland świetnie nadają się do tego dania
Z Majeczką w kuchnitych rzeczy, mozna się do tego smaku przyzwyczaić tym bardziej ze dużo zdrowsze od smażenia czy potraw z tymi wszystkimi sosami...Dziś będzie drobiowo Składniki: 60 dag piersi z kurczaka zioła prowansalskie Kamis pieprz biały mielony Kamis sól morska Kamis opakowanie mieszanki bukiet 9 warzyw Iglotex Wykonanie: Piersi kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół, lekko rozbijamy oprószamy ziołami prowansalskimi i białym
Z Majeczką w kuchniGrillowanie w pełni, nie może zabraknąć również szaszłyków, ja uwielbiam te z cukinią i bananami, przepyszne Składniki: 500g piersi z kurczaka 2 małe cukinie 1 papryka 3 banany sól morska ziołowa Kamis młynek sól morska, pieprz mielony Kamis patyczki do szaszłyków Wykonanie: Pierś kurczaka kroimy w kostkę, lub paseczki jak kto woli.Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy na min. godzine
Z Majeczką w kuchniPołaczenie smaków baaardzo ciekawe, moje dzieciaki zajadaja sie nimi bez końca, wyjątkowo smaczne z sosem czosnkowym Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki wiórków kokosowych sól,pieprz, olej do smażenia Wykonanie: Piersi mielę w maszynce,doprawiam solą,pieprzem,.Formuję paseczki, panieruję w rozkłóconych jajkach a następnie bułce wymieszanej z wiórkami. Smażę na rozgrzanym
Z Majeczką w kuchniDrobiowe delikatne mięso oraz szynka i zólty ser to połaczenie idealne, moi synowie przekonali sie o tym już dawno dlatego często robię na obiad takie roladki Składniki: 70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek) 8 plastrów massdamera cienko krojonego 8 plastrów szynki sól,pieprz panierka; bułka tarta 1 jajko wykałaczki do spięcia roladek Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż
Z Majeczką w kuchniwtedy wiem co daję im do jedzenia Składniki: 8 placków tortilli 2 duże pomidory pól puszki kukurydzy 1 ogórek wąż 1 czerwona cebula 1 nieduża kapusta pekińska 1/2 kg piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka sól morska Kamis sos czosnkowy Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy w paseczki, oproszamy przyprawą do kurczaka,podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano, wykładamy do miseczki. Kapustę
Z Majeczką w kuchniPrzepyszne danie na jesienny obiad, fajnie smakuje,ale też ładnie wygląda podane na stół Składniki: 25 dag kaszy gryczanej 500 g piersi z kurczaka 15 dag wędzonego boczku 40 dag grzybów- leśne,ale moga być też pieczarki 1 cebula 1 por- zielona część 1 szklanka bulionu warzywnego 1 dynia sól,pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka, odrobina papryczki chili, rozmaryn(...)ząbek czosnku Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Piersi kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju. Na druga patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki obgotowane wczesniej grzyby( jesli mamy pieczarki nie obgotowujemy). kiedy zaczną sie rumienić dokładamy posiekana cebulę i pokrojonego w piórka pora.Wszystko dusimyczęsto mieszając. Na patelnię dokładamy pokrojony w drobną kostkę boczek,chwilę podsmażamy
Z Majeczką w kuchni