pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:952/1124)

Soczysta kaczka pieczona w całości 65

smaku) 1/4 szklanki miodu lub syropu klonowego Wszystkie składniki glazury połączyć i wymieszać. Przygotowanie: Krok 1. Dzień wcześniej : kaczkę starannie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę na piersi naciąć ostrożnie ostrym nożem w diamentowy wzór (uważamy aby nie przeciąć skóry do końca i nie naciąć mięsa. Jeżeli warstwa podskórnego tłuszczu jest niewielka nie nacinamy jej). Grubszy tłuszcz w innych(...)brytfance z rusztem grzbietem do dołu - pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Następnie obrócić kaczkę na drugą stronę (piersią do dołu) i piec przez kolejną godzinę. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni, kaczkę odwrócić z powrotem piersią do góry i piec jeszcze przez około 1 godzinę - kilkakrotnie posmarować mięso glazurą balsamiczno-miodową. Po upieczeniu, kaczkę pozostawić

Moja Książka Kucharska
filet z indyka duszony z młodymi warzywami 144

własnej piersi. Oczywiście, takie warzywa trzeba zasiać/posadzić, wypielić, a później zebrać. Ale przecież to jest tego w stu procentach warte!  Zastanawiacie się na pewno co jadłam na owym podwieczorku. Ano właśnie duszone młode warzywa. Cebulę, ziemniaczki i marchewkę dostałam od babci, a cukinię i fasolkę szparagową z działki od mamy M. Do tego filet z kurczaka

Cook&Love
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE JARZYNOWYM 208

gotowanego kurczaka lub indyka pod wszelaką postacią. Dziś w formie pulpecików z jarzynami. Dobór jarzyn jest oczywiście uzależniony od tego co lubimy,bo nie ma sensu gotować na siłę czegoś za czym nie przepadamy, tylko dlatego, że ktoś zamieścił to na blogu :))  Tak więc... dziś pulpeciki - w otoczeniu tego, co lubimy najbardziej :) Zapraszam! Składniki na pulpety: 70dkg piersi

Walijskie Pichcenie
Makaron pełnoziarnisty po meksykańsku 160

Ten makaron jest propozycją dla ludzi, którzy nie lubią/mogą spędzać  dużo czasu w kuchni. Jego przygotowanie zajmie 15 minut. Składniki na 3

Moja Galeria Smaku
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 1 169

piersiach :)  Miałam także sposobność aby odwiedzić Bośnię i Hercegowinę a konkretnie miasto Mostar. Niestety pogoda nie dopisała i trafiliśmy na ulewny deszcz i burzę :( Ale kilka rzeczy udało się zobaczyć :) W całym Mostarze ślady zniszczeń po wojnie są nadal wyraźne - chociażby ostrzelane budynki: W związku z kiepską pogodą postanowiliśmy odwiedzić restaurację na starym mieście :) Zajadaliśmy się sałatką z kurczaka

Kolejny blog o gotowaniu
Galaretka drobiowa 314

ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna czarnego pieprzu, 2 gałązki tymianku sok z cytryny, sól, cukier, 2 białka, 30 g żelatyny, Można oczywiście przygotować galaretkę z uda czy z piersi indyka, ale uważam, że mięso z szyi i skrzydeł jest delikatniejsze. Mięso włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę, opaloną na ogniu cebulę, przyprawy, zalać zimną wodą i gotować na niewielkim ogniu(...)galarecie), groszek lub kukurydza z puszki – zalać niewielką ilością galaretki, odstawić do zastygnięcia. Ułożyć warstwę mięsa i zalać resztą galaretki. Odstawić do zastygnięcia. Taką galaretkę można też przygotować z kurczaka. Podawać z sokiem cytryny, chrzanem.... zastawa

królestwo garów
Szynka z indyka z szynkowaru 57

obecnie bardzo rzadko zdarza mi się kupować szynkę w sklepie. W szynkowarze najczęściej robię wędliny z drobiu oraz wieprzowiny. Jeśli chodzi o drób to sięgam głównie po filety z kurczaka oraz z indyka. W przypadku wieprzowiny w szynkowarze dobrze sprawdza się karkówka, łopatka oraz szynka. Każde z tych mięs doprawić możecie ulubionymi przyprawami. Jak dla mnie papryka słodka oraz ostra(...)przepis na szynkę z szynkowaru . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Szynka z indyka Składniki na szynkę z indyka z szynkowaru. 1 kg piersi z indyka 18 gr soli peklowej 1/2 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 30 ml wody 4 gr żelatyny Jak zrobić szynkę z indyka

MeCooks
Indyk w sosie curry z ryżem i pomidorami 112

piersi indyka 2 cebule 4 średnie ząbki czosnku 100 g ryżu 8–9 suszonych pomidorów w zalewie z oliwy (ważne, pomidory suszone na słońcu nie wydobędą tak dobrze smaku naszego dania!) 400 g śmietany 18% 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżka słodkiej papryki 2 łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku 2 łyżeczki oleju lub oliwy do smażenia kurczaka

Proste-przepisy.pl
Zupa z pieczonych pomidorów. Aromatyczna pomidorówka. Zniewalająca smakiem. Najsmaczniejsza. 165

pierś (chyba podświadomie to pozostawiłam). Postanowiłam upiec pomidory. Do pieczonego pieczone będzie pasować idealnie. Tak więc do dzieła. Poniżej przedstawiam przepis na fantastyczną, esencjonalną, bogatą w smaku zupę pomidorową z pieczonych pomidorów. Z dużą ilością aromatycznych ziół z własnego ogrodu oraz podsmażoną cebulką i czosnkiem. Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów Składniki: ok. 2 kg mięsistych pomidorów kości z pieczonego kurczaka

Naturalna Kuchnia
Pieczone kacze uda i sos z wędzonych śliwek 172

kolację. Odpowiednio przygotowana marynata to gwarant pysznego, soczystego i miękkiego mięsa odchodzącego od kości. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik. Jeśli planujesz przygotować kaczuchę lepiej zdecyduj się na uda lub piersi. To bardziej ekonomiczny pomysł, bo kaczka w całości nie jest zbyt wydajna. Nie obawiaj się, że kaczka to bardzo tłuste mięso. To prawda do dietetycznych nie należy, ale ma bardzo(...)korzystny dla naszego zdrowia profil tłuszczowy. Mięso kaczki jest ponadto zasobne w selen, cynk, żelazo, witaminy z grupy B i inne cenne minerały. To szlachetniejszy drób niż produkowany przemysłowo kurczak. Kaczka jest pyszna i wyrazista w smaku, a słodki sos śliwkowy dopełnia harmonii smaku. Polecam! Składniki: 4 kacze uda 5 cm kawałek imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wiosenne sakiewki z kurczaka z gorgonzola i kurkami 285

Za oknem piękna jesień, zatęskniliśmy w taka pogodę za grillem. Ale zamiast rozgrzewać grilla dla 3 piersi użyłam grilla elektrycznego i przygotowałam obiad lekki, pyszny i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z jarmużem i indykiem 170

żółtej 1/3 puszki soczewicy Bonduelle Przyprawa do grosa Słodka papryka Olej do smażenia Sos: 4 łyżki oleju rydzowego 1 łyżka soku z cytryny Cukier trzcinowy  Sól Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, oprószamy przyprawą do grosa oraz słodką papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym i odstawiamy do ostudzenia. Pomidorki myjemy(...)pół, paprykę kroimy w paski, pomidory odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Jarmuż dzielimy na mniejsze części, myjemy, osuszamy i układamy na dużym talerzu. Układamy usmażonego kurczaka, pomidorki, paprykę oraz suszone pomidory. Wierzch posypujemy odsączoną z zalewy soczewica. Składniki sosu łączymy ze sobą i polewamy sałatkę, najlepiej przed podaniem

Bajeczna Kuchnia
Rosół z gęsi i kaczki 228

Zazwyczaj jadamy rosół na kurczaku lub kurczaku i wołowinie. Tym razem zamarzył mi się rosół z kaczki i pierogi z gęsiną. Kupiłam zatem oba rodzaje mięsa i ugotowałam przepyszny rosół na obu rodzajach mięsa. Rosół był bardzo esensjonalny, ale i bardzo tłusty. Kiedy ostygł, zdjęłam z niego większość tłuszczu, ale mimo tego zachował swój aromat. Mięso, tak jak wspomniałam, zużyłam(...)przygotowania farszu na pierogi. Składniki: 2 piersi z gęsi ze skórą 2 nogi z kaczki 2 marchewki 1 duży seler 1 pietruszka 1/2 pora kawałek włoskiej kapusty 3 ziemniaki 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 2-3 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego pęczek natki pietruszki lub lubczyku sól i pieprz 1 łyżka przyprawy warzywnej maggi

Czerwień i błękit
Cordon bleu 134

Cordon bleu to klasyka wszystkich restauracji. Jest to danie mięsne składające się z sera i szynki owiniętych w sznycel. Z czasem powstała wersja z kurczakiem i

Tylko pysznie