pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:248/302)

Na kalarepkę marsz! ZAPIEKANE KALAREPKI FASZEROWANE. 170

Piękny poranek. Ptaszki ćwierkają, wietrzyk powiewa. Na oścież pootwierane wszystkiemożliwe okna, a mnie i tak parno, duszno, gorąco! i to już od samego świtu, była bowiempiąta

W kuchni Karmel-itki
Cukinia faszerowana pieczarkami, kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. 151

której mam szczególne upodobanie. Można ją jeść na surowo, nadziewać różnymi farszami, dodawać do potraw mięsnych,  zup,  przyrządzać leczo, tarty, smażyć kwiaty cukinii,  i piec ciasta. Jak widać wachlarz zabaw z tym warzywem jest dosyć rozległy. Dziś ze względu na walory smakowe i odżywcze, cukinia znajduje się na liście 20 warzyw najchętniej uprawianych w naszym kraju(...)pokrojonej w kawałeczki, zielonej piękności i mogę się nią jeszcze kilka razy w zimie nacieszyć. Dzisiaj podam jeden z przepisów na faszerowaną cukinię. Tym razem wersję bezmięsną. Cukinia faszerowana pieczarkami, kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. Składniki:   2 cukinie (15-20 cm każda) 40 dag pieczarek 1/2 szklanki surowej kaszy gryczanej 5 -6 kawałków suszonych pomidorów w oleju . 1 duża

Moja Mama Gotuje
Muffiny ze Szpinakiem, Żółtym Serem i Serkiem Brie 195

Muffiny ze szpinakiem, serkiem brie i żółtym serem to tuż obok muffinków z szynką i muffinków z pieczarkami wytrawna wersja popularnych babeczek. Pikantny smak może okazać się dość specyficzny - szczególnie dla osób, którym muffinki kojarzą się jedynie ze słodyczami. Jednak dla osób lubiących eksperymentować i poznawać nowe smaki jest to z pewnością ciekawa propozycja i być może warto przygotować(...)pokrojony serek brie. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Delikatnie mieszamy, tak aby nie uzyskać gładkiej konsystencji tylko zielono-kremowe "zygzaki". Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (nie za długo ponieważ muffinki mogą stać się zbyt suche

Słodka Strona
Warstwowa sałatka z granatem i serem camembert 55

podczas rodzinnego spotkania w świąteczne dni. Najchętniej przygotowywaną sałatką oczywiście jest sałatka jarzynowa. Warto jednak sięgnąć po nowe przepisy – na Święta warto przygotować sałatkę z burakami , sałatkę z pieczarkami, a także sałatki jajeczne. Świetnie sprawdzą się również warstwowe sałatki – będą pięknie prezentować się na stole, a dodatkowo dają duży wybór składników. Doskonałym przykładem świątecznej sałatki jest ta warstwowa(...)tarce Sałatka z serem żółtym i chrupkami Cheetos! Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Warstwowa sałatka z granatem i serem camembert Ciasta świąteczne na Boże Narodzenie – 12 PRZEPISÓW Pokazy kulinarne sushi masterów jako atrakcja na imprezach firmowych Makowiec z kremem cytrynowym – PRZEPIS Sok z pigwy na zimę Gołąbki wigilijne

Via Gusto
Szybka przekąska – Domowa bagietka z masłem czosnkowym 252

Jeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryż z warzywami 112

potrawie wzieła również resztka fasolki szparagowej z poprzedniego dnia i 2/3 strąka papryki, której świeżość już była mocno na wyczerpaniu. Świetnie będą tu pasować również brokuły, cukinia, kiełki czy pieczarki. Dorzucamy to, na co trafimy przeglądając lodówkę. Jeśli zależy nam na bardziej niezwykłym smaku i wyglądzie ryżu, możemy dorzucić trochę kurkumy i curry. Niezależnie od wybranych dodatków, ryż wychodzi(...)Jeśli zajdzie taka konieczność, możemy w trakcie duszenia warzyw, delikatnie podlewać je wodą. Warzywa nie mogą być wiórami. Artykuł Ryż z warzywami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kopytka z kaszy jaglanej 217

Kopytka – od zawsze kojarzą mi się z czasem dzieciństwa , kiedy to przypatrywałam się jak babcia robiła je w kuchni , a potem ukradkiem podżerałam po jednym

Ostra na Słodko
Miodowe skrzydełka z grilla 141

Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka „prawie” Cesar 178

Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śniadanie – tosty z szynką i mozzarellą 247

Nie zawsze kanapka musi być jedynym rozwiązaniem na pyszne śniadanie. Ostatnio mieliśmy okazję zjeść pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu tosty z szynką i mozzarellą. Ich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z pieczarką 166

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli 175

Weekend to najlepszy czas aby odrobinę poszaleć w kuchni. Pyszne, pożywne śniadanie to jest to co da nam energię na cały dzień. Omlet z szynką, serem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa lasagne 152

Domowa lasagne to wbrew pozorom bardzo proste danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy ser

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada ziemniaczana z mięsem 334

najchętniej jadłby codziennie schabowego. Dla mnie ten pomysł całkiem na plus, można dowolnie kombinować z nadzieniem, co też na pewno uczynię następnym rzem dodając choćby suszonych grzybów lub podsmażonych pieczarek.  Wam prezentuję tą, którą mieliśmy przyjemność zjeść wczoraj ;) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)nalewamy ok 1l. wody. Ustawiamy program Steam 1. Ugotowane ziemniaki pozostawiamy do przestudzenia. Misę myjemy. W osuszonej misie zakładamy ostrze do wyrabiania. Przekładamy przestudzone ziemniaki oraz pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto przez ok 1 minutę na prędkości 6. Jeśli po 40 sekundach widzimy zbyt duże cząstki, możemy zwiększyć prędkość na 7. Gotowe przekładamy na podsypaną mąką ziemniaczaną stolnicę lub blat, możemy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania