elast { width: 300px; height: 250px; } @media(min-width: 500px) { .elast { width: 720px; height: 180px; } } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszna, miękka i soczysta pierś z kurczaka w ziołach, to idealny pomysł na smaczny i sycący obiad. Składniki: 500 g fileta z kurczaka, świeże zioła, papryka słodka, curry, 2 ząbki czosnku. Marynata: Świerze zioła takie jak: pietruszka, koper oraz odrobina lubczyku siekamy(...)otwartym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. .handg460 { width: 300px; height: 250px; } @media(min-width: 500px) { .handg460 { width: 720px; height: 180px; } } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pierś z Kurczaka Zapiekana w Ziołach pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plprostu powbijać w nie wykałaczki :) Więcej przekąsek znajdziecie tutaj: przekąski na imprezę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy – Składniki: Składniki na kurczaka: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (ok. 440g) pokrojony na ok. 2cm kawałki sól i pieprz do smaku 2 duże jajka 1,5 szklanki Panko lub ewentualnie zwykłej bułki tartej Składniki na sos miodowo-czosnkowy
Kulinarne Przebojemamy problem z tym co zjeść na kolację. Ja uwielbiam kolacje na ciepło, więc parówki, tosty czy jajka już mi się znudziły. Tym razem zrobiłam szybkie kotlety z piersi z kurczaka. Wyszły przepyszne! Składniki: pierś z kurczaka 2 łyżki majonezu 1 łyżka mąki 1 jajko ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) pół łyżeczki musztardy kilka listków świeżej bazylii - posiekać pieprz(...)sól, papryka słodka - do smaku Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę. 2. Dodać majonez, jajko, czosnek, posiekaną bazylię, mąkę, musztardę. 3. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. 4. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię. 5. Smażyć, aż się zarumienią. Zajrzyj również tu: 1. Kostka kokosowa (kokosanki) 2. Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino
My World by Dagmara Rekrozdrobnić tak jak lubimy, zamiast rozdrabniać je w rozdrabniaczu można je po prostu pokroić w paseczki. składniki: 400 g makaronu, u mnie papardelle z suszonymi pomidorami 400 g piersi z kurczaka pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju ( słoiczek ok 350 ml ) 1 mały ząbek czosnku sól,pieprz 1 łyżka oleju pomidorki koktajlowe Suszone pomidory przełożyć do rozdrabniacza. Dodać obrany ząbek(...)kawałkami pomidorków aby łatwo mieszała się z makaronem. Jeśli masa jest zbyt sucha to dolać jeszcze oleju z suszonych pomidorów. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i odłożyć na bok. Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kurczaka. Makaron ugotować i dobrze osączyć, gorący przełożyć na patelnię z kurczakiem. Dodać rozdrobnione
Monia miesza i gotujemożna zrobić jedną w dużym naczyniu. składniki: 300 g makaronu, u mnie pióra Lubella 500 g dyni bez pestek i skóry 450 g cukinii bez pestek 500 g piersi z kurczaka sól,pieprz tymianek słodka papryka czosnek granulowany olej rzepakowy masło do posmarowania formy sos serowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa(...)przyprawami i olejem. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż warzywa zmiękną, będą al'dente, ok 10-15 minut. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Oprószyć solą i pieprzem i krótko obsmażyć na oleju, aby mięso zmieniło kolor. Makaron ugotować al'dente. Naczynka do zapiekania natłuścić masłem. Ugotowany makaron, podpieczone
Monia miesza i gotujepekińską (duża miska): 250 g makaronu wstążki (albo inny ulubiony niezbyt drobny pół główki kapusty pekińskiej (około 0,5 kg) puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych czerwona papryka duża pierś z kurczaka (około 350 g) 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do kurczaka
e-PrzepisyKulinarnewielu potraw kuchni walijskiej. Dziś wieczorem Walijczycy rozegrają mecz o półfinał Euro 2016. Z tej okazji proponuję zapiekane pory w towarzystwie młodych ziemniaków i kurczaka. Składniki 250 g piersi z kurczaka 2 pory 4 młode ziemniaki 2 łyżki mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżka oliwy z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku kilka szczypt słodkiej papryki kilka(...)szczypt suszonego czosnku kilka szczypt ziół prowansalskich szczypta gałki muszkatołowej sól świeżo mielony pieprz Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w małe kawałki. Marynujemy w papryce, czosnku, ziołach prowansalskich, soli, świeżo mielonym pieprzu i łyżce oliwy z oliwek. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy beż użycia dodatkowego tłuszczu. Odstawiamy. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy 10 minut
My Chcemy Jeśćziemniakami, ale także jako samodzielna przekąska serwowana z dipem. Nawet licząc kalorie nie tylko raz w roku można sobie pozwolić na chrupiące domowe nuggetsy . Składniki na nuggetsy 1 pierś z kurczaka 1 szklanka mąki 1 / 2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu cayenne(...)łyżeczka pieprzu kolorowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 / 2 łyżeczki chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pierś kurczaka pokroić na małe kawałki. Wszystkie suche składniki wymieszać w misce, dodać mleko i dokładnie połączyć. Kawałki kurczaka zanurzać w powstałym cieście i smażyć na gorącym oleju. Nuggetsy można także upiec
niecodziennikparyodmianie Kumato, której użyłem tym razem nie miałem żadnych objawów :) Więc może w końcu będę mógł zacząć je częściej jeść :) Składniki : 1 filet z piersi kurczaka 10 cm pora - biała część 2 ziemniaki truflowe 3 rzodkiewki 1 pomidor kumato 1/3 ogórka 2 łyżki kiełków brokułu natka pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek(...)listki bazylii Przyprawy : pieprz ziołowy czosnek granulowany oregano pieprz czarny Pierś z kurczaka myjemy, odsączamy wodę i oczyszczamy. Po czym kroimy ją na małe kawałki i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej kawałki kurczaka. Posypujemy pieprzem ziołowym, czosnkiem i oregano. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i kroimy, następnie posypujemy nią mięso i odstawiamy
Parowar Facetasłoik marynowanych pieczarek pół puszki kukurydzy 3 duże ziemniaki 2 marchewki 3 jajka 3 ogórki konserwowe 60g żółtego sera 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz przyprawa gyros olej szczypiorek koperek majonez Sposób wykonania: Marchew i ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić(...)kosteczkę. Ogórki również pokroić w kosteczkę. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pierś kurczaka pokroić w kostkę i doprawić przyprawą. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kurczaka. Ostudzić. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Tortownicę o średnicy ok. 23cm wyłożyć folią spożywczą. Na samym dnie
Cukiernia PychotkiBardzo pyszny pomysł na pierś z kurczaka inaczej. Przepis podaję z moimi zmianami. Takie danie smakuje i na ciepło i na zimno. Na ciepło zjedliśmy na obiad z surówką z kapusty, a na zimno pokrojone w plasterki podałam jako przekąskę :) Składniki:1 duża pierś z kurczaka1 płat ciasta francuskiego2 plastry sera żółtego25 dag pieczarek1 mała cebulka1 jajkopieprzoreganoprzyprawa do kurczakaolejSposób przygotowania(...)Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i przekroić na cztery porcje. Mięso posypać przyprawą do kurczaka, oregano, pieprzem.2. Cebulkę posiekać, a obrane pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulkę, a potem pieczarki i dusić do odparowania wody.3. Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić na cztery porcje, każdą naciąć po obu stronach wzdłuż dłuższego boku (jak na drożdżowe warkoczyki). Ułożyć
Kuchnia domowa Anicieplej wody opakowanie suszonych drożdży łyżka oleju łyżeczka soli szczypta oreganoSos: około 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki oliwy sól, pieprz, bazylia, oregano, czosnek suszony, cebula suszona Dodatki: pierś z kurczaka 200 g mięsa mielonego przyprawa do gyrosa 3 ogórki kiszone cebula czerwona kulka mozzarelli około 250 g sera żółtego Przygotowanie Mąkę przesiewamy przez sito, wsypujemy drożdże, wlewamy wodę(...)będzie się kleiło do dłoni. Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45 minut do wyrośnięcia. Wszystkie składniki na sos mieszamy dokładnie ze sobą. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Podsmażamy na oleju, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni można również podsmażyć mięso mielone również
e-PrzepisyKulinarneMetoda do stosowania nie tylko przy tradycyjnych schabowych, ale również do kotletów z piersi kurczaka. Składniki: 1kg schabu lub piersi z kurczaka - mięso pokrojone na porcje sól, pieprz, przyprawa do mięs lub kurczaka - do przyprawienia 3 średnie jaja 2 łyżki zimnej wody bułka tarta i mąka - do panierowania, u mnie proporcje pół na pół, sypane "na oko" smalec - do smażenia(...)Porcje mięsa (u mnie tym razem piersi kurze) rozbić tłuczkiem na desce z obydwu stron. Każdy kotlet dobrze przyprawić (sól, pieprz, ewentualnie przyprawa do mięs lub kurczaka dla dodania smaku). Przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami zimnej wody (proporcje na 1kg mięsa). Niektórzy opcjonalnie używają tu wody gazowanej, mleka lub jogurtu naturalnego
Grunt to przepis!intensywnym kolorze, podane z makronem ryżowym to świetny pomysł na obiad czy kolację. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole! , Stovit, Tylko Stylowe oraz ePrezenty. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 4 kolby kukurydzy- mini marynowana w occie winnym Ole! 2 łyżki sosu sojowego sól himalajska Stovit , pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka(...)olej do smażenia 100 g makaronu ryżowego Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczak. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw
Podróż w kulinariamasła Łyżka oleju Kilka gałązek szałwii Przyprawy: świeżo zmielony pieprz, świeżo mielona sól Piersi z kurczaka myjemy, obcinamy błonki i delikatnie kroimy na paski. Możemy też użyć polędwiczek z piersi kurczaka. Przygotowane mięso oprószamy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy jedną łyżkę masła. Kiedy patelnia się nagrzeje smażymy filety z kurczaka, co chwilę polewając zawartością patelni. Kiedy piersi będą
Kolizje Smaków