pieczenia - 22046 przepisów (strona:928/1470)

Chałka z miodem 168

nich plecionkę. Gotowe chałki pozostawić jeszcze do wyrośnięcia na około 30 minut a następnie posmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka, posypać makiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 minut w temperaturze 190 stopni C. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić na kratce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pizza 204

pizzy posmarować sosem pomidorowym, posypać startymi serami, na nich poukładać   salami, pokrojone pomidory i paprykę. Całość posolić,   dodać inne przyprawy według uznania. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 – 20 minut w temperaturze 260 stopni C. Podawać gorącą. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pszenno - orkiszowy chleb na jajach i miodzie 192

ponownego wyrośnięcia na 40 minut. Przed wstawieniem do piekarnika wyrośniętych bochenków, każdy ponacinać, wysmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka i posypać makiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 – 35 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu chleb studzić na kratce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pszenny chleb na jogurcie z ketchupem i suszonymi pomidorami 186

Pozostawić do ponownego wyrośnięcia na 30 - 40 minut. Przed wstawieniem do piekarnika wyrośnięte ciasto posmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić na kratce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Sernik chałwowy 212

delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Na dno piekarnika wstawić blachę z wodą, piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C, nad blachą z wodą umieścić sernik i piec w tej temperaturze 1 godzinę. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić jeszcze sernik na ok 15 minut, potem wyjąć. Po wystudzeniu wstawić sernik do lodówki

Na słodko lub wytrawnie
Brioche 196

pozostawić na 3 godziny w ciepłym miejscu do czasu aż ciasto podwoi swoją objętość. Przed wstawieniem do piekarnika wyrośnięte ciasto posmarować rozmąconym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Placek drożdżowy - wykorzystanie dużej ilości białek 217

ściereczką i pozostawić na 2 godziny do podwojenia objętości w ciepłym miejscu. Przed włożeniem do piekarnika ułożyć na cieście owoce i posypać migdałami. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Cannelloni ze szpinakiem 201

najpierw jedną warstwę rurek,  przykryć je plastrami sera  i ułożyć na nich drugą warstwę rurek. Całość polać sosem szpinakowym. Naczynie przykryć folią i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać na gorąco. Smacznego :-) Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem są ZT Kruszwica

Na słodko lub wytrawnie
Prosty chleb ze szpinakiem i ziemniakami 227

pozostawić jeszcze na około 30 minut do wyrośnięcia. Przed wstawienie chleba do piekarnika posmarować go rozmąconym jajkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 – 35 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu studzić chleb na kratce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Zapiekany omlet ze szparagami 205

razem ze śmietaną, dodać zioła i przyprawy. Całość zmieszać ze szparagami. Masę jajeczną przełożyć do żaroodpornego naczynia i rozprowadzić równomiernie na rozłożonym boczku. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 17 minut w temperaturze 170 stopni C. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Drożdżówki z jeżynami i kruszonką 210

prawie do samej blaszki. W zrobione wgłębienie wsypać ½ łyżeczki bułki tartej, na to wyłożyć owoce. Bułeczki wysmarować rozmąconym jajkiem a następnie posypać kruszonką. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni C. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Keks do dłuższego przechowywania 210

wody bakalie i ubite białko. Całość delikatnie wymieszać. Keksówkę   wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pszenno - orkiszowy chleb z ziarnami 176

wysmarowanej tłuszczem formy. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia na około 30 – 40 minut. Wyrośnięte ciasto posmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 – 40 minut w temperaturze 190 stopni C. Po wyjęciu z piekarnika chleb wystudzić na kratce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Najszybsze i najłatwiejsze pączki 184

się już skończył, ale pączki można upiec zawsze :-) Dzisiaj zaległy przepis na najszybsze i najłatwiejsze pączki według przepisu Krzysztofa .   Polecam, są naprawdę pyszne. To najlepsze pączki, jakie dotychczas piekłam. Z podanego przepisu wyszło mi 18 średnich pączków. Składniki: 500 g mąki pszennej 3 łyżki cukru 125 g masła 1 szklanka mleka 20 g suszonych drożdży 3 jajka marmolada

Na słodko lub wytrawnie
Ciastka z jabłkami 181

przy klejeniu pierogów. Sklejamy brzegi ze sobą z obu stron jabłka, pozostawiając otwór. Gotowe ciasteczka ułożyć w niewielkich odstępach na wyłożonej papierem blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 – 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania