pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:203/377)

Pasztecik mięsny z niespodzianką 143

odkładamy. Do miski przekładamy mięso i dodajemy do niego żurawinę, białko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy razem i dzielimy na dwie części. Jedną część mięsa przekładamy na dno niedużej keksówki. Na mięsie układamy na środku jedno po drugim jaja przepiórcze. Przykrywamy pozostałym mięsem tak aby nie było widać jajek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 min w temperaturze

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Delikatna tarta na cieście francuskim z cukinią, fetą i wędzonym kurczakiem 503

cytryny - mięta (u mnie dwie łyżeczki suszonej) - pieprz grubo mielony do smaku - sól morska - mieszanka ziół greckich - 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1. Fetę, jogurt naturalny, sok z cytryny, jajko, miętę i pieprz łączymy w miseczce na gładką masę. 2. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. 3. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. 4. Oliwę mieszamy(...)rozwijamy, układamy na blasze, rozsmarowujemy masę z fety pozostawiając wolne brzegi. Następnie układamy kawałki kurczaka i cukinię. na tak ułożonych plasterkach cukinii rozsmarowujemy pędzelkiem oliwę z ziołami. 5. Tartę pieczemy w 200 stopniach (grzanie góra - dół) 20-30 minut. Smacznego

Cook&Love
Kotleciki z mintaja 182

niej za wiele wody. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Rybę z cebulką mielimy w maszynce do mięsa (cebulkę można też dodać bez mielenia, ale nie wszystkie dzieci to lubią). Do zmielonej masy dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Dobrze wyrabiamy. Masa będzie dość luźna, ale za to kotleciki(...)rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką. Można podawać również z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Inne dania z rybą, w tym kotleciki, krokiety i sałatki, a także przepis na pieczonego karpia znajdziecie TUTAJ

Trzeci talerz
dynia podwójnie nadziewana 146

hokkaido łyżka oliwy ząbek czosnku szczypta soli nadzienie 1: 250 g twarogu pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku nadzienie 2: 400 g mięsa mielonego 2 łyżki przecieru pomidorowego cebula 3 łyżki oliwy łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz do smaku Dynię przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać oliwę, wymieszać, pastą natrzeć dynię(...)ugnieść. Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, zrumienić, dodać mięso, usmażyć, doprawić, dodać przecier pomidorowy. Nadzienie mięsne wyłożyć na warstwę serową. Wyrównać wierzch. Połówki dyni włożyć do żaroodpornego naczynia. Wlać ok 1 cm wody, przykryć (np folią aluminiową), wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec około godziny

6niebo
Pieczone kotlety schabowe 173

wodnej aby nie były suche. Osobiście nie przepadam za schabowymi, ze względu na to że ociekają tłuszczem, ale od czasu do czasu do czasu zjem oczywiście, zdecydowanie wolę mielone. Pieczone schabowe są inne niż te które jadłam wcześniej, są wilgotne, lekko czuć masełko, nie są przesuszone. Są pyszne, odkroiłam sobie kawałeczek na próbę i z trudem opanowałam się(...)jajka rozmącone z 4 łyżkami mleka bułka tarta do panierowania mąka do panierowania 10 łyżeczek masła Przygotować żaroodporne naczynie o wymiarach np. 20 cm na 30 cm, wysmarować masłem. Mięso umyć, pokroić na jedno centymetrowe plastry. Każdy plaster włożyć do foliowej reklamówki, rozbić na grubość około 1/2 cm z każdej strony. Posolić i popieprzyć z dwóch stron. W miseczkę nasypać

moj przepis na
Cukinia zapiekana z mięsem 206

patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso i usmażyć lekko przyrumieniając. Dodać przyprawy, ketchup , wymieszać  i chwilkę smażyć. Tak przygotowanym mięsem napełniać cukinię i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać wierzch startym żółtym serem. Wlać wodę tak aby sięgała do połowy cukinii Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. cukinia zapiekana z mięsem

O kuchni z uczuciem
Faszerowane muffiny w cieście francuskim 169

Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie  250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów  papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia  ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy  wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu(...)kwadraty i wypełniamy nimi formę. Ciasto dociskamy do ścianek palcami i wypełniamy farszem. Na wierzch kładziemy po plastrze sera . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy 20 minut góra i dół.  Smacznego

Niezły Młynek
Pulpety rybne w zalewie octowej 215

Składniki: 1 kg fileta z ryb (morszczuk lub mintaj) 2 jajka 1 duża cebula 2 bułki 1 szklanka mleka pieprz i sól bułkę tartą olej do

kgwjanczewo
Cycki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym 169

Lubimy filety z kurczaka, łatwość ich przyrządzania kusi atrakcyjnymi wersjami dań z nimi w roli głównej, stąd ta kolejna wersja kotlecika z kieszonką pietruszkową, wybornie wygląda

kgwjanczewo
Faszerowana ,,kaczka dziwaczka” pieczona w garnku rzymskim 247

bloga Kulinarne Etiudy na kaczkę faszerowaną w cieście. Jednak ciasto sobie podarowałam :-). A przepis na farsz również delikatnie zmieniłam.  Polecam pieczenie w naczyniu rzymskim - dla mnie to niesamowite odkrycie. W momencie kiedy piekłam w nim kaczkę, co prawda, nawet nie wiedziałam, że naczynie które posiadam jest ,,naczyniem rzymskim" jednak już wtedy się nim zachwyciłam - kaczka wyszła soczysta(...)pomoc Rysia :-*  KACZKA FASZEROWANA Składniki 1 kaczka z której wyjęto wcześniej kości (osobiście tego robić nie umiem więc póki co nie zaprezentuję tej sztuki) pól kilograma mielonej łopatki pól kilograma mielonego karczku (poprosiłam Pana w sklepie aby mi zmielił) 2 cebule 2 jajka tymianek sól i pieprz 2 łyżki wódki ziele angielskie odrobina gałki muszkatałowej ząbek

sierotka maRysia w kuchni
Tarta cukiniowa 167

  U mnie w tym roku cukinii pod dostatkiem, więc jeszcze nie raz pokażę Wam dania z wykorzystaniem tego warzywa, dzisiaj tarta cukiniowa. Składniki: Ciasto: - 1

Zainspirowana w kuchni
Schabowy według Magdy Gessler 229

W wielu materiałach internetowych możemy znaleźć przepis na schabowy według Magdy Gessler. Postanowiliśmy sprawdzić czy faktycznie jest tak dobry jak pojawiające się opinie. Kotlet schabowy podamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlet schabowy tradycyjny 139

A oto odsłona najpopularniejszego kotleta, co oznacza, że bardzo lubianego, ale prawda, że mimo popularności, zawsze mamy na niego apetyt? na takiego prosto z patelni, chrupkiego

kgwjanczewo
Zapiekanka makaronowa z mięsem, serem i warzywami 175

zmięknie. Dodać mięso mielone, czosnek pokrojony drobno, wszystkie zioła, paprykę pokrojoną drobno, marchew potartą na dużych oczkach. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Doprawić solą, pieprzem, kurkumą, papryką słodką i ostrą. Wlać pomidory z puszki, wywar wieprzowy i wymieszać. Jarmuż umyć osuszyć i oderwać twarde łodyżki i wyrzucić. Zostawić tylko listki. Dodać jarmuż do mięsa i gotować 5 minut(...)żaroodpornego naczynia dodać podgotowany makaron i rozłożyć go na całej powierzchni. Na makaron wylać cały sos z mięsem, pokruszyć mozzarellę na całej powierzchni. Zetrzeć cały ser na tarce o dużych oczkach. Przykryć naczynie folią spożywczą. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 25 minut. Podawać gorące, pycha

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka „Hobbita” 522

pomidorów krojonych 1 opakowanie mięsa mielonego z łopatki ( 0,5 kg ) kawałek sera do utarcia 1 kubek jogurtu greckiego 400 ml 100 ml słodkiej śmietanki 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku Mięso mielone , podsmażamy na odrobinie oleju(...)smaku i układamy na dnie wysmarowanej olejem formy o wysokich brzegach , zalewamy śmietanką . Na ziemniakach układamy pieczarki , następnie podsmażone mielone, cukinię , cebulę ponownie solimy i pieprzymy . Na koniec pomidory z puszki , całość przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C przez 2 godziny . Następnie zdejmujemy folię i smarujemy wierzch jogurtem greckim , wymieszanym z tartym serem

Ogrodnik w podróży