pieczenia - 22046 przepisów (strona:1069/1470)

Najlepsze kopytka domowe 3391

Jest młodą mężatką i dopiero uczy się gotować: "Pyzo kochana, za dwa tygodnie mam sama zrobić cały niedzielny obiad. Będzie tradycyjnie czyli rosół z makaronem. Na drugie udka pieczone , jakaś surówka i kopytka bo tak sobie zażyczyła rodzinka. Rosół już gotowałam, z udkami sobie poradzę, ale wiem, że z kopytkami będę miała problem. Już 2 razy próbowałam je robić

Smaczna Pyza
Zapiekanka jesienna 191

sera to danie idealne na jesień. Świetnie nada się na obiad czy ciepłą kolację. Dlatego Wy się częstujcie, a ja uciekam spać! Składniki : * 1 cukinia * 2 kolorowe papryki * kawałki pieczone mięsa np z kurczaka  * sól, pieprz, zioła do smaku * 2 łyżki oliwy z oliwek * 100g tartego żółtego sera * 100g ugotowanego al dente dowolnego makaronu Przygotowanie :  Cukinię pokroić

Magiczne Życie Marty
Sos. Jogurt. Czosnek. Dip czosnkowo jogurtowy 363

bazie jogurtu, z czosnkiem, to świetny dodatek do pieczonych ziemniaków, frytek czy pizzy . Można nim posmarować tortillę albo maczać sobie w nim kawałki świeżych warzyw. I chociaż przygotowanie jest bardzo proste to podam przepis bo na pewno komuś się przyda. Według mnie jedną z ważniejszych rzeczy przy jego przygotowaniu jest posiekanie a następnie roztarcie czosnku. Wierzcie mi, że przeciśnięty przez

Smaczna Pyza
89.Szybko, prosto i pod chmurką: czyli clafoutis z pomidorkami koktajlowymi, peperoni czereśniową, czarnymi oliwkami i nie ty 295

konsystencję. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na wyłożonych wcześniej składnikach układamy warstwę pokruszonego sera Capresi i całość zalewamy masą śmietanowo jajeczną, którą finalnie posypujemy startym parmezanem. Clafoutis pieczemy 30-35 minut na środkowej półce piekarnika - wypiek musi obficie urosnąć i się przyrumienić, będzie gotowy, gdy masa wewnątrz będzie bardzo ścięta i..kolejno delektujemy się - smacznego! (; (function

Symfonia Smaków
Rajskie jabłuszka. Deser. Jabłka w cieście z marcepanem i żurawiną 262

Znowu w domu marudzenie o szarlotkę . Ja wiem, że to ulubione ciasto moich Chłopaków, ale nie lubię piec tego samego zbyt często. Jesień to rzeczywiście najlepszy czas na jabłeczniki albo ciasto ze śliwkami bo teraz te owoce są najsmaczniejsze. Jednak śliwki zostały przetworzone na powidła a jabłek było za mało żeby upiec blachę szarlotki więc zrobiłam coś zupełnie innego

Smaczna Pyza
Krupnik 205

lubiłam biegać. Ten głód był nawet przyjemny, bo cokolwiek nie zjadłam aby go zaspokoić, bardzo mi smakowało. I tym sposobem polubiłam gotowane wędliny drobiowe, które wcześniej omijałam szerokim łukiem, pieczone rozklapciane jabłka, i krupnik. A krupnikiem "katowana" byłam od dziecka. Tak się czułam jak byłam mała bo wolę pizze, hamburgery, sałatkę Cezar, frytki .... Ale dawno nic nie smakowało tak dobrze

Matka Żywicielka
Pstrąg z grilla 199

łyżeczkę masła, i 2-3 plasterki czosnku. 4. Wierzch ryby posolić, ułożyć na nim limonkę, czosnek, polać oilwą i położyć łyżeczkę masła.  5. Szczelnie zawiniętą w folię rybę piec na grillu przez około 25 minut. 6. Podawać z ulubionymi, prostymi dodatkami takimi jak pomidory, ogórki gruntowe, sałata z sosem miodowo musztardowym... Bieżniki / DUKA

Matka Żywicielka
Sernik karmelowo-orzechowy 280

krówkową, mąkę ziemniaczaną i rozbełtane w oddzielnej miseczce jaja, dokładnie ze sobą łączmy. Orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki i dodajemy do masy serowej. mieszamy delikatnie. Wylewany na spód i pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni. Warto wstawić miseczkę z wodą na niższą półkę piekarnika, dzięki czemu ciasto będzie bardziej wilgotne i kremowe w smaku.      Masło rozpuszczamy

sama złodycz
Zupa z jarmużu na mleku kokosowym z pikantnym musem z dyni 257

łyżki sosu rybnego Dodatkowo:   ryż jaśminowy CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI MUS Z DYNI: Dynię obieramy ze skórki, pestki wyrzucamy. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyciągamy z folii, wrzucamy do misy blendera wraz z jedną papryczką bez pestek(!), kilkoma listkami świeżej bazylii i miksujemy

Tajskie smaki
Rogaliki drożdżowe 226

łyżeczkę dżemu na każdym i zwijamy je od podstawy jak roladę a boki zawijamy na kształt rogala. Gdy wszystkie będą gotowe smarujemy je białkiem,  i przekładamy na brytfankę. Pieczemy 40  MINUT   w 180 stopniach

ciastkarnia na kruchym spodzie
Zapiekanka chłopska 278

Prosto, pożywnie i do tego bardzo smacznie. Tak najkrócej można opisać zaproponowane przeze mnie dzisiaj danie. Inspiracją do jego przygotowania były pieczonki jurajskie przygotowywane w żeliwnym

Wyprawy kulinarne
Gnocchi w sosie pomidorowym z mascarpone 540

mieszając passatę, parmezan, czosnek oraz mascarpone. Ugotowane gnocchi wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na gnocchi wylewamy wcześniej przygotowany sos pomidorowy, a na wierzchu układamy podartą mozzarellę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni
Babka ziemniaczana 347

pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Brytfankę obsmarować olejem i wlać ciasto, na wierzch wlać 2 łyżki oleju i rozprowadzić równomiernie - ciasto wtedy nie jest suche. Piec w temperaturze 200 C przez ok 1 h  Smacznego

Niezły Młynek
Kurczak marynowany na słodko z puree ziemniaczano -dyniowym 294

puree. 2/ Dynię kroimy na pół księżyce, pestki wyrzucamy, przy pomocy obieraczki pozbywamy się skórki. Każdy kawałek zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 60 minut.  3/ Gdy naszej dyni zostało 20 minut do końca, obieramy ziemniaka, kroimy go na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Dynię, ziemniaka, i kilka

My Culinary Art
Tunel śliwkowy 270

szczyptą soli na sztywną pianę, cały czas ubijając dodajemy kolejno żółtka, następnie powoli dodajemy cukier i makę cały czas ubijając. Ciasto przelewamy do prostokątnej blachy wyłożonej papierem pergaminowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 C przez 8 minut. Po upieczeniu ciasto przekładamy na wilgotną ścierkę i skręcamy je jak roladę. Pozostawić do wystygnięcia

Niezły Młynek