pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:111/369)

Karkówka w ketchupie 209

wdzięcznym mięsem, że przygotowanie jej do pieczenia nie zajmuje dużo czasu, a gdy się piecze mamy czas na zrobienie np. surówki.  Polecam również: Karkówkę z pieczarkami i cebulą  lub Karkówkę w sosie słodko-kwaśnym Składniki: 1 kg karkówki 1 szklanka dobrego ketchupu (z jak najkrótszą listą składników) 3 łyżki przecieru lub koncentratu pomidorowego 2 - 3 cebule

Kuchcik gotuje
Chifferi rigati z wędzonym łososiem i pieczarkami 173

śmietany. Dosmaczamy pieprzem i solą morską. Gotujemy chifferi w dużej ilości osolonej wody. Rzecz jasna la dente. Odcedzamy i dokładamy do naszego łososia w śmietanie z pieczarkami. Mieszamy szybciutko,łączymy wszystko razem. Sos wleje nam się do kolanek, co sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Podajemy z drobno siekana natką pietruszki. Kto chce dodaje parmezan. I danie gotowe! Można

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z sosem pieczarkowo-serowym 189

Sos z gęstej śmietany, parmezanu i pieczarek. Bardzo szybkie do wykonania danie obiadowe. Niżej podane składniki wystarczą na 4-5 dużych porcji. 0,5 kg pieczarek 100 g parmezanu 400 g śmietany 22% 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli pęczek szczypiorku kilka liści świeżej bazylii 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku makaron (4-5 porcji) + sól do wody Pieczarki drobno

Bullio
Dania z makaronem 380

Spaghetti serowo-brokułowe     Makaron creste z kurczakiem i brokułem   Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem     Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym     Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym   Zielone spaghetti

Passions hobbies life
Śmietanowy sos grzybowy 145

Jako wielka miłośniczka grzybów od czasu do czasu eksperymentuję z różnorodnymi sosami na ich bazie. Tym razem proponuję gęsty, kremowy sos - idealny do dań mięsnych. Sos na bazie suszonych grzybów i pieczarek, zagęszczony śmietaną, doprawiony minimalnie by nie zaburzyć nadto klasycznego, grzybowego smaku

Milion Smaków
Duszona karkówka z pieczarkami 200

przez kilka sekund na rozgrzanej patelni  (bez tłuszczu),  co spowoduje zabezpieczenie przed zbytnim wysuszeniem mięsa podczas właściwej obróbki. W garnku układam warstwami karkówkę i pieczarki  z cebulą (razem z uzyskanym sosem z duszenia). Zalewam wodą do poziomu mięsa, wody ma być niewiele. Dodaję czosnek, szczypiorek, pietruszkę i domową Vegetę . Duszę pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości

IzaGotuje
grillowanie 161

marynaty i sosy pstrąg  z grilla    pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka

królestwo garów
Kurczak cacciatore 394

znana potrawa kuchni włoskiej, różnie przyrządzana w zależności do regionu Włoch. Najczęściej używa się podzielonego na kawałki kurczaka, ale ja dzisiaj zrobiłam z samych piersi. Do sosu dodaje się pomidory, oliwki, cebule, pieczarki i wino. I powiem wam, że obiad dawno nie był taki pyszny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta z tuńczykiem 180

ciasto francuskie 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ puszki krojonych pomidorów 5 pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 cebula pokrojona w cienkie plasterki kilka oliwek 100 g sera mozarella, feta lub grana podano sól, czosnek granulowany, oregano, słodka papryka w proszku Pomidory z puszki odparować na patelni do zgęstnienia. Doprawić do smaku solą i przyprawami. Dodać odsączonego tuńczyka

Trzeci talerz
Placki po węgiersku 162

Placki po węgiersku, to jedno z moich ulubionych dań i choć jest trochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfilować dodając np. pieczarki, paprykę czy cukinię.Wybór mięsa również jest dowolny, choć w oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki mąki

Gosia gotuje
Kurczak wpadł w kapustę! 283

Składniki: 4 filety z kurczaka, mogą być też pałeczki lub udka 20 dkg kapusty kiszonej łyżka miodu 2 łyżeczki papryki ostrej  4 łyżeczki papryki słodkiej

Luźna Kuchnia
Pieróg calzone 162

oleju)      szynka (kiełbasa)      kukurydza konserwowa      około 40 dag pieczarek      2 cebule      starty żółty ser      sos pomidorowy Przygotowanie:     Robimy zaczyn: Drożdże, cukier utrzeć. Dodać 1/3 szklanki ciepłej wody i 2 łyżki mąki, dokładnie wymieszać

Amatorka kuchenna
Klasyczne szaszłyki. 150

warzyw, z dodatkiem mięsa, a także owoców, wszystko to czym w danej chwili dysponujemy w lodówce. Jednak ja akurat najbardziej lubię te klasyczne, ewentualnie z kawałkami pieczarek lub/i boczku oraz podane z sosem czosnkowym. Składniki: (na około 6 sztuk) 3 pojedyncze filety z kurczaka 2 papryki 3-4 cebule 2 łyżka oleju oregano, papryka słodka, tymianek, rozmaryn, czosnek suszony, chili

Symfonia smakowa
Pierogi z zieloną soczewicą i grzybami 202

odstawić na około godzinę, by ciasto przestygło. Następnie ciasto rozwałkować, szklanką wycinać kółka. Farsz:  100g zielonej soczewicy użyłam Piątnica ,  100g podgrzybków lub pieczarek,  cebula,  jajko,  sól, pieprz,  łyżka sosu sojowego,  2 łyżki bułki tartej,  olej do smażenia. Soczewicę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnie ugotować ją do miękkości, około godziny

Z miłości do słodkości
Szaszłyki z piekarnika 684

oznacza wcale konieczności rezygnacji z typowo grillowych przysmaków. :-) Szaszłyki z piekarnika są idealne na zdrowy obiad. Można doprawić je po swojemu i zjeść z ulubionymi sosami.  podwójny filet z kurczaka kilka pieczarek 3 małe cebule  1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka 1. Filety z kurczaka kroimy na nieduże kawałki

Szefowa kuchni