dnia tylko odgrzać, mając pewność, że zachowa swój smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka obiadowa, którą przygotowałam tym razem to zapiekanka makaronowa z dodatkiem pysznego mięsa mielonego połączonego z pieczarkami i cebulką. A jak smakuje? PALCE LIZAĆ! Stąd też nazwa zapiekanki. Poniżej opisałam Wam w kilku prostych krokach, jak przygotować zapiekankę palce lizać, a także przygotowałam(...)filmik, na którym zobaczycie cały etap przygotowania tego dania. Zapraszam na przepis! ZAPIEKANKA PALCE LIZAĆ – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 cebula 350 g pieczarek 300 g sosu pomidorowego 180 g makaronu kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej sól pieprz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Makaron gotujemy
Przepiski.plzapraszamy Cię na nasz przepis! Polecamy! Zapiekanka rybna z ziemniakami Składniki: filet z dorsza lub innej ryby: 700 – 800 g brokuł: 1 szt. ziemniaki: 400 – 500 g pieczarki: 200 – 300 g mleko: 200 ml żółty ser: 200 g musztarda Dijon: 1 łyżeczka suszony koperek: 1 łyżeczka jajka: 1 szt. sól i pieprz do smaku Zapiekanka rybna(...)ziemniakami – przepis Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj al dente na parze lub metodą klasyczną. Pieczarki pokrój na ćwiartki lub w plasterki i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Naczynie żaroodporne wysmaruj odrobiną oleju lub masła. Ugotowane ziemniaki odcedź i pokrój w plasterki. Następnie ułóż na dno naczynia. Na ziemniaki rozłóż pokrojone na mniejsze
Kuchnia Na Wypasiepożywny obiad dla całej rodziny. Tak przygotowana potrawa najlepiej smakuje podana z pieczywem. składniki na 4 porcje 250 g parzonego boczku 500 g kiełbasy śląskiej 250 g pieczarek 250 g kapusty białej 4-5 sztuk średnich ziemniaków ( około 500 g ) 2 średnie cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 puszka pomidorów bez skórki ( 400 g ) olej(...)łyżeczka wędzonej mielonej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól przepis Boczek kroimy w niewielką kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Obraną cebulę kroimy w większą kostkę. Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Czerwoną i zieloną paprykę kroimy na większe kawałki. Obrane ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Kapustę białą szatkujemy. Do dużego garnka wrzucamy pokrojony boczek i wytapiamy z niego tłuszcz
Smakowite Daniapszennej 1 jajko 300 ml letniej wody 7 g suchych drożdży lub 25 g świeżych 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: 500 g fileta z kurczaka 350 g pieczarek 4 ogórki konserwowe 1 papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula czerwona 8 łyżeczek ketchupu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka czosnku(...)odstawić w ciepłe miejsce na minimum godzinę. Farsz: Fileta z kurczaka umyć, oczyścić z błonek i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami i usmażyć na odrobinie tłuszczu do zarumienienia. Pieczarki umyć pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Ogórki pokroić w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. WYKONANIE 1. Ciasto podzielić
Alle Dobre!Sałatka z czerwoną cebulą to wyśmienita propozycja na kolację. Sałatka jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. W sałatce oprócz czerwonej cebuli znajdują się również takie składniki jak: pieczarki marynowane, ogórki konserwowe, kukurydza i jajka. Całość uzupełnia sos na bazie jogurtu, majonezu i musztardy. Jeśli lubicie takie składniki w sałatkach to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. SAŁATKA Z CZERWONĄ CEBULĄ(...)PRZEPIS Składniki 1 cebula czerwona 5 jajek 1 słoik pieczarek marynowanych 1/2 puszki kukurydzy 4 ogórki konserwowe Sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 2. Ogórki konserwowe oraz pieczarki marynowane również pokroić w kostkę. 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy. 4. Czerwoną cebulę obrać
Alle Dobre!pieczywem oraz ulubioną surówką albo w towarzystwie ogórków kiszonych Danie palce lizać! Składniki: 0,5 kg wołowiny gulaszowej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 250g pieczarek 1 czerwona papryka 1 szklanka wytrawnego lub półwytrawnego czerwonego wina 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki mąki do zaciągnięcia sosu 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki olej do smażenia(...)słodka i ostra, 3 kulki ziela angielskiego, 4 kulki pieprzu, 2 liście laurowe *** Mięso kroimy w niewielką kostkę i oprószamy solą, pieprzem i papryką w proszku *** *** Pieczarki kroimy w plasterki lub w ćwiartki *** *** Cebulę i paprykę kroimy w kostkę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy mięso z cebulką ciągle mieszając *** *** Gdy mięso straci surowy kolor
Blog z Apetytem