pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:196/267)

Roladki drobiowe z pieczarkami 243

pieprzem. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć przesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi

Monia miesza i gotuje
10 trików kuchennych, które powinna znać każda gospodyni 276

Zielenina odżyje! 5. Jeżeli chcemy, aby grzyby lub pieczarki zachowały swój kolor w sałatce lub po gotowaniu, wystarczy wcześniej skropić je sokiem z cytryny. 6. Aby zapobiec kiełkowaniu ziemniaków, do siatki w której je przechowujemy dodajmy jabłko. W ten sam sposób zachowamy także dłużej świeżość chleba. 7. Jeżeli zsechł nasz ser żółty, wystarczy zalać go mlekiem i zostawić

Bon Ton Italia
Naleśniki z mięsem, mozzarellą, szpinakiem oraz z nadzieniem "ruskim" 375

praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oleju. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie dokładnie połączyć. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.Finał: Na każdy płat naleśnika dajemy farsz. Zwijamy i polewamy ulubionym sosem.Naleśniki podajemy z sosem pomidorowym albo z sosem pieczarkowym. U mnie sos pieczarkowy. Pieczarki podsmażyłam z cebulą, następnie dusiłam

Bon Appetit Małgorzaty
Na wielkanocnym stole 237

  Ciasta i inne słodkościMazurek królewskiBabka drożdżowa  Kokietka Kora orzechowaKruszynka Rafaello na krakersach BountyShrek  Królewiec Królewicz z jabłkami  Ciasto 3 BITCiasto

Kuchnia domowa Ani
Chleb nadziewany warzywami 159

osobny talerz, a na patelnię wrzuć pieczarki, a po chwili warzywa, nie dolewaj oleju. Gdy warzywa zmiękną dodaj cebulę, dopraw pieprzem i solą. Podduś jeszcze chwilę i zostaw do ostygnięcia.Gdy ciasto podrośnie, rozwałkuj je na grubość centymetra. Na połowę ciasta rozłóż połowę farszu, podsyp parmezanem lub innym serem. Zawiń do połowy. Na zwinięty rulon rozłóż drugą część farszu

Pasje Jolki
Ryba pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowym 213

Zapraszam na rybe pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowymKroimy pieczarki, papryke, cukinie, brokuly kalafior I porWrzucamy do naczynia zaroodpornego, na wierzch kladziemy dorsza.Sos czosnkowy- jogurt grecki ok 200 ml, smietana ok 200 ml, 4 zabki czosnku, ziola- majeranek, bazylia, oregano, tymianek I pietruszka.Mieszamy I dodajemy ok 100 gr sera mozzarellaZalewamy rybe. Pieczemy ok 20 min w piekarniku nagrzanym

Smaki Edyty
Naleśniki zapiekane w sosie serowym 328

kładziemy plaster sera, zawijamy oba boki, następnie dół naleśnika i dalej zawijamy jak krokiety. Naleśniki układamy w foremkach, posypujemy przyprawami i polewamy sosem serowym, a wierzch dodatkowo posypujemy mozzarellą.     Naleśniki zapiekam w dwóch foremkach LYCKAD z Ikei o wymiarach 31x21x6 cm i 23x15x5 cm. Z podanych składników wychodzi ok. 10 naleśników - 7 z pieczarkami i 3 z ananasem

Cooking Monster
Piersi kurze smażone i zapiekane w sosie grzybowym 170

samej patelni co smażyło się mięso. Pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć mieszając co chwilkę, aż woda z grzybów wyparuje. Zdjąć grzyby z patelni. Następnie na patelnię wlać bulion, dodać tymianek lub oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Wlać śmietanę wymieszaną razem z musztardą. Dodać prawie cały ser. Trochę zostawić do posypania na górze. Wymieszać Na mięsie rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Papryka faszerowana mięsem mielonym 187

Bardzo smaczna kombinacja mięsa, warzyw i sera. Papryki umyć odciąć część papryki, wyciąć błonki i nasionka. Położyć papryczki w żaroodpornym naczyniu. Przygotowanie nadzienia – odcięte części papryk i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulkę, smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Dodać papryki, pokrojone drobno pieczarki i smażyć aż cała woda z grzybów wyparuje. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z mięsem mielonym, cukinią i grzybami zapiekane w sosie chrzanowym 207

szynki 200g cukinii 300g grzybów leśnych lub pieczarek (świeże lub mrożone) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju Sól Pieprz Sos chrzanowy: 150g serka śmietankowego o smaku chrzanowym 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek mleka krowiego pieprz Dodatkowo: 100g sera żółtego lub mozzarelli Przygotowanie: Naleśniki: W misce umieścić wszystkie

Fabryka pomysłów
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami 199

różnymi składnikami. Ja nadziewałam ją już mięsem i pieczarkami , mięsem i ryżem a teraz wersja z mięsem, kurakami i kaszą. składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło do smażenia ser żółty do posypania Cukinie dokładnie umyć. Przekroić wzdłuż

Monia miesza i gotuje
Zyczenia i Zapiekanka pieczarkowa z kaszy i mięsa mielonego z czerwonym akcentem 223

rozgrzewamy tłuszcz i szklimy na nim cebulę. Dodajemy pieczarki i smażymy 5 minut. Dorzucamy paprykę i smażymy kolejne 3 minuty. Następnie dorzucamy mięso i smażymy ok. 15 minut żeby się lekko zrumieniło. Kaszę dorzucamy do rondla i łączymy z mięsem. Doprawiamy. Mieszankę przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy mieszanką startych serów. Przykrywamy folia aluminiową. i wstawiamy do pieca nagrzanego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka Caprese z ormiańskim serem czanach 270

kiszonymi, cebulą z pietruszką i cudowną papryką i pieczarkami z grilla - jakie to było pyszne!!! A na domiar tych pyszności podano nam ormiański chleb lawasz - jadłam po raz pierwszy i mój zachwyt sięgną zenitu. Ale to jeszcze nie koniec opisu pyszności jakie tam zastaliśmy gdyż akurat trafiliśmy na świeżo przyrządzony Ormiański ser czanach - jest to biały ser o bardzo specyficznym

sierotka maRysia w kuchni
Potrawy wegetariańskie 256

W tym dziale znajdziecie przepisy na dania niezawierające mięsa i drobiu, a oparte na warzywach, owocach i zbożach z dodatkiem produktów mlecznych i jajek. Jeżeli szukacie

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczarki w sosie porowym z kaszą 239

Kaszę uwielbiam, kaszę należy jeść i to jest bezdyskusyjne. Czy kaszę lubicie zajadać? jeśli nie to tym razem powinna Wam zasmakować z aromatycznym sosem porowym i

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania