pieczenie - 19054 przepisów (strona:1048/1271)

Łosoś pod szpinakową pierzynką 371

Łosoś pieczony w piekarniku, w folii aluminiowej, dzięki czemu pozostaje soczysty a aromaty wzajemnie się przechodzą. Składniki Łosoś świeży filety, ok. 400-500g Szpinak świeży lub mrożony, 400g Mozzarella 2 kulki, ok. 300g Sól do smaku Pieprz kolorowy do smaku Pieprz cytrynowy Sos sojowy Oliwa z oliwek Czosnek 5 ząbków Wykonanie: Łososia pokroić na kawałki, oczyścić […] The post

Kulinarne Przeboje
Grilowane Warzywa 137

Grillowane warzywa są świetnym dodatkiem do pieczonego Kurczaka czy innych mięs. Są bardzo proste w przygotowaniu i bardzo aromatyczne poprzez dodatek ziół. Można je przygotować w piekarniku, na patelni grillowej w domu czy na grillu na Świerzym powietrzu. Grillować można naprawdę wiele warzyw,  ja  użyłem do tego cukinii i bakłażana. Składniki: Cukinia, Bakłażan, Olej z oliwek, Sól

cookpl
Tort 126

Ostatnio jeden z Naszych znajomych miał urodziny, dlatego z tej oto okazji postanowiliśmy przygotować dla Niego tort urodzinowy. Uwielbiamy piec torty, więc była to dla nas wielka przyjemność, a wspólna dekoracja była świetną zabawą. Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był

cookpl
Zapiekanka z kurczakiem 6706

sobą i dodajemy połowę startego sera, majonez i ketchup. Całość przyprawiamy solą i pieprzem według uznania i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypujemy resztą startego sera.  Pieczemy w piekarniku, aż ser roztopi się i nabierze chrupkości, czyli około 15 min w 180'C. Smacznego Serdecznie Was pozdrawiamy i zachęcamy do polubienia naszej strony na facebooku  Link

cookpl
Drożdżówka z owocami 141

przekładamy do formy o wymiarach 37 x 25 cm. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 45 minut. Po tym czasie posypujemy ciasto kruszonką i owocami (mrożone owoce należy wcześniej odmrozić). Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 175 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 30-40 minut

Delicious Titbits
Syrop (miód) z mniszka lekarskiego czyli tzw. miodek majowy / Homemade Dandelion Syrup 194

water and add sliced lemons. Bring to a rolling boil and then let simmer for about 15 minutes. Leave overnight. Then strain the stock through a strainer or a piece of gauze, add sugar and simmer on low heat for 2-3 hours. Pour the syrup into clean jars and set aside until cooled to room temperature. Store

Delicious Titbits
Domowa granola 173

bananowy i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na dużą blaszkę - ja używam tej z piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 160 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C i wkładamy do niego naszą granolę. Pieczemy przez ok. 45 minut bardzo często mieszając, aby jej nie przypalić. Gdy będzie rumiana, wyłączamy piekarnik i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Gdy wystygnie dodajemy rodzynki lub ulubione bakalie i zajadamy

Delicious Titbits
Kurczak nadziewany 353

jajko, 1 łyżkę masła, sól i pieprz. Mieszamy. Następnie nadziewamy kurczaka i zaszywamy.  Roztapiamy pozostałe masło, dodajemy do niego przyprawę do kurczaka i smarujemy całego kurczaka z zewnątrz. Pieczemy przez półtorej godziny pod przykryciem i pół godziny bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego 169

skropić olejem. Odstawić na min. godzinke ja odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnie rybę ułożyć na foli aluminiowej, formując gniazdko. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20-30 minut. W tym czasie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić jarmuż. Smażyć aż zmięknie. Gdy jarmuż będzie miękki dodać soczewicę z puszki, doprawić do smaku solą czosnkową

Monia miesza i gotuje
Warzywne szaszłyki 276

mnie kolejność była następująca: cukinia, żółta papryka, seler, pomidor cherry, cebula, cukinia, papryka czerwona, seler, pomidor koktajlowy, cebula... Szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą. Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem z cytryny. Idealne z sosem czosnkowym. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Wieprzowina z rozmarynem w towarzystwie szparagów ;) 174

musztardzie, czosnku, rozmarynie, soli i kilku łyżkach oleju. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie smażymy kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią. Wkładamy do blaszki i pieczemy pół godziny w 180 stopniach. Szparagi należy umyć i odkroić końcówki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru. Wkładamy szparagi w pozycji pionowej, tak żeby

Czerwona Porzeczka
Kieszonki z piersi z kurczaka 2095

ziołami prowansalskimi. W każdej z piersi robimy kieszonkę, napychamy farszem i spinamy wykałaczką. Smażymy na odrobinie oleju aż się zarumieni. Następnie układamy na blasze, podlewamy tłuszczem z patelni i pieczemy pół godziny w 180 stopniach

Czerwona Porzeczka
Drożdżowe bułeczki z kabanosami i cebulką 188

bułeczek w zależności od wielkości. Odstawić na pół godzinki w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie posmarować na wierzchu wodą i wstawić do piekanika nagrzanego na 180 C i piec ok 10-15 minut aż ładnie się zarumienią

Monia miesza i gotuje
JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE 179

Są powszechne jak chleb i tanie jak barszcz. Może dlatego,... Artykuł JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 158

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania