Około 300 kcal. Przepis dla jednej osoby: - Duża garść sałaty lodowej - mały por - 3-4 ogórki świeże gruntowe - 60 g fety - 140 g piersi z kurczaka - sok z połowy cytryny - pół łyżeczki soli, papryki ostrej i łagodnej - pół łyżeczki curry - 2-3 sztuki pomidora suszonego - 2 łyżki oleju do smażenia - 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia do sałaty Z przypraw
Pasje Jolkikolację, wyjątkiem jest niedziela - wtedy siadamy do obiadu o "normalnej", południowej porze. Wszystko przez prace... Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem.Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka;mała cebula;ząbek czosnku;0,5 kg szpinaku;żółta papryka; 2 łyżki serka twarogowego Bieluch;cannelloni pół opakowania;sól, pieprz;opcjonalnie: oliwa. Sos a'la beszamelowy:2 szkl. mleka;1 łyżka masła;2 łyżki
Miksturownikdomu jest dużo zdrowszy i tańszy. I wcale nie tak trudny do przygotowania. Polecam Składniki: 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia oraz: pomarańcza 1/4 czerwonej papryki kilka liści sałaty lodowej pomidor średni kawałek zielonego ogórka sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki(...)miseczki wybijamy jajko i mieszamy je, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Mięso z piersi kurczaka najpierw moczymy w jajku a potem w bułce tartej. Tak przygotowane smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Składanie: na środek każdej tortilli układamy sałatę, mięso z kurczaka, paprykę, ogórek, pomidor i cząstki pomarańczy. Polewamy sosem i zwijamy w wrapy ( najpierw zaginamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneDodatek smażonego kurczaka idealnie komponuje się z całością tworząc smakowite danie.Tortilla Meksykańska - Składniki: (ok. 6 tortilli)6 placków tortilli (gotowych lub z tego przepisu)2 piersi z kurczakaprzyprawy: przyprawa do kurczaka, czosnek w proszku, papryka słodka, chili, pieprz2 cebule4 ząbki czosnkuok. 120 g kukurydzy z puszkiok. 120 g fasoli czerwonej z puszkiok. 300 g papryki czerwonej
Słodka Stronabardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie. Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki kiszone, 2-3 łyżki kukurydzy, zioła prowansalskie, ser żółty, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, olej. 1. Gotujemy ryż, aż będzie miękki. Dodajemy kostkę rosołową. Studzimy. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros
Kuchnia Pełna Pasjisię w inne zakątek świata. Składniki (na 2 duże lub 4 średnie porcje): 250 gram piersi kurczaka 100 gram chorizo 3/4 szklanki ryżu Arborio 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju ryżowego, na przykład tego lub innego nadającego się do smażenia 2 małe papryki- zielona i żółta 1 duży pomidor malinowy (ok. 400 gram) 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)patelni rozgrzewam olej i smażę na nim pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Po kilku minutach, kiedy wytopi się tłuszcz, dodaję pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Smażę do zarumienienie. Następnie dodaję posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Dodaję szafran, pozbawionego skórki i pokrojonego w kostkę pomidora, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość duszę 5-7 minut. Po tym czasie
Mango Papajalubimy Roladki z tortilli z kurczakiem i sosem szpinakowym Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 30 Składniki -1 mała pierś z kurczaka (około 350 g) -marynata: szklanka maślanki, 2 łyżeczki curry, sól, pieprz, ostra papryka -4 placki tortilla, przepis znajdziecie tutaj -4 ogórki małosolne, mogą być również świeże -pół czerwonej papryki -serek śmietankowy do posmarowania placków -listki świeżej bazylii(...)minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na niej pierś z kurczaka (odsączoną z maślanki) z każdej strony na rumiany kolor. Odkładamy. --> Sos szpinakowy: --> Do kielicha blendera przekładamy szpinak, serek, czosnek, listki bazylii (opcjonalnie) oraz sól i pieprz. Miksujemy na jednolitą masę. --> Wykonanie: --> Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paseczki. Tortillę przekładamy na deskę, smarujemy serkiem, na całej
Marta Gotujepiersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 400 g pieczarek 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 2 puszki krojonych pomidorów (w sezonie można użyć świeżych, sparzonych i obranych) 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki cukru sól, pieprz, pieprz ziołowy suszony majeranek szczypta chilli ew. mąka do zagęszczenia sosu posiekana natka pietruszki Piersi z kurczaka oczyścić(...)cebuli. Następnie wrzucić pokrojone w plasterki lub półplasterki pieczarki, oprószyć solą, przykryć i smażyć aż puszczą sok. Na koniec dorzucić oczyszczone i pokrojone w średnią kostkę papryki i pomidory z puszki. Wymieszać, doprawić i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez jakieś 10-15 minut. Wymieszać, ewentualnie doprawić i zaciągnąć mąką jeśli sos będzie za rzadki. Podawać
Simply Foodkulka mozzarelli – 100g olej rzepakowy do smażenia – ok. 4-5 łyżek papryka słodka, czosnek granulowany, bazylia, oregano, sól i pieprz do smaku kilka gałązek świeżej natki pietruszki do oprószenia filetów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piersi z kurczaka pod pieczarkową pierzynką – Wykonanie: Piersi z kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek, umyć, osuszyć. Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 płaskie kawałki(...)każdy kotlet mozzarellą. Przykryć wieczkiem i dusić do czasu aż mięso nie będzie surowe, a mozzarella ładnie się rozpuści. Usmażone filety z kurczaka przełożyć na talerze, oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Piersi z kurczaka pod pieczarkową pierzynką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepiersi z kurczaka 1 szklanka mąki kukurydzianej 3/4 szklanki wody 1 jajko bułka tarta (bezglutenowa) garść sezamu przyprawy: 1/2 łyżeczki soli, pieprz, papryka słodka, curry tłuszcz (np olej z pestek winogron) Wykonanie: 1. Umyte piersi z kurczaka kroimy na małe cząstki. 2. Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą oraz przyprawy i mieszamy. 3. Następnie dodajemy wodę i jajko. 4. Następnie miksujemy
Kawa z mlekiemrzepakowego (ok. 5 g), - 1/4 łyżeczki soli, - letnia przegotowana woda, na farsz: - łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25 g), - filet z piersi kurczaka (ok. 100 g), - 2 łyżeczki oleju rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - pół papryki (ok. 75 g), - 5 pieczarek (ok. 100 g), - pół cukinii (ok. 112 g), - 50 g szpinaku, - 1/3 kostki sera Feta(...)przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka, bazylia, czosnek. Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę z łyżeczką oleju, solą, letnią wodą i wyrabiamy ciasto. 2. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w łyżeczce oleju i ulubionych przyprawach, następnie smażymy na patelni teflonowej. 3. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na łyżeczce oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i w plastry pieczarki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachnadać naszym potrawą egzotycznego charakteru. Tak też było w naszym przypadku. Do przygotowania (dla 4 osób) tego dania potrzebujemy : 3 pojedyncze piersi z kurczaka mleczko kokosowe opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (300g) papryka czerwona czosnek 4 ząbki cebula czerwona 2 liście laurowe cynamon mielony 1/2 papryczki chilli pęczek pietruszki 1/2 cytryny 2 cm imbiru garść wiórków kokosowych papryka mielona
Wspólne smakiSkładniki (na 2 porcje) - 1 średnia pierś z kurczaka (ok. 200g), - 2 łyżki uprażonych orzechów włoskich (ok. 20g), - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, curry, - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5g), - mleko do namoczenia mięsa. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka moczymy (najlepiej przez całą noc) w mleku. 2. Przygotowujemy marynatę: łączymy olej z przyprawami. 3. Marynujemy mięso
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachkurczakiem: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki masła 2 łyżki oleju lub oliwy 2 średnie cebule 2 liście laurowe 2 czerwone papryki 4 ziela angielskie 300 g małych pieczarek (zwykłych lub brązowych) 1 kartonik/puszka krojonych pomidorów z czosnkiem (390 g) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 duże, kiszone ogórki 4 łyżki śmietanki(...)pominąć) natka pietruszki do posypania sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki masła 2 łyżki oleju lub oliwy 2 średnie cebule 2 liście laurowe 2 czerwone papryki 4 ziela angielskie 300 g małych pieczarek (zwykłych lub brązowych) 1 kartonik/puszka krojonych pomidorów z czosnkiem (390 g) 1 łyżeczka
Poezja smakutypu kokardki , 1 duża czerwona papryka, puszka kukurydzy konserwowej, 200 g wędzonej piersi z kurczaka, 1 średniej wielkości cebula, 1 szklanka wyłuskanych orzechów laskowych, 4 łyżki majonezu (użyłam typu light), sól, pieprz, Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Kurczaka, oczyszczoną paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Składniki przełożyć
Nie tylko w kuchni