SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 6 plasterków boczku wędzonego 4 duże cebule 1 łyżka prażonych płatków czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka domowej mieszanki przypraw BARBECUE- czosnek granulowany, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj i oczyść. Pokrój w kostkę (kawałki 2-3 cm). Cebulę pokrój w ćwiartki. Boczek w kwadratowe
ClauditteMissCookingDelikatne mięsko w sosie śmietanowym z dodatkiem miodu. Pyszne, łatwe i mało pracochłonne danie, w sam raz do ziemniaków, ryżu lub pieczywa. 1 podwójna pierś z kurczaka 400 g gęstej śmietany 18% (używam z Piątnicy) kilka łyżek oleju 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki miodu naturalnego wegeta, pieprz czarny mielony Umyte mięso pociąć na paski, chwilę podsmażyć na rozgrzanym oleju
Praktyczna plsurówka, która będzie prosta i szybka w wykonaniu no i będzie pasowała do dań z grilla. Taka, która będzie się komponować zarówno z zwyczajną kiełbasą, marynowaną karkówką, czy piersią z kurczaka a nawet grillowanym bakłażanem. Zadanie nie okazało się o dziwno trudne, bo wystarczył dobór kilku prostych składników, takich jak dodaje się do wrapów z gyrosem czy kebabem
Milion SmakówProste danie obiadowe - pierś z kurczaka z sosem pieczarkowo-śmietanowym. Pyszna z ulubionym dodatkiem np. kaszą lub ziemniakami :) Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g pieczarek duża cebula oliwa natka pietruszki śmietana do sosów sól, pieprz oliwa lub olej roślinny Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć na oliwie. Cebulę i natkę posiekać, a pieczarki pokroić w plastry
wyzwania kuchennepokrojoną w grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które nam wyjątkowo smakowało. Skoro imbir, czosnek i mleko kokosowe sprawdziło się z delikatnym mięsem piersi z kurczaka, spróbowałam z dorszem. Jest wyśmienity, polecam! Prosto i dietetycznie. Składniki: 400-500 g filetu z dorsza 200 g mleka kokosowego 1 ząbek czosnku 4-5 cm kawałek imbiru liście
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cześć Kochani! Dziś mam dla Was pomysł na obiadek , który bardzo szybko przygotujecie ;-) składniki na 4 osoby 2 woreczki ryżu 2 piersi z kurczaka 1 por (jasna część) opakowanie warzyw na patelnie włoskich ( ja kupiłam w biedronce) puszka groszku cebula ok 3 łyżek curry 2 - 3 łyżki oliwy ulubione przyprawy do kurczaka Kurczaka myjemy kroimy w krótkie paseczki, przyprawiamy
Cukier&Pudersmalec jako tłuszcz do smażenia był i chyba nadal jest najpopularniejszy. Druga sprawa to mięso - paprykarz właściwy, tradycyjny robiło się na cielęcinie lub wołowinie, rzadziej na wieprzowinie. Pierś z kurczaka to wersja raczej ostatnich lat, związana ze zdrową modą na lżejsze odżywianie. Kurczaka używano, ale wtedy występował poćwiartowany w kawałkach w towarzystwie plastrów boczku i niewielką ilością sosu. Cóż, lekkie
Kuchnia Prezydentowejtylko nieco ilość warzyw, żeby móc delektować się większą ilością wywaru. Smacznego! Składniki: 1 l bulionu drobiowego (może być z kostki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 250 g piersi z kurczaka 2 średnie marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 mała puszka ciecierzycy (150 - 200 g) 1 papryczka chili 2 gałązki świeżej kolendry 1 avocado 1 łyżeczka trzcinowego cukru (ewentualnie) sól
Kuchnia Prezydentowejsosem czosnkowym lub/ i warzywami sezonowymi. Świetnie sprawdzi się na imprezę, jako przystawka podczas oglądania meczu, czy na rodzinny obiad. Spróbuj, czekam na twoją opinię! Składniki: podwójna pierś z kurczaka pomysł na .... soczyste skrzydełka z miodem płatki kukurydziane 3-4 łyżki mąki 2 jaja Sposób przygotowania: Kurczaka pokrój na kawałki według uznania. Posyp przyprawą z pomysłu na. Następnie obtocz mięso
Wielki apetytnutą. Wspaniałe wino z przyjemnym długim finiszem. Bardzo dobre już dziś, ale zyska jeszcze podczas kilku kolejnych lat starzenia. Wspaniale połączy się z sałatką z grillowanym kalmarem, duszoną piersią z kurczaka, pstrągiem w ziołach lub też z małżami w sosie cytrynowym. Herdade de Esporao Verdelho 2006 Średni wiek winorośli to 10 lat rosną na glebach kredowych i łupkowych. Wino fermentowane
królestwo garówkuchni. Składniki: - 1/2 kg fasolki szparagowej - 1 kg żółtej papryki - 1 duża lub 2 małe cukinie - 1 duży lub 2 małe ogórki - 3 pomidory - koncentrat pomidorowy - 2 piersi z kurczaka - 1 cebula - sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do kurczaka - oliwa lub olej do smażenia Najpierw kroimy cebulę w piórka i podsmażamy na oliwie a następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę
Kuchenne Wariacjenależę do zapalonych grzybiarzy to mi się udaje. Ponadto mam własny skrawek lasu i kurki na nim dość chętnie rosną. Tym razem przygotowałam z nich spaghetti. Dodałam pierś z kurczaka i zrobiłam sos śmietanowy z dodatkiem białego wina i czosnku. Wyszło pysznie.” Czytaj więcej
Wiem co jemChętnie zje i dziecko (w końcu to spaghetti ), jak i mąż, który uwielbia mięso :) Składniki: opakowanie szpinaku w brykiecie (ok450g) 2 pomidory ok 30g żółtego sera podwójna pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku oliwa sól i pieprz do smaku opakowanie makaronu spaghetti Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany drobno czosnek i go zarumienić. Do czosnku dodać
ChilliJemyBrokuły uwielbiam :) Co zrobić żeby smakowały jeszcze lepiej? Połączyć je z sosem! Niebo w gębie :) Składniki: Brokuł ok 0,5 kg szklanka śmietany 18% podwójna pierś z kurczaka 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa makaron Opcjonalnie- jeden topiony serek śmietankowy w kostce Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Brokuły umyte i podzielone wkładamy do osolonej i wrzącej wody
ChilliJemy