śmietanki 30% 200 ml wódki 1 puszka masy krówkowej kajmak Helio (400 g) Rada: Jeśli chcecie dodać bardziej świąteczną nutę. Likier można wzbogacić o odrobinę przyprawy do piernika. Przygotowanie: Do miski przekładamy całą masę krówkową. Dolewamy do niej wódkę i miksujemy do połączenia Uwaga! Masa chlapie. Ja zawsze zasłaniam miskę śmiereczką podczas miksowania lub używam misy z pokrywką. Teraz dolewamy
Słodkie okruszkimąki - 4 jaja -360 g mąki - 150 g cukru - łyżeczka sody - łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao -2 łyżki powideł -150 ml maślanki - szczypta soli - łyżeczka przyprawy do piernika *opcjonalnie Masło o temp. pokojowej ucieramy na puch w misie robota, dodajemy cukier i żółtka cały czas ubijając. Od długości ubijania zależy efekt końcowy, nie spiesz się, masa ma się
SMYKWKUCHNIborówkowym musem jak i borówkową galaretką. To takie połączenie pieczonego sernika z sernikiem na zimno. A jeśli już mowa o serniku na zimno to polecam sernik o smaku piernika i pomarańczy . Ten sernik to prawdziwa sensacja. Uwielbiam w nim smak korzennej przyprawy z aromatyczną pomarańczą. Sernik jest pyszny, a le i zwraca uwagę swoją dekoracją. Wykorzystałam do niej lukrowane pierniczki
codojedzeniaułożyć je równo na płaskiej tacce, tak aby się nie dotykały. Następnie, po wstępnym zamrożeniu, można je przełożyć do woreczka lub pojemnika. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie : Piernik żydowski Paszteciki z grzybami Makowa fantazja Ryba po grecku Kapusta z grzybami Śledzie z żurawiną Zobacz też najnowsze przepisy : Naleśniki na krokiety Krokiety wigilijne Uszka wigilijne Domowa masa makowa Prezenty
okolicepalnika.pl