pieczenie - 19054 przepisów (strona:503/1271)

Razowe ciasto bananowe z bakaliami 206

ksylitolem 4. Łączymy ze sobą wszystkie suche składniki, a następnie dodajemy jajeczną i bananową mieszankę, miksujemy 5. Powstałą masę przekładamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia 6. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 50-60 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Batoniki/ciasteczka musli kolejna odsłona 167

kroimy) mleko podgrzewamy i zalewamy nim suchą masę, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, aby musli napęczniało rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut po ostudzeniu kroimy w kostkę SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe ciasteczka owsiane 183

zagotować), oraz posiekaną czekoladę, blendujemy dodajemy rodzynki, odżywkę, mieszamy odstawiamy ciasto na około 5-10 minut rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia  pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut po ostudzeniu kroimy w kostkę SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe ciasto bez cukru i mąki 205

kakao, sodę, miksujemy na jednolitą masę białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do fasolowej masy miksujemy wszystko na najniższych obrotach przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp 180 stopni przez około 30-45 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jaglana makowa panienka 233

mąkę białka ubijamy na sztywną pianę do ubitych białek dodajmy żółtka, olej, mak, ksylitol, sodę, jaglaną mąkę, żurawinę i delikatnie mieszamy. przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp  180°C przez ok. 30-35 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik potreningowy z serków wiejskich + recenzja KFD Premium WPC 80 205

opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę przekładamy ciasto do formy  wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 min.  pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki  SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Batoniki musli z kaszą jaglaną 178

przekładamy masę  do formy wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej keksówki) i równomiernie rozsmarowujemy, ugniatając wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na ok. 25-30 minut pieczoną masę odstawiamy do ostygnięcia na ok. 20-30 minut. jeszcze ciepłą masę kroimy na batoniki (najlepiej świeżo naostrzonym nożem) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotlety zapiekane z serem i frytki z batatów 245

Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Kotlety : pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 2 minutki. Następnie układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nich po plasterku

Aga w kuchni
Ciasteczka czekoladowe z lentilkami 253

dzięki kropeczkom z lentilek. Składniki: - 80 g masła - 1 jajko - 180 g mąki pszennej - 30 g cukru trzcinowego - 40 g cukru kryształu - 25 g kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli - 100 g lentilek Przygotowanie: W misce ucieramy miękkie masło z oba rodzajami cukru na lekko puszystą masę. W drugiej misce łączymy wszystkie suche(...)składniki. Do utartego masła dodajemy jajko oraz stopniowo suche składniki, cały czas mieszając. Przygotowane ciasto formujemy w kulki, spłaszczamy je i na każde ciasteczko nakładamy po kilka lentilek. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 10 minut

Zainspirowana w kuchni
Pasztet z fasoli z pieczarkami 266

fasolę, cebulę z pieczarkami oraz warzywa miksujemy. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrobioną masę przekładamy do formy. Pieczemy  w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez ok. 60  min. do uzyskania złotego koloru. Pasztet podajemy  na zimno z pieczywem, sosami  kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym 224

masy jajecznej, mieszając delikatnie za pomocą łyżki w jedną stronę. Masę wylej na tortownicę pokrytą uprzednio papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 ºC i piecz 30-40 minut do suchego patyczka. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. (Więcej rad o tym, jak upiec perfekcyjny biszkopt znajdziesz tutaj: biszkopt idealny ). Galaretka pomarańczowa: 2 saszetki galaretek

Food Square
Warzywne zapiekane doniczki z makaronem w kremowym sosie serowym 269

kalafiora) - 3/4 paczki makaronu z zupki 'chińskiej' Amino W wysokiej misce mieszam warzywa (mogą być mrożone) wraz z resztą składników. Odstawiam na 5 minut. Masę umieszczam w formie do pieczenia i zapiekam góra-dół ok. 40 minut (wpierw 30 minut w temperaturze 180 stopni, a później 10 minut w 200 stopniach) Po upieczeniu odstawiam formę na 5 minut

upichcona
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM 183

Przepis nadesłany przez czytelniczkę z bloga http://rarossa.blogspot.com   Ciasto 40 dkg mąki 20 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 2 żółtka Farsz 4 duże łodygi rabarbaru 3 łyżki cukru 3 łyżki bułki tartej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Farsz Rabarbar obrać umyć i pokroić w kostkę wymieszać z cukrem oraz bułką tartą. Ciasto(...)paski. Spód ciasta posypać 1 łyżeczką bułki tartej, na to wyłożyć farsz, a na nim z pasków ciasta ułożyć kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z selera z nadzieniem grzybowo-orzechowym i musem marchewkowym z chipsami z jabłka 245

puree. Dodajemy do smaku curry, sól, musztardę i chili. Mieszamy. Jabłka kroimy w cienkie plastry, obsypujemy cukrem pudrem, układamy jeden obok drugiego na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 80 stopni C przez 1 godzinę. Gotowe dodatki układamy na talerzu wg uznania. Bezglutenowe pierogi z selera przygotowałam w duecie z Karoliną ( Kuchnia Bezglutenowa Loli ). Poniżej krótka

Smakowity Blog Kulinarny