Przepyszne, kolorowe szaszłyki z piersi kurczaka, ananasa i papryki. Można je upiec zarówno w piekarniku jak i na grillu lub patelni grillowej. Smakują obłędnie, lekko pikantny kurczak, słodki ananas to połączenie idealne. Szaszłyki przygotowałam na dzisiejszy obiad do tego warzywa z patelni i rodzinka była bardzo(...)zadowolona :) Składniki na około 6 szaszłyków: * około 600 g piersi z kurczaka * 6 plastrów ananasa z puszki * 1 mniejsza czerwona papryka * 1/3 szklanki oleju * przyprawy: sól, papryka ostra mielona, przyprawa do szaszłyka, suszone oregano i pietruszka (ilość według uznania) (użyłam przypraw Skworcu ) * 6 patyczków do szaszłyków Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę nie większą niż
Zrób to smaczniedodatkiem rukoli i czerwonej papryki. Składniki 200 g piersi z kurczaka 5 jajek 2 szalotki 2 garście rukoli ½ czerwonej papryki 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka przyprawy włoskiej (suszonej pietruszki, czosnku i płatków chili) sól świeżo mielony pieprz Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Marynujemy w oliwie
My Chcemy Jeśćmięsa z piersi kurczaka 2 duże cebule 2 papryki (najlepiej mieszanych kolorów) 500 g pomidorów z puszki lub świeżych 1 łyżeczka ostrej pasty z papryki (lub suszona ostra papryka do smaku) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 szklanka wody 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki 3 ząbki czosnku 1 łyżka śmietany 18% olej(...)smażenia Cebulę, paprykę i mięso z piersi kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego pokrojoną cebulę. Cebulę zeszklić i dodać pokrojone mięso z kurczaka. Dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i suszoną słodką paprykę. Wszystko smażyć przez ok. 5 minut na średnim ogniu co jakiś czas mieszając. Zawartość patelni przełożyć do garnka. Dodać wodę
Bulliopenne * jedna mała pierś z kurczaka * 4 plasterki szynki (dowolna, u mnie drobiowa) * zioła prowansalskie * 1 duży ząbek czosnku * oliwa z oliwek * wegeta, papryka w proszku, pieprz Pierś z kurczaka doprawiamy wegetą, papryką w proszku oraz pieprzem, po czym smażymy na oliwie aż będzie gotowy. Na tą samą patelnie dodajemy szynkę i smażymy przez około 3 minuty, po czym dodajemy
Klasyka Gotowanianiej sceptycznie, ale jak tylko spróbowałem odrazu się zakochałem . Od dzisiaj moje ulubione danie . Kurczak z pesto, pęczakiem i papryką . Skład : 300 g Pęczaka 600 g piersi z kurczaka 200 papryki konserwowa pesto Przepis i makroskładniki w opracowywaniu
Sylwetka Od Kuchnikawałek papryki czerwonej, zielonej kilka małych różyczek brokuła 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 -3 łyżki majonezu sól, pieprz, vegeta koperek Pierś z kurczaka , ser , brokuła i paprykę pokroić. Do miski wbić jajka, dodać mąki,majonez. Wszystko wymieszać.Następnie dodać pierś z kurczaka i resztę składników.Wymieszać i doprawić. Na rozgrzaną patelnię z olejem
Moje domowe kucharzenieSkładniki: * 2 czerwone papryki * 1 podwójna pierś z kurczaka * pół szklanki ryżu * pół cebuli * 1 jajko * pęczek natki pietruszki * sól, pieprz * tarta mozarella (ok. 100 g) * oliwa do wysmarowania naczynia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Piersi i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Mieszamy ryż, mięso, cebulę i natkę pietruszki. Wbijamy surowe jajko. Doprawiamy do smaku
Pobite gary Barbaryrazu kojarzą się z latem. Do ich przyrządzenia można użyć kurczaka jak też indyka. 1 pojedyncza pierś kurczaka 3/4 papryki czerwonej 2 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Pierś pokroić także w kostkę jednak tak aby kawałki były widoczne( nie za drobno aby pozostała w formie
cukrem pudrem posypanezapomnieć o jakimś przepisie, bo przygotowując danie po dość długim czasie, to tak jakbyśmy odkrywali go na nowo;) 2 woreczki ryżu (po 100 g) 2 pojedyńcze piersi kurczaka 1 cebula 2 czerwone papryki 6 korniszonów puszka kukurydzy 4 pełne łyżki majonezu 4 pełne łyżki ketchupu około 250 g tartej mozzarelli (ewentualnie goudy) sól, przyprawa do gyrosa Umyte i wysuszone ręcznikiem(...)papierowym piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do zamykanego pojemniczka, doprawiamy przyprawą do gyrosa (u mnie około 2 łyżki), polewamy 1 łyżką oleju, mieszamy i odkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku. Wyciągamy z wody. Pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy w kostkę. Ogórki również kroimy na mniejsze kawałki (na plasterki
Smaki Na Talerzugrillowanego kurczaka, marynowaną w sosie sojowym marchewkę, paprykę oraz rzodkiewkę i ulubioną ostatnio dla mnie kapustę pekińską. Gotowe Spring Rolls można podać z sosem sojowym, z marynowanym imbirem lub sosem słodko- kwaśnym, w zależności od naszych upodobań. Składniki (na 2- 3 porcje): 8-9 sztuk papieru ryżowego 1 papryka 1 marchew 4-5 rzodkiewek 200 gram piersi kurczaka marynata(...)piersi kurczaka: szczypta soli, pieprzu, papryki wędzonej, chili oraz ulubionych ziół mała kapusta pekińska sos sojowy marynowany imbir ulubiony sos do podania Pierś kurczaka marynuję w składnikach marynaty przez 30 minut, następnie grilluję na patelni przez 5-6 minut z każdej strony. Następnie kroję na mniejsze kawałki. Paprykę i marchew kroję w paski, rzodkiewkę w plastry. Warzywa marynuję w łyżce
Mango Papajakuchni orientu to zapraszam. 1 pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka czerwona olej kokosowy 2 cm imbiru świeżego 1 cebula 2 ząbki czosnku curry indyjskie 1 mango 1 papryczka chili 300 ml mleczka kokosowego 1 kawałek papryki czerwonej 1 woreczek ryżu długoziarnistego szczypior, kolendra Dwie łyżki oleju kokosowego rozpuszczam i studzę. Pierś z kurczaka kroję na kawałki, przekładam(...)samej patelni od oleju przesmażam na odrobione oleju cebulę poszatkowaną, imbir starty na tarce, czosnek sprasowany. Dodaję pierś z kurczaka i dalej smażę. Dodaję curry według uznania i chwile smażę razem, na końcu wlewam mleczko kokosowe, dodaję papryki pokrojone, obrane i pokrojone mango i duszę razem pięć minut. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Curry podaję z ryżem, posypuje kolendrą
wesoła kuchniasmak słodki i pikantny ciekawie się połączyły i danie zyskało tylko na smaku. Porcja dla 3-4 osób. SKŁADNIKI 450 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 czerwona papryka 2 piersi z kurczaka 1 puszka ananasa ryż (ilość torebek według uznania) przyprawy: sól, pieprz biały, papryka słodka, kurkuma oliwa do smażenia SKŁADNIKI DO SOSU 1 puszka pomidorów 1 mała cebula 2 łyżki(...)mały ogień). Paprykę umyć, wyci ąć biały miąższ i wyciągną ć nasiona, następnie pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Piersi z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , przełożyć na talerz i dobrze przyprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Wrzucić na patelnię i smażyć jakiś czas na wolnym ogniu razem z papryką. Dodać mieszankę chińską, pokrojony w kostkę ananas , dusić
Passions hobbies lifeobiadu ;-) Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka 4 torebki ryżu (całe opakowanie) 3 duże cebule 1 puszka kukurydzy 250-300 g. pieczarek 3 ząbki czosnku 1 papryka 1 kostka rosołowa 50 g masła 2 łyżki oliwy do smaku: pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Dodać nieco(...)wiele. Tyle żeby ryż zmiękł i wchłonął cały rosół. Należy zmniejszyć temperaturę i dynamicznie mieszać żeby ryż się nie przypalił. Piersi z kurczaka wsypać na patelnię teflonową lub do brytfanny i smażyć jakiś czas. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, odsączoną kukurydzę i smażyć jeszcze około 10 minut. Na koniec do kurczaka wsypać gotowe już pieczarki z cebulą oraz ryż. Wszystko
Passions hobbies lifespaghetti wyszedł obłędny w smaku. Tym razem nie postawiłam na przyprawy a smak samych warzyw. Ich różnorodność - czerwona papryka, cebula, słodki batat, pieczarki, brukselka, cukinia sprawiają, że smak jest obłędny. Moje ulubione spaghetti w pysznym sosie, dwie warstwy sera i kołderka z ciasta francuskiego. Brzmi rewelacyjnie prawda? Bo tak też smakuje! Takie makaronowe danie jest idealne na jesienne(...)piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa 1 biała cebula ½ czerwonej papryki 1 batat ½ cukinii (bez skórki) 6 brukselek 7 pieczarek 1 ząbek czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 150 g makaronu spaghetti Lubella 1 duży arkusz ciasta francuskiego 150 g żółtego sera Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę
VioletoweKucharzeniepłaskie łyżeczki żelatyny 1 płaskie łyżeczki soli ½ łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, posypujemy solą, pieprzem, żelatyną, przyprawą do kurczaka papryką i dokładnie mieszamy. Napełniamy woreczek, zawiązujemy, wkładamy do szynkowara, zamykamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnie szynkowar wkładamy do większego garnka
Podróż w kulinaria