pieczarki - 22435 przepisów (strona:656/1496)

Sos pieczarkowy 88

mój drugi, tuż po sosie kurkowym, ulubiony sos grzybowy :) Sos ten świetnie pasuje do placków ziemniaczanych, dań mięsnych, czy też potraw z makaronem. Jego główną zaletą jest to, iż pieczarki na szczęście są dostępne przez cały ro The post Sos pieczarkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Karkówka zapiekana z pieczarkami i cebulką 93

Karkówka zapiekana z pieczarkami i cebulką to proste danie, które praktycznie robi się samo ;) Przy kupnie karkówki należy pamiętać, by wybierać te mniejsze kawałki od młodszej świnki – dzięki temu mięso będzie smaczne i kruche. K The post Karkówka zapiekana z pieczarkami i cebulką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami 78

Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami na jednej z naszych domówek okazały się hitem :) Zniknęły w mgnieniu oka! Jeśli planujecie imprezę w domu, to koniecznie je zróbcie! Goście będą zachwyceni! :) Więcej przepisów na imprezowe przekąski z The post Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pieczarki w aromatycznym sosie 9756

Pieczarki w aromatycznym sosie – aromatyczne, szybkie i pyszne danie! :) Można je podawać z pieczywem jako kolację lub jako ziołowy sos pieczarkowy do obiadu. Nada się również jako przekąska na imprezę, jeśli lubicie zajadać się samymi pieczark The post Pieczarki w aromatycznym sosie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Risotto z pieczarkami 67

Risotto z pieczarkami – to pomysł na proste danie, idealne na obiad, czy ciepły posiłek do pracy, który można wrzucić do pudełeczka i szybko odgrzać ;) Przepis można oczywiście dowolnie modyfikować, dodając np. kawałki usmażonego/ugotowanego ku The post Risotto z pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! 138

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek, której przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut :) A potem wkładamy do piekarnika i po 10-15 minutach możemy zajadać się już pysznymi przekąskami :) Można je podawać z ulubionymi sosami lub wcinać same bez The post Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym 98

Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym – to idealny dodatek do makaronów, czy ryżu. Sprawdzi się również idealnie jako sos do smażonej/pieczonej piersi z kurczaka i nie tylko! Polecam go jako dodatek do dań na wszelkie imprezy – gościom The post Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Papryka faszerowana soczewicą i kaszą jaglaną 118

też i lekki obiad. Danie dostarczy wielu cennych składników odżywczych. Papryka faszerowana soczewicą i kaszą jaglaną – przepis ok. 430 kcal, B: 17g, T:14g, błonnik:16g Składniki: 5 pieczarek 3 łyżki kaszy jaglanej 3 łyżki soczewicy czerwonej lub zielonej cebula natka pietruszki łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, kurkuma mozzarella 20g Sposób wykonania(...)patelni podsmaż na oleju cebulę z pieczarkami, potem dodaj obranego ze skórki pomidora, podduś. 2. Dodaj ugotowaną soczewicę i kasze jaglaną 3. Dopraw do smaku 4. Napełnij paprykę farszem i zapiecz w piekarniku (w naczyniu żaroodpornym), w temperaturze 180 stopni przez około 10 -15 minut. Pod koniec dodaj ser i zapiecz. Smacznego Artykuł Papryka faszerowana soczewicą i kaszą jaglaną pochodzi

Strefa Zdrowego Żywienia
Leczo z fasolką szparagową 150

tego. Możecie dorzucić śmiało swoje ulubione warzywa jak np. kukurydzę. A zieloną paprykę zamienić na czerwoną i żółtą. Składniki: 400 g karkówki 300 g fasolki szparagowej 500 g pieczarek 2 cukinie 2 papryki (u mnie zielone) 700 g passaty pomidorowej sól, pieprz, słodka papryka, cukier, zioła prowansalskie świeża bazylia, tymianek Fasolkę obrać, odkroić ogonki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić(...)kawałki i przyprawić je solą, pieprzem i słodką papryką. W garnku rozgrzać tłuszcz i usmażyć na nim mięso. Gdy ładnie się zrumieni dodać obrane i pokrojone w grube plastry pieczarki. Następnie dodać paprykę i jedną pokrojoną cukinię. Wlać passatę. Następne dolać około 0,5 - 1 l wywaru, w którym gotowała się fasolka. Ilość płynu zależeć będzie od tego, czy wolicie

My simple kitchen
Makaron ryżowy z kiełbasą i warzywami 105

Makarony to super wdzięczny temat na obiad. Jest na niego milion sposobów. Jeśli nie macie czasu na obiad, sięgnięcie po przepis! SKŁADNIKI: 110 cukinii 1 cebula 120 kiełbasy 6 pieczarek 1/2 chili 120 g makaronu ryżowego, u mnie świderki olej lubczyk, słodka papryka, pieprz, sól, oregano parmezan i natka do podania PRZYGOTOWANIE: Kiełbasę kroję w półksiężyce. Warzywa myję, siekam(...)kawałki. Cebulę i chili siekam w drobną kostkę. Na oleju przesmażam kiełbasę, gdy zacznie się ładnie rumienić dodaję cebulę i chili. Po chwili cukinię i pieczarki. Smażę kilka minut. Makaron gotuję al dente w osolonym wrzątku. Odcedzam i dodaję do warzyw. Podaję z parmezanem i natką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Leczo z mięsem mielonym. Pyszna odmiana dla wersji z kiełbasą. PRZEPIS 141

próbujemy różnych wariantów, a z mięsem mielonym to zdecydowanie jeden z naszych ulubionych. Przepis na leczo z mięsem mielonym Składniki: 2 duże cebule, pół kilograma mielonej wieprzowiny, 300 gramów pieczarek, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, pół kilograma świeżej zielonej papryki (lub w różnych kolorach), 2 puszki pomidorów w zalewie lub podobna ilość świeżych obranych, cukinia, kopiasta łyża papryki w proszku(...)sól, pieprz, olej. Zrób tak: w dużym garnku na oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso i nie przerywając smażenia rozdrobnij je za pomocą łopatki, dorzuć pokrojone w grubsze plasterki pieczarki, posiekany czosnek i wszystko zrumień. Pod koniec dodaj marchewkę pokrojoną w plastry, po kilku minutach wsyp paprykę i wymieszaj, aby połączyła się z tłuszczem, następnie dodaj pomidory, a także pół

Kulinarna Polska
Dorsz na pieczarkowym risotto 139

papierowym ręczniku.Składniki na marynatę łączymy ze sobą dokładnie mieszając ,zalewamy rybę i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny przed pieczeniem. Risotto 100 g ryżu 0k. 250 g pieczarek 1 mała cebula ok.300 ml bulionu szczypta pieprzu 3 łyżki śmietanki słodkiej zielona pietruszka 1 łyżka W garnku z grubym dnem zeszklić na łyżce masła drobno pokrojoną cebulę, dodajemy ryż(...)dusimy ok. 3/4 minuty ciągle mieszając.Następnie wlewamy 100 ml bulionu i gotujemy nadal ciągle mieszając.Gdy ryż wchłonie połowę płynu dodać pokrojone w drobne plasterki pieczarki ,zagotować.Następnie cały czas miesząjąc aby ryż się nie przypalił dolewamy stopniowo resztę bulionu .Ryz powinien być al  dente .Na koniec dodajemy śmietankę i zieloną pietruszkę.Ewentualnie doprawiamy pieprzem. Dorsza smażymy

Andzia Pichci
Pyszne grillowane warzywa 130

przygotowujemy pyszne grillowane warzywa, które świetnie pasują do mięsa. Inne przepisy na grilla znajdziecie TUTAJ . Grillowane warzywa – Składniki: 2 cukinie 4 papryki (różne kolory) 3 cebule 500 g pieczarek olej/oliwa z oliwek 1-2 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli   Wykonanie: Pieczarki obrać i pokroić na połówki lub ćwiartki w zależności od wielkości. Polecam wybierać

Pasja Smaku
Wytrawny placek pieczarkowy 119

proszku do pieczenia 400 g kwaśnej śmietany Farsz 700 g mięsa (ja użyłam resztek z obiadu – gotowanej piersi z kaczki, piersi z kurczaka oraz mięso z indyka) 200 g pieczarek 6 jaj ugotowanych na twardo 4 średnie cebule szklanka rosołu (najlepiej drobiowy) 2 łyżki bułki tartej ząbek czosnku sól, pieprz Farsz: Mięso ugotuj (lub wykorzystaj mięso już ugotowane), a następnie(...)zmiel. Cebulę w drobną kostkę. Pieczarki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Całość podduś na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebulka ładnie się zeszkli dodaj posiekane jaja i mięso, całość podlej rosołem, dzięki czemu farsz nie będzie suchy. Całość wymieszaj, po czym dodaj resztę składników: bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś do miękkości

365 dni dookoła kuchni