Serowe knedle ze śliwkami 197Pyszne knedelki z ciasta serowego i bułki tartej. Do tego tradycyjnie bułka zarumieniona na masełku to jest coś couwielbiam ;) Do bułki tartej możecie dodać garść posiekanych
Smakołyki Asi
Dla zabieganych. Makaron z zielonymi warzywami i boczkiem 217Gdy o 17-tej wróciłam do domu, obiad miałam jedynie zaplanowany w głowie, ale przygotowałam go w takim tempie, że już pół godziny później siedzieliśmy przy
Posadzone i zjedzone
Jak zrobić zacierki 205Od czasu jak zrobiłam swoje pierwsze w życiu zacierki, mój syn oszalał na ich punkcie. Te malutkie kluseczki o najróżniejszych, naturalnych kształtach (bo same się formują
Posadzone i zjedzone
Kartoflanka z zacierkami 228Po przepisie na ZACIERK I, dzisiaj przepis na zupę ziemniaczaną, czyli kartoflankę, która w wersji rozbudowanej, na bogato ;) , stanowi samodzielne danie obiadowe. W sam raz na
Posadzone i zjedzone
Tortellini z sosem pomidorowym i fasolką 251Paczkę gotowych pierożków tortellini mam zawsze w spiżarni. Gdy trzeba coś na szybko zjeść, te pierożki są niezastąpione. Wystarczy szybki sos serowy w stylu beszamelu i
Posadzone i zjedzone
Golce - kluski ziemniaczane - kuchnia kaszubska 193Dziś kolejna odsłona kuchni z mojego regionu - kuchni kaszubskiej. Kuchnia regionalna, to tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Regionalizm potraw, to nie tylko tradycja i
Posadzone i zjedzone
Gryczane kopytka z bobu 213Co prawda sezon na bób już za nami ale spokojnie można dostać mrożony, który w tym przypadku równie dobrze się sprawdzi jak ten
Kuchenne Wariacje
Knedle z jagodami 213Składniki: 1 kg ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól dodatkowo 350 g jagód śmietana cukier Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i
magiczna kuchnia Kasi
Marchewkowe kluski 210Takie dzisiaj sobie zrobiłam kluski na obiad. Do tego dania można wykorzystać ziemniaki, które zostaną Wam z obiadu. Były bardzo smaczne. Można je podać polane masłem
O kuchni z uczuciem
Kołduny litewskie i ciasto pierogowe na maślance 362Kołduny powinny być takiej wielkości, żeby bez problemu, na raz – bez krojenia i gryzienia – wyłowione łyżką z gorącego rosołu elegancko mieściły się w ustach. Dopiero tam
Karo in the Kitchen
CZEREŚNIE – SŁODKI KĘS PRZYJEMNOŚCI 283„Jednocześnie chcemy, żeby były święta i czereśnie…”. Ten cytat z... Artykuł CZEREŚNIE – SŁODKI KĘS PRZYJEMNOŚCI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE